Платила ли е България злато на Русия за Освобождението си?

Операция "История" по Bulgaria ON AIR коментира теории на конспирацията
23 окт 2018 07:10, Анисия Иванова
351

В българската история има много теории на конспирацията. Една от тях е за това платила ли е България злато за свободата си на Русия.

"Тук се смесват реално съществуващи факти, като това че България е платила издръжката на руската армия по време на Временното руско управление с 10 милиона златни рубли, с легендарната версия за златно съкровище на Вълчан войвода, натоварено на седем каруци и дадено на руснаците за да ни освободят", коментира журналистът Стойчо Керев в Операция "История" по Bulgaria ON AIR.

В студиото бяха разказани и други конспиративните теории, че името Кирилица на нашата азбука е заблуда, тъй като тя е създадена от Св. Климент Охридски, а Светите братя Кирил и Методий са създали глаголицата, че Георги Димитров е бил убит от НКВД заради идеята му заедно с Йосип Тито да правят Балканска федерация и народнодемократично управление, което е по-различно от властта от съветски тип. 

Коментирани бяха и темите има ли масонски символи на банкнотата от един американски долар и защо съдбата на България е важна за големите световни сили.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


351
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
280
3
 
2
 
! Отговори
Га4е преди 1 година
Русия е платила 32 тона злато на Турция за Нашето Освобождение от Турско Робство!Не пишете глупости-в България е нямало злато,освен някакви пендари в селянкитеОт тях 32 тона злато не може да стан.
279
5
 
0
 
! Отговори
Strelata преди 5 години
Убитаци
278
4
 
2
 
! Отговори
Стрелата преди 5 години
Еййй мухловци вие статстика дето само убитаците я четат има2 империии ингилзи и рашън другите не сте живиииии само Щматки.
277
4
 
10
 
! Отговори
Москва е красива преди 5 години
Защото е проектирана от австрийци.Факт
276
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 252Москва е най-красива,погледната от бомбардирвач====Москва е много красива, величествена, чиста, спретната. От бомбардировач никой не я е гледал, няма и да я гледа! Бомбардировачите ще се разбият в земята, свалени от ракети на стотици километри от Москва. А NY, Вашингтон, Филаделфия, Бостън, Маями и още стотици градове ще бъдат измити като курешки от страшно ядрено цунами, ако факаните Щати изстрелят само една ракета срещу Русия. Чикаго, Детройт, Синсинти ще станат на молекули.
275
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До *** ни крадатБлядь е тази, която е виела, когато те е произвела на този свят! Голям патриотин се писа бе, зловонно парче органика! От всички човешки дефекти един от най-големите е неблагодарността!
274
7
 
6
 
! Отговори
злато ракия казачок преди 5 години
по е интересно колко злато са платили чорбаджийте на турците за да дойдат руснацитеиколко злато са платили царските ни чиновници на хитлеристите за да дойдат руснаците за втори път?????а за децата от Ястребино някой интересува ли се или пак ще измислят че родителите им ги възпитавали злешумотевиците се зараждат Банкурския тиъгълник. Нещо да чухме за Ваньо алото, Мишо бирата, избитите в Курило, журналистката от Русе и много много други особенно възрастни хора когато са ги ограбвали
273
11
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 261Дон Педро, когато СССР ни обявява война и съветската армия незабавно влиза в България, нейни елитни части, както и бързоходни катери се отправят към ТУРСКАТА ГРАНИЦА, а не хукват да гонят вече избягалите немци. Защото там е стояла в готовност голяма турска армия, готова да нахлуе в България (Иньоню).Това е плод на предателството на муравиевци и мушановци, а и на двореца, уговорили се с англичаните турците да ни окупират! И после - защо Народен съд, защо разстрела на 2.2.1945 г.!
272
5
 
7
 
! Отговори
До 265 преди 5 години
До До 265Хкремент настъпан, размазан! "Бомбрдира" означава да бъде използвана авиация. Тук правилната дума е "артилерийски обстрел". Бълчик - разрушен напълно? Я се цуни отзад! При обстрела на Варна от "Три Святителя" загиват 9 (девет!) души, от които една рускиня. При бомбардировката на София на 10.01.1944 г. загиват повече от 1100души, мирни жители и са разрушени 11000 сгради, между които Народния театър, Държавната печатница и др. знакови сгради. Е, и нашата кооперация е пламнала от фугаска!
271
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Стойчо е платен руски резидент .
270
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
За пореден път се убеждавам, че сме крайно затъпял и заблуден народ. Не коне с капаци, а овце с капаци. Може да изтриете коментарът ми. Вече разбрах, че *** ви са *** простаци от форум за сексуално забатачени българи.
269
14
 
25
 
! Отговори
Блядовете ни крадат преди 5 години
Вече 140 годиниИ се отнасят с нас като с колонияВън руснаците от Родината!Да живее България!
268
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Пише че са взели злато и нее само в държавен весник ами си има и доста документи за това .В прочем едно от условията след руската капитулация пред нас Псв е да бъдат изплатени обратно като репараций
267
1
 
15
 
! Отговори
Чети, човече! преди 5 години
"Държавен вестник", 1884 г. - един от броевете от месец януари.Идете в софийската Народната библиотека. Всички броеве на "Държавен вестник" се намират в Общата читалня, подвързани по години. Вземете и четете, да си изясните отговора.
266
8
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тя цялата история на русия си е едно калпаво фентази съшито с бели конци и нищо чудно че всеки си прави майтап с московската ***
265
10
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
България може на някакво селско ниво да претендира частично за виьантиското наследство Били сме част от империята има и много владетелски бракове .русия обаче няма никамво право ромейте никога не са ги признавали дори за хора а и браковете между владетели нямат някоя друга втора братовчетка на василевса и до там .На Владимир покрастителя му набутват незаконата дъщеря на василевса от ханджиска *** Факт
264
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Накрая май ще излезе, че само братствата и тайните общества са били загрижена да има Свободна България.
263
4
 
14
 
! Отговори
П.Петров преди 5 години
До Анонимен 275Екатерина, дъщеря на цар Иван-Владислав (царувал 1015-1018 г.) и царица Мария се омъжила за Исак Комнин император от 1057-1059 г., първия владетел от прочутата династия на Комнините.Дъщерята на цар Калоян(името и е неизвестно) се омъжва за латинския император Анри и става латинска императрица.Кера Мария дъщеря на цар Иван Александър, омъжена за Андроник V Палеолог. Византийска императрица от 1376 г. до 1379 г.Ако не по един, по друг начин българи са били на византийския престол!
262
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 224 нито б24 нито б17 могат да пикират явно си хибриден руски ром лъжец .Що не споменеш и ссср ските бомбандировки над русе и минирането на дунав .. Е верно си е и голяма издънка верно щото от 12 самолета ви свалихме 9 .
261
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Фактите са били ясни на всички, които е трябвало по своята длъжност да ги знаят. Не случайно Алексндър II е Освободител (от крепостничеството и на Българите ) и е от Романови. Не случайно през главата на Горчаков (завеждащ канцеларията на външната политика), като специален упълномощен се явява Игнатиев.И много други неслучайности, които остават скрити, за да я има България днес.За Византийско наследство претендират много народи, но ние сме участвали и градили в нея.