Армията кани на служба млади и мотивирани с "Бъди войник"

30% е средният некомплект в Сухопътните войски
Обновена: 5 фев 2019 17:00 | 5 фев 2019 16:57, Веселина Йорданова
83
Армията кани на служба млади и мотивирани с "Бъди войник"
Снимка: МО

Българската армия иска да привлече качествени и мотивирани млади хора за служба с кампанията "Бъди войник".

Ще им бъде предоставена възможност за кариерно развитие, сигурно възнаграждение и социален пакет за тях и семействата им, стана ясно от думите на заместник-началника на отбраната генерал-лейтенант Димитър Илиев на пресконференция в Стара Загора.

Сред задачите на кампанията е повишаване на информираността на младите хора за перспективите, които дава Българската армия. За тази цел ще бъдат използвани различни канали, но най-много ще се разчита на живия контакт по време на информационните борси.

"Службата в Българската армия на първо място е служба в името на Родината и по време на кампанията ще се търси и засилването на връзката на обществото с армията", посочи още генерал-лейтенантът. В тази връзка са организираните статични покази на въоръжение, оборудване и техника, както и концерти на оркестрите на Националната гвардейска част и на формированията в страната.

За миналата година е преодоляна негативната тенденция на по-голям брой напуснали, отколкото постъпили в Българската армия. За 2019 г. предстои на първо време да бъдат обявени конкурси за попълване на 185 места в Сухопътните войски.

През годината ще бъдат обявявани конкурси и за военните формирования от състава на Военновъздушните и Военноморските сили, както и други конкурси за Сухопътните войски и 68-а бригада Специални сили.

Домакините на представянето на кампанията - Втора Тунджанска механизирана бригада, са едно от най-големите военни формирования в страната.

Некомплектът в бригадата е около 30 процента, какъвто е приблизително средният некомплект на войниците във формированията на Сухопътните войски. И в момента в бригадата се провежда конкурс за 40 вакантни места, като за цялата година се предвижда да има 4 или 5 подбора.

На 7 февруари в Стара Загора от 15.00 ч ще започне информационната борса за набиране на войници и матроси за Българската армия, както и показът на военна техника в парк "Пети октомври", а вечерта от 18.30 ч е концертът на Гвардейския представителен духов оркестър и Представителния ансамбъл на Въоръжените сили.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


83
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
58
1
 
10
 
! Отговори
Радо преди 5 години
По принцип, който не става за нищо ходи да става войник, но с това възнаграждение вече и такива будали няма.
57
3
 
5
 
! Отговори
ГРАНИЧАР преди 5 години
Нас не ни канеха,а не викаха,като трябва да се отзовеш на повика,а след това песента "далечната застава".Никога ,повтарям за неразбралите,никога не съм съжявал за времето прослужено в защита на Родината."Нито крачка назад.Зад нас е България."
56
1
 
16
 
! Отговори
Край преди 5 години
2милярда за 8 самолета това са 100 000 български момчета военно обучени за по 20000лв.всяко. Вместо да имаме българска армия срещу 2млрд. лева ще имаме 8 играчки за Гергьовден.
55
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"Бъди войник"Защо?За война с Русия за Крым?Глупаците вечеса малко.
54
1
 
27
 
! Отговори
ТHE Патриот преди 5 години
Стани пушечно месо на *** не мерси!
53
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
В Ямболската "маалъ" е пълно с кандидати, прага трябва да е минимум 70%-решение от ТЕЛК!
52
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Обвиниха в умишлено убийство д-р Иван Димитров, който застреля крадеца Георги Джевизов с прякор Плъха. Срещу Димитров е повдигнато и второ обвинение - за притежание на незаконно оръжиеTOVA E DOSTATACHNA MOTIVAZIA DA ZASITAVASH BALGARIA AI BIAGAITE OT TUKA BALGARIA E VRAG NA BALGARITE
51
4
 
17
 
! Отговори
Мухаха преди 5 години
И трябва да си абсолютен наивник за да си помислиш, че влизайки в армията ще те оборудват като тоя манекен на снимката . Ще ти дадат дядовия шинел и татювите гамаши и ше биеш крак по разбитите плацове сутрин от 5.30 до вечерта в 8.00 и ще си лягаш в 10.00 всяка вечер . Ще ядеш мизерии за да се "каляваш" на трудности и веднъж в седмицата ще те пускат да видиш малко цивилизация . И после пак в казармата да изпълняваш извратените прищевки на някой дебелог*ъз офицер . Бягане, лицеви опори.......
50
0
 
7
 
! Отговори
Пенсия+заплата преди 5 години
Да им дава заплата + пенсия,може пък да се излъжат младите... ама едва ли.... този лукс не е за всеки.....
49
0
 
26
 
! Отговори
Гунчо преди 5 години
..жените в армията са предимно любовници на шапкарите. Да бъдеш редови войник е чиста прецаквация. Само гърч и мизерия.
48
2
 
18
 
! Отговори
V преди 5 години
Бъди *** .Откажи се от живот за да може мафията герб да слага на дебели служби ,,генерали които никога не са били войници :))) Извръщението на мафията герб трябва да бъде спряно .А НЯКОЙ ЗНАЕ ЛИ КАК СЕ СТАВА ГЕНЕРАЛ ??? Не се става с виш кетап ,а с генералски КУРс ;) Точно това използва и Хитлер за да завладее Европа ;) Вишите раси на другите ;) Не е много трудно да победиш съвременна държавна армия . Просто не трябва да си гербераст или друг вид *** .раст .Например еврогеец ;)
47
0
 
1
 
! Отговори
КОНЧИТА-ВУРСТ преди 5 години
???
46
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
То останали нещо читаво в тая държава.Камък върху камък не остана,те покани щели да пращат. С покани мили мои тая работа не става.
45
2
 
8
 
! Отговори
Възрастен преди 5 години
Каква заплата в задължителната казарма бе мочко?Кой ни е питал,кой ни е плащал за две години служба -ПО УСТАВ.За това нямаме армия и достойни мъже ,а такива голобради мекотели като 46.
44
0
 
7
 
! Отговори
бл.134 в Зап. парк преди 5 години
Ей сега , чакайте . Но безплатен съвет : продайте имотите ,който имате и с парите си наемете хора от други народи да ви пазят.Също като едно време ,преди 6-7 века.Иначе, ще е кой накъдето може Теминал 2 или планините .
43
2
 
19
 
! Отговори
Нормален преди 5 години
Каква служба,каква Родина с това интернет поколение.Те за ч.п за зеле не стават,вие войници ще ги правят.Достатъчно е да видиш полуграмотните им ,хлапашки коментари във всички сайтове и веднага ти става ясно.Вземи им телефони,лаптопи,таблети за 1 месец,дай им по един АК-7"62мм, пращай ги въоръжен наряд през този период и....гледай сеир.Те виртуалният живот и видеоигрите ги имат за реалност.Никакви мъже не са- за този кратък срок всички ще са ,,втасали" Анонимни д.р.и.с.льовци,виж ги по долу
42
1
 
26
 
! Отговори
Ква армия кви 5 лева преди 5 години
И кой е толкова луд,че да отиде в тази така наречена "армия" за 560 лв. заплата? Тези хора сериозно ли си мислят,че с трици ще ловят маймуни? И на тези 14 000 човека половината,от които са жени армия ли му викат? Щом тези можеш да ги събереш на един стадион,че и място да остане не ми ги хвали,това не е армия,а пълен майтап. Че то ловците в БГ са повече от числеността на нашата "армия". А тези стари 8-10 самолета,за какво ни са? Турция има към 600 ако не се лъжа и ние с нашите 8-10 кво ще правим?
41
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Да бяха повишили заплащането, някой можеше да се навие.
40
2
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Знаете ли, че българската армия е една от най-феминизираните ?! Около 15% са жени, кой нормален мъж ще отиде в това посмешище в което превърнаха армията ?! Жените от малките градове се записват, защото там друга алтернатива нямат, а когато забременеят, държавата ги осигурява.
39
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До БайоГлупаво човече си...