Живеем по-добре, отколкото преди 30 г., недоволни винаги има!

Еврото го имаме от 22 години – с фиксирания курс!
10 фев 2019 10:40,
250
Живеем по-добре, отколкото преди 30 г., недоволни винаги има!
Снимкa: Reuters, архив

Умерен растеж на европейската икономика на фона на глобална несигурност. Такава прогноза направи тази седмица Европейската комисия. Според банкера Левон Хампарцумян тази прогноза не е повод за притеснение.

"С много притеснения човек работа не свършва. По-добре да бъдем оптимистичен вариант, за да вървим напред", заяви Хампарцуман.

"Не всички прогнози се сбъдват по начина, по който са направени. Но това е просто едно предупреждение, че може би възходящият цикъл на икономиката в света и Европа, който продължи доста години, може би е към края си. Икономиката е циклична, не можеш да вървиш само нагоре", коментира банкерът пред "Нова тв".

Още по темата

"Днес живеем по-добре отколкото преди 30 години. Винаги ще има недоволни. Въпросът е на икономически по-активните и предприемчиви да им се създадат подходящи условия да работят", коментира Хампарцумян.

Що се отнася до заплатите в частния сектор, банкерът заяви, че има сегменти, в които конкуренцията за хора е много голяма и заплатите вървят много бързо нагоре.

"Нещата куцат в тази част на трудовия пазар, когато хората нямат необходимата подготовка, образование", заяви Левон Хампарцумян.

Той коментира и какво можем да очакваме след влизането в Еврозоната.

"Еврото го имаме в джоба си от 22 години с фиксирания курс. Ако има негативни ефекти, да сме ги усетили. Кредитите ще се превалутират в евро, което ще стане с определени регулации. Ще се присъединим към една зона на по-висока степен на благоденствие. Но еврото не носи по-висок стандарт – нашият труд го носи", заяви Хампарцумян.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


250
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
26
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Предложение за русофили- носталгици.Който иска да живее както преди 30 години може да отиде в Мол'а, да си купи хляб, сирене, кучешка радост, кисело зеле и две-три спаружени ябълки (ако намери такива), после да се прибере пеша в панелката, да си пусне съветска телевизия и да се моли да не му спрат тока !
13
7
 
33
 
! Отговори
Прц преди 5 години
Този лицемер говори неистини не уточнява, че има предвид него и група двуноги , които нечестно заживяха много по добре от другите за тяхна сметка и на техен гръб. Защо не каже че лихвите за жилищен заем преди 30 години бяха около 1 процент , а не както в банката в която той взима около 200К годишно само от заплата, а служителите му по 1000 до 2000 лева и всичко това от лихварство, а не от финансови инвестиции. Този е много неприятен човек.
12
24
 
7
 
! Отговори
Inatut преди 5 години
Актуално ниските пенсии на около 1 млн пенсионери са под 130...околко 15о евро. Това са минилани пенсии на неосигурявани лица но това е далеч по добре от 5тe usd 1996 1997..ili 25/30 usd. През 1993.. защо са толкова - ше питате луканов ,илия павлов ще питате зеленчука манол велев спас русев гоце и пр олигарси които изкрадоха натрупаните фондове. От 20г.сме рестартирали..тъй че за гози рестарт 130 еврака са си пари..
11
9
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"Днес живеем по-добре отколкото преди 30 години" до тук трябваше да спре Левон Хампарцумян.
10
3
 
17
 
! Отговори
бивш преди 5 години
поздрави от Дойчланд , бъдете живи и здрави :)
9
7
 
36
 
! Отговори
до 8 преди 5 години
пич, това което си нсписал важи за едва 500х бхлгари от реално живеещи в момента в Бг 6,2 милиона. Хайде да видиш и обратната страна на медала че 30% от населението е на прага на бедността, а 40% от 10гофини и 3 дни не са отишли на почивка. Какво като магазана е пълен, като вьимаш 700 лева чисто колко неща би си купил. Или в Сф с 2000 е рахат а онез плебеите да *** по села и паланки.
8
5
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Че тоя банков олигарх живее по добре е повече от ясно, но как живеят пенсионерите с 105 евро пенсия в държава от ЕС тоя не казва, а и Боко мълчи. Говори се че някъде говорил че за него пенсионерите не били важни така или иначе след 65г им оставали само няколко години живот и колкото по малко толкова по добре!Но да погледнем работещите 285 евро монимална заплата последни, в Румъния 420 евро, предпоследни в ЕС. Вижте разликата, някой вярвал ли че Румъния ще ни бие по всичко, но е факт. Продължавй
7
6
 
24
 
! Отговори
Киро Кюмюря преди 5 години
ВАжното е, че вече винаги има банани и че ни предложиха и боклyци като броколи да научим кво е и мамабг да поумняха, щот плющят здравословно от него...
6
44
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Всяко Българско семейство има по една, две, че и три коли. Това не е ли стандарт. Магазините пълни със стоки, хората почиват където си искат , а не като при соца на бай Тошо да те стрелят по границите. Наистина сега е в пъти по добре за народа. Е за мързеливите и неграмотни социалисти е по зле, но те това заслужават .
5
5
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Това е като послепис, след статията с Цв.Не видял завалията, че един от листовете със вицове е изпаднал от папката
4
7
 
44
 
! Отговори
дедо Ташунко преди 5 години
Нагъл, по-нагъл, най-нагъл, Хампарцумян! Долни лъжи са това, що се касае за булгарина. Иначе той самият, с неговите заплати и премии, за себе си казва самата истина! Хубав ден на всички.
3
7
 
38
 
! Отговори
Членска карта №7 преди 5 години
Ако погледнем щанда от снимката, с тези прави краставици и пиперки по един килограм едната, живеем като бройлери... От ден на ден по-добре хранени с един бог знае какво, с оскубана перушина, но щастливи....
2
10
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Преди 1989 имаше сигурност и спокойствие, а ромите тогава бяха с друго име *** и работиха чинно без увъртания. Имахме сигурна работа и доходи.
1
5
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
:DЗабавно!