Митрополит Гавриил: Скандинавският подход към децата е страшен!

Страх ме е България да не стигне до това, допълни духовникът
Обновена: 18 фев 2019 07:37 | 17 фев 2019 20:02, Анисия Иванова
170
Митрополит Гавриил: Скандинавският подход към децата е страшен!
Снимка: bTV

Свръхлибералният скандинавски подход към децата е страшен, заяви ловчанският митрополит Гавриил във връзка с позицията за Национална стратегия за детето, която беше публикуваната, а впоследствие свалена от сайта на Св. Синод.

"Ние изработваме становищата по екипен начин. Синодът определя комисия от педагози, богослови и юристи, на които им се възлага дадена тема. След това становището минава през заседание на Светия синод. В случая нямаше възможност, защото имахме четири дни, за да направим становище, за да може то да влезе навреме в Министерския съвет”, обясни митрополит Гавриил по bTV.

Още по темата

"Аз лично съм против физическите наказания. Смятам, че това не работи. По-добре е детето да бъде лишено от нещо, което обича. Например някаква игра. Това дава по-добър ефект. Физическото наказание е крайна мярка”, смята той.

По думите му скандинавският пример децата да имат повече свобода да взимат решения всъщност е свободия.

"За мен този пример е страшен и най-много ме е страх България да не стигне някога до това, което е в скандинавските страни. Ако имаме възражения срещу тази стратегия, то е защото се опасяваме, че тя е един преходен елемент по пътя към нещо подобно. А то е страшно, защото постепенно се изземват функциите на възпитание на родителите и се възлагат все повече на държавни учреждения”, коментира Гавриил.

Той е категоричен, че абортът е убийство. "В този смисъл бихме искали защитата на детето да започне още в момента на неговото зачатие. Не си въобразявам обаче, че можем да постигнем това да бъде забранен. Не се и опитвам да го правя. Мнението ми обаче не може да бъде друго”, каза още митрополит Гавриил.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


170
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
102
7
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 107 Църква има много преди Христос и апостолтие. В тва време, когато информацията те залива отвсякъде думите ти звучат странно. Да се натрапва църквата ли искаш, да хлопат по домовете.. ?!
101
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Така е, Ржевски, истински ад е. Да се чудиш как хората не бягат на тълпи насам, като при нас ги няма тия работи.
100
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Църквата сама няма как да си върне нищо, хората сами трябва да го поискат.Ако и апостолите бяха на този принцип, християнска църква нямаше и да има.
99
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До ИзраилЛазаревичГлбнсДжендърите са по-страшни и по-лоши от нацистите !--с това изказване, защо се опитваш да рамкираш поведението като възможно само в едната или в другата крайност ?! ами ако истината е посредата, т.е. в баланса?що така масоните бягате от баланса, равновесието, равенството, а постоянно търсите лашкането от едната в другата крайност, изпадайки в "шизофрения" , предизвиквайки през цялото време някакво "движение" - от едната крайност, в другата, но никога в точката на баланс
98
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Никой не те кара да ходиш в Норвегия бе, поручик.
97
3
 
29
 
! Отговори
Поручик Ржевски преди 5 години
Като си представя, че някаква със завършен осми клас лелка, започнала полов живот на 12 години, ще идва да ми преценява дали детето ми е щастливо, тръпки ме побиват.И ще прецени ще не е щастливо. Защо?Защото ако има подаден сигнал(комшията те мрази) лелката има два избора - или да каже, че няма нищо или да каже че има нещо. При първия вариант тя има риск, защото не е взела мерки. Затова ще вземе.Затова в Норвегия масово се взимат деца, десетки хиляди на година.Това е АД.
96
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен"загубила респекта" - колко отдавна .. да не се мъчиш аз ще ти отговоря: с първото поколение комунисти - 20-тина години след 1944-та. Църквата сама няма как да си върне нищо, хората сами трябва да го поискат. Все пак не малко хора на време усещат, че живота не е само плюскане и дри**-не.
95
4
 
34
 
! Отговори
Поручик Ржевски преди 5 години
Ако сте били в Норвегия, ще разберете едно нещо - тези хора са много по-различни от нас. Това са хора БЕЗ емоции и те съответно си имат някакви неемоционални правила.Ако искаме да КОПИРАМЕ правила, по-добре да ги копираме от държави, които подобно на нас хората имат емоции и са развити - например Италия и Испания.Това е все едно да решите, че рибите живеят добре и да скочите в океана....
94
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
В православната църква посочените насилие и извращения са изключителна рядкостПравославната църква много отдавна е загубила респекта на паството си и има защо. И вместо да се опита да си го върне, тя се занимава с глупости.
93
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Страшно ече кое не е еталон за корупция и лицемерие, местната управа, парламента м? Свещениците и те са хора, като такива не са безгрешни и никой не трябва да очаква да са такива. В православната църква посочените насилие и извращения са изключителна рядкост. Свободията и пренасищането с блага водят до разврат и извратения (пример чалга певиците и "бизнесмените"). Държавата не бива да изземва функцията на родителите. Подобни "експерименти" с паравени и преди -еничари, нацисти, комунисти ..
92
2
 
5
 
! Отговори
Адам Смит преди 5 години
И това обяснява защо панелните зверове живеят по-добре отколкото скандинавците?
91
5
 
16
 
! Отговори
Поручик Ржевски преди 5 години
През 1989 година казаха, че държавния чиновник не може да се грижи за икономиката. Главно заради незаинтересованост, профанизъм и т.н.СЕГА идват тези на бял кон да ми разправят, че държавата и чиновнивиците ще взимат решения за децата ни. Децата ни, от които държавния чиновник изобщо не се интересува, за него това са едни папки и едни пари....Поредното НПО решило да ни насажда някакви идеи от северния полюс.
90
11
 
10
 
! Отговори
Страшно е преди 5 години
За една остаряла преди 1000 години институция, която във всичките си форми е еталон за разврат корупция и лицемерие, която е известна по цял свят с извращения с деца и брутално отношение, насилие и липса на толерантност, би било страшно, да се принесе морала и интелекта на скандинавските държави. Защото остарелите догматични (не)ценности на алкохолизирани извратеняци нямат място в такова общество! Времето ви изтичагнусняри, можете само да виете по платени публикации!
89
8
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Попе единственото което пожелавам на всяка една държава социалното ниво на услуги,закони, подпомагане, грижа и организация каквито са тук в Норвегия и скандинавските държави. В тези държави децата са по ценни от златото в буквалният смисъл. Не само родителите им милеят за тях, но и обществото като цяло се грижи с много любов за тях!
88
8
 
14
 
! Отговори
Black Altar преди 5 години
Ехоооо, сънародници1 вместо да си купувате телефони за 1000+ лв. събурете парички и се разходете на една екскурзия да скандинавските страни. Ще откриете, че хората там са невероятно възпитани и спокойни, уважаващи личното пространство на другите. Също и доста интелигентни, отворени към света, винаги готови да научат нещо ново.
87
11
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Попе, в лошата Скандинавия, ако отидеш в местната библиотека, потърсиш някоя книга и я нямат, ти я поръчват по пощата. Тук в много населени места, особено по селата, библиотеките и читалищата нямат дори задължителната училищна литература. Ама все пак сме велик, запазил се народ, нищо че над половината от нас вече бъркат мн.ч. на думи като "полицай".
86
8
 
10
 
! Отговори
ИзраилЛазаревичГлбнс преди 5 години
Джендърите са по-страшни и по-лоши от нацистите !
85
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Това Баба Гуси ли ти го каза, митрополите?
84
7
 
10
 
! Отговори
И преди 5 години
Това, което е казал попът:"В този смисъл бихме искали защитата на детето да започне още в момента на неговото зачатие."Съвпада и с моето виждане по въпроса. Който не иска дете, да ползва презерватив или лекарства. Но без медицинска причина аборт, това си е УБИЙСТВО и трябва да бъде прекратено като ВАРВАРСКА ПРАКТИКА.
83
10
 
15
 
! Отговори
Ala_Bala преди 5 години
Митрополит Гавриил е иключително разумен човек и трябва да се вслушаме неговото мнение. *** идеологията е най-човеконенавистната идеология пред която нацизма бледнее. Нацизма засяга няколко народности. *** идеологията засяга всики.