Митрополит Гавриил: Скандинавският подход към децата е страшен!

Страх ме е България да не стигне до това, допълни духовникът
Обновена: 18 фев 2019 07:37 | 17 фев 2019 20:02, Анисия Иванова
170
Митрополит Гавриил: Скандинавският подход към децата е страшен!
Снимка: bTV

Свръхлибералният скандинавски подход към децата е страшен, заяви ловчанският митрополит Гавриил във връзка с позицията за Национална стратегия за детето, която беше публикуваната, а впоследствие свалена от сайта на Св. Синод.

"Ние изработваме становищата по екипен начин. Синодът определя комисия от педагози, богослови и юристи, на които им се възлага дадена тема. След това становището минава през заседание на Светия синод. В случая нямаше възможност, защото имахме четири дни, за да направим становище, за да може то да влезе навреме в Министерския съвет”, обясни митрополит Гавриил по bTV.

Още по темата

"Аз лично съм против физическите наказания. Смятам, че това не работи. По-добре е детето да бъде лишено от нещо, което обича. Например някаква игра. Това дава по-добър ефект. Физическото наказание е крайна мярка”, смята той.

По думите му скандинавският пример децата да имат повече свобода да взимат решения всъщност е свободия.

"За мен този пример е страшен и най-много ме е страх България да не стигне някога до това, което е в скандинавските страни. Ако имаме възражения срещу тази стратегия, то е защото се опасяваме, че тя е един преходен елемент по пътя към нещо подобно. А то е страшно, защото постепенно се изземват функциите на възпитание на родителите и се възлагат все повече на държавни учреждения”, коментира Гавриил.

Той е категоричен, че абортът е убийство. "В този смисъл бихме искали защитата на детето да започне още в момента на неговото зачатие. Не си въобразявам обаче, че можем да постигнем това да бъде забранен. Не се и опитвам да го правя. Мнението ми обаче не може да бъде друго”, каза още митрополит Гавриил.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


170
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
82
9
 
5
 
! Отговори
До 83 преди 5 години
Папа Йоан се произнесъл да се извини, ама той е католик, а ПРАВОСЛАВНИТЕ НЕ СА СЕ ИЗВИНИЛИ. Те (православните) са си имали гоненията, те са си имали давенията, те са си имали документираните убийства (на богомили включително), но НЕ СА СЕ ИЗВИНИЛИ. Нито веднъж. Православни, кво да ги правиш.
81
1
 
5
 
! Отговори
до 82 преди 5 години
Няма как да е светец, човек заклал дете и откраднал жълтиците.
80
8
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Мазно охранено ганьовско попче, скандинавците с ракета да летиш, не можеш да ги стигнеш. Разбра ли, лицемерно ганьовско попче ?
79
5
 
9
 
! Отговори
До НПО активистите преди 5 години
В психиатрията на разстройствата на половата идентичност се казва *** ДИСФОРИЯ.
78
3
 
3
 
! Отговори
До НПО активистите преди 5 години
Според Истанбулската конвенция джендърът "полът" е социално конструирана роля:c gender shall mean the socially constructed roles, behaviours, activities and attributes that a given society considers appropriate for women and men;Така е и според гей идеологията *** изследвания.
77
6
 
16
 
! Отговори
До За лека нощ: преди 5 години
"Когато църквата признае всичките зверства извършени в нейно име, и всички поводи за войни създадени и покрепени от нея, когато църквата официално се извини,...."---------Папа Йоан Павел многократно поднесе всякакви извинения за какво ли не включително и на мусюлманите за кръстоносните походи, така че, стига си се пенявил. Гледай си във вашата паница сега ВИЕ какви ги вършите...
76
8
 
10
 
! Отговори
Попска работа! преди 5 години
Дядо Добри- просяка ще направят светец, а Левски не искат да направят!? Левски е най видният българин, целият народ го тачи, само поповете се лъчат, а уж работели за народа!? Как работят, та тях ги няма сред народа?
75
10
 
4
 
! Отговори
Божия закон ли? преди 5 години
Пак по "божия" закон, ти ще си в земята преди мене, а аз ще съм на пепел в морето! Дълбоката ми ненавист към тази религия ще продължава и след смъртта. Заминавайте при Гуси. Само това можете да обърквате мозъците на хората и да ги правите слепи за вашите зверства, невежество и абсолютен непукизъм. Къде е твоят бог, когато съм ти опрял пистолета в главата и натискам спусъка в гангстерския рай ....
74
0
 
1
 
! Отговори
Ти не си добре! преди 5 години
Аз не крада, на мен ми се дава! А вие в голямата си част тук сте с много замъглени мозъци!
73
5
 
4
 
! Отговори
За лека нощ: преди 5 години
Когато църквата признае всичките зверства извършени в нейно име, и всички поводи за войни създадени и покрепени от нея, когато църквата официално се извини, че в нейно име са убивани, изтезавани и измъчвани невинни хора и успее да гарантира, че това никога няма да се повтори ще спра да воювам с тях.
72
11
 
2
 
! Отговори
А за оная дума: преди 5 години
Да ти го обясня така единственият начин да се отървеш от благоденственото влияние на пресветата църква и нейните глупости е наистина това. Дразни ли ви това а? Дразни ли ви това, че не може да си смениш религията без да те сметнат за сатанинско зло. Някога коренните жители на северна и южна америка и африка наистина са разбрали истинското зло на християнството и неговият расизъм. Всъщност като сметнем грубо бройката Христос е най-кръвожадното *** някога измисляно от човешки разум.
71
0
 
4
 
! Отговори
Ултра ЛАЦИО преди 5 години
На всички момчетаСпретеССтояХеитКазвам ви го,,,,
70
8
 
1
 
! Отговори
Щом ще пишем ... преди 5 години
Айде един друг неджендър закон, забранява се на черните свраки да проповядват мъченичество, мир и любов на личности, които според закона се водят още деца и да им промиват мозъците и да отежняват живота им с двехилядна лъжа, която се пропуква всеки ден все повече и повече. Абсолютно се забранява вмешателството на църквата в светските дела, поради некомпетентност, създаване на социално напрежение и спъване на конкурентноспособността на българските ученици в един свят на корпоративната държава!
69
6
 
1
 
! Отговори
Буквално значение преди 5 години
Това, което влагате в думата смислово няма връзка с буквалното значение по-долу! По притеснителното е тези *** забравят простите факти - близо три милиарда души убити и петнадесет цивилизации са заличени в името Христово. Чак ме изкефи, когато едни *** си направиха игленик от поредния проповедник, който беше предупреден от триста места "Не ходи там, нямаш право и ще умреш." Както и стана. Което ми показва за пореден път, че щом едни диваци могат да кажат не на нас тия номера ...
68
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Думата *** също така означава, че поне 80% ще опиташ да се самоубиеш веднъж, а поне 40% , че ще повториш опита, дори ако оцелееш от първия. След втория опит за самоубийство вече пожизнено се водиш официално с тежки психични отклонения и със сигурност не те чакат обещаните джендърски розови пухкави облачета... Така че, родители, помислете си дали ви пука дали децата ви са *** алтерирани или не са...
67
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
На джендърите най - голямото им лично постижение е да са *** и затова постоянно крещят, че това е нещо велико и признак на най - велики качества и стойности, изключителни умствени способности и морални ценности и толерантност, а на практика е точно обратното ;)) Практически за да станеш *** не е нужно нищо друго, освен да го обявиш ;))) И да крещиш наляво и надясно, че си *** и да си защитаваш правата дори тогава, когато никой не ги наранява ;)))
66
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Думата *** не означава пол. Думата пол означава пол. Думата *** означава лабилна психика, нестабилна самоличност, липса на собствено мнение, голямо его и липса на персонални постижения. Също така и агресивност и нестабилен морал, съчетан със склонност да жертваш другите, техните интереси и желания.
65
9
 
8
 
! Отговори
;) преди 5 години
Скандинавският подход към децата??? На времето имах приятел, баща му свиреше в скандинавските страни. Донесе луксозна голяма и много дебела книга за секса в скандинавските страни. Нямаше почти нищо за хомосексуалистите, но поне 2/3 от книгата беше пълна с висококачествени снимки на детскИ АКТОВИ(по време на полов акт) снимки. Деца на между 5 и 11 години. С много разяснения и обяснения. За съжаление не знаех язика... Те това е същността на скандинавците и тяхното отношение към децата.
64
8
 
4
 
! Отговори
Вярно! преди 5 години
Буквално думата точно това означава наистина, но поради някаква причина тази дума в България стана синоним по-скоро на онова движение с дъгата. Обаче се сещам за една хубава песен: Is it woman. Is it man. Same old cliches ... създай скандал, разсей вниманието, само да скриеш колко си некомпетентен и некадърен. Нямам какво да кажа повече по този въпрос. Махайте се от училище бе лъжльовци. Тоя свят не го движи вашият бог и никога не го е движил ...
63
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
GENDER = Пол, Your gender is? = Твоя пол е?