Младите у нас се стопяват – 40 хил. по-малко за година, бягат в чужбина

В същото време обаче се отчита спад на младежката безработица
22 фев 2019 09:10,
367

Младите хора у нас намаляват с всяка изминала година. Това сочат данните в последния доклад за младежта, приет от парламента.
 
Според тях само за 2017 г. младежите у нас са намалели с близо 40 хиляди. А причините за това са основно демографската криза и решението на много от тях да търсят реализация в чужбина.
Още по темата

Позовавайки се на данните от Агенцията по заетостта, в доклада е записано още, че е намалял броят на работещите до 29 години, предава Bulgaria ON AIR.

В същото време обаче е отчетен спад на младежката безработица. Така, ако през 2014 г. младите хора без работа са били малко над 64 000 хил., през 2017 г. те са почти наполовина по-малко.

По-голямата част от младите хора у нас живеят с родителите си. Една пета от тях споделят, че биха отишли в по-голям град, близо една трета пък биха заминали в чужбина.

И още - половината четат книги и също толкова гласуват на избори често или редовно.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


367
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
239
1
 
10
 
! Отговори
БСП=ДПС=Евророма преди 5 години
До Анонимен 241Доста клиширан мозък имаш. Когато твоите са се преселили от селото в града, предали ли са селото?
238
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 239Българин е имал само владение за ползване на имота. Собственик е турчин и българинът му плаща наеми и данъци. Чорбаджиите са брокери между турчина и ратаите и си делят печалбата с турчина. Накрая през XIX в. са имали право и на собственост.
237
4
 
17
 
! Отговори
Циник преди 5 години
"Аз искам да кажа само това, което съм видял и чул в България по време на Руско-турската война. Първото, което забелязах беше това, че този уж угнетен народ се намираше в такова благосъстояние, в каквото малко народи се намират в цивилизована Европа!Никъде не намерих разрушени християнски църкви Най- доброто доказателство за богатството на страната е този неoборим факт, че България цели шест месеца е хранила без затруднение цялата руска армия"Артур фон Хун - за руската завист!
236
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
че какво има в таа Държава , какво остана само неграмотни роми , млади хора без квалификация и стари хора , и тук таме някой заблудено мамино синче-студент завърнал се от стреса в чужбина , това управляват Борисов и сие.
235
9
 
3
 
! Отговори
Азъ преди 5 години
Да бягат. Тези необразованите със средно или основно образование. Стига с тези *** статии. Повтаряте се през 2 седмици едно и също дъвчете. Вместо това вземете и напишете нещо хубаво за младите хора. Имат постижения които са много по вълнуващи от Вашите платени статии с които само психясвате хората.
234
9
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Турското робство за българите е като баба Яга и Торбалан за малките деца. Когато българите пораснете като нация ще го разберете. Сега ви плашат с него за да слушкате...
233
12
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Забелязвам нещо много странно. Всички учебници пишат за турското робство, всички разпалено твърдят, че е нямало по-жестоко от него, но не съм срещал нито един потомък на такъв роб. Всичките по форумите, пък и не само там са все чорбаджийски потомци с ферми, чифлици и безброй ратаи. Всеки си знае рода от 200, 300, че и 500 години и този род е все чорбаджийски.
232
6
 
15
 
! Отговори
Циник преди 5 години
Достоевски за руската завист към Българите!..изведнъж видяхме китните български къщички с градинки около тях, цветя, плодове, ***, обработена земя, която богато се отблагодарява за грижите, и като връх на всичкото по три православни църкви на всяка джамия и ще се бием за вярата на поробените! Как смеят! кипнаха мигновено оскърбените сърца на някои освободители, лицата им пламнаха от обида.... Ами ние сме дошли да ги спасяваме, значи те трябва да ни посрещат едва ли не на колене.
231
27
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Трябва да отнемат пенсиите на родителите които са отгледали и възпитали предатели емигранти..
230
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
А в това читалище на турски ли са четяли? Нали по време на турското робство е било забранено да се говори български, да се строят български училища, пък и кой строи нещо за роби въобще....Освен това кога им е оставало време на робите да четат? Как са ги пускали господарите им? Не са ли работели от зори до мрак за турци и работливи чорбаджии?
229
12
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Даже и по турско - трудолюбивия българин е имал имоти! .....Значи само мързеливите са били роби. Сега ми се изясни робството....
228
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 231Чорбаджии са българи които са работили за турците и им помагат да събират момчета за яничаре и момичета за харемите. Роби са всички българи и могат да бъдат продавани на други турци за пари.
227
3
 
0
 
! Отговори
До233 преди 5 години
А Вие опитайте, за човек като Вас би трябвало да е много лесно...
226
7
 
5
 
! Отговори
Циник до 231 преди 5 години
..."Не е ли бил роб? Нали тогава преди 200г. сме били под турско робство, как така е имал ферма? Или не е бил българин."---------Даже и по турско - трудолюбивия българин е имал имоти! Вие унуките - никога няма да го признаете!Руските офицери - дошли да ни "освобождават" пишели изпълнени със завист писма - за тучни ниви...вакли стада...и къщи на по 2 и 3 ката...Само за 45 години - вие шумкарите - обирате българите...и ги правите "роби на партията"!
225
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
И защо така тия хора бягат от Тиквения рай, където ако слушаш тиквено-прасешките медии по улиците текат реки от мед и масло, измешани на места и със злато ?
224
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Какво по-голямо доказателство за това, че еволюцията тече както напред така и назад от фактът, че едни се гордеят с прадядовците си, а други са горди с правнуците си. После разправяйте, че нямало регрес....
223
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 231Ще е трудно, да се обясни на човек, като теб...
222
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До"Жените се женят"Не знаех, че гледането на турски сериали те кара, да обърнеш резбата.
221
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Прадядо ми е бил чорбаджия!Ще рече - работил здраво - за фамилната ферма!.......Не е ли бил роб? Нали тогава преди 200г. сме били под турско робство, как така е имал ферма? Или не е бил българин.
220
4
 
8
 
! Отговори
Циник до 227 преди 5 години
Ако само половината - от вас шумкарските унуки....не бяхте Очудени ..вАзмутени....и ***...можеше и да е интересно - да ви чете човек...А така - си е истинско предизвикателство!РАБФАКА ви - си личи!