Нова Конституция? Говорят хора, които не са я чели!

Сега не е моментът за това, според експерти
15 апр 2019 21:25, Екип на Bulgaria On Air
13

Най-често за промени в Конституцията или за изцяло нова говорят хора, които не са я чели, смятат д-р Петър Берон и Иванка Иванова от "Отворено общество" в предаването "Директно" по Bulgaria ON AIR.

Сега не е моментът за дискутиране на този въпрос, посочи Иванова и заяви, че е тежко уронен публичният образ на академичната общност.

Директорът на Националния природонаучен музей проф. Николай Спасов и Берон разказах за годишнината на музея, който навършва 130 г. от създаването си. В него се съхраняват над милион и половина експонати, като сред тях има и късче от Марс.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


13
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Крайно време е да се смени тази престъпна комунистическа конституция, която узаконява съдебния и прокурорски произвол.
7
3
 
7
 
! Отговори
Истина преди 5 години
в 21 век с всички промени няма как да се използва тази конституция която има доста дупки за съвремето си. Само хора които искат да запазят господството си ще са против или ще се опитат да я пренапишат за тях си
6
2
 
4
 
! Отговори
V преди 5 години
Конституцята ни е тоталитарна .Макар че оная през комунизма беше ретифицирана на референдум. Там трябва да пише че решенията на всеки съд които не са взети от граждани избрани на свободен принцип е незаконен. Това е трудовия договор на политиците и там трябва да пише че могат да вземат не повече от две минимални работни заплати и никакви субсидии .Имат право да събират членски внос ;) Капиталистическия свят са президентски републики ,а не монархии като наща .има много други проблеми които могат
5
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Крайно време е да разберете, че сегашната конституция и парламентарна република не работи. Трябва нова конституция с отворен код, като швейцарската конституция, която гражданите да могат да променят и допълват с обикновени референдуми. Така ще можете да си управлявате държавата с пряка демокрация, без партии и правителство.
4
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
По принцип Конституцията си е добра. Друг е въпроса дали се спазва. Чел съм я най внимателно й ако всичко това което пише в нея се спазвазаше такива ка Гуньо Асансьора с шесте апартамента и шефа му отдавна трябваше да са в централния при бай Ставри. Човека е строг но справедлив.
3
2
 
10
 
! Отговори
Там пише преди 5 години
В новата конституция ще пише, че всички граждани са индианци, а Бойко е техен вожд и той нарежда всичко в държавата.
2
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Снимка на прасе с коса!
1
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
КТо чуя за отворено обшество и ми идеа да повърна! Кога тази престъпна организация ще бъде забранена?