Русинова за Стратегията: Целим да подкрепим децата, изгубили родителите си

"Никой в държавата няма намерение да отнема децата от техните родители"
Обновена: 13 май 2019 20:31 | 13 май 2019 20:30,
58

Седем от десет деца стават жертва на насилие у дома. Това сочи доклад на Синдиката на българските учители и МВР. Дали обаче шамарите и наказанията вкъщи са достатъчно ефективен метод на възпитание? Този въпрос така и не успя да намери своя категоричен отговор. Страни от Западна Европа вече са постигнали консенсус - всякакво насилие може да стане повод детето да бъде изведено от семейството.
Още по темата

Подобна идея у нас обаче изведе на протест в събота родители от над 20 български града. Те настояха предложенията, записани в Националната стратегия за детето до 2030 г., да отпаднат. Проектът на този документ вече беше блокиран от премиера Борисов.

Национална стратегия за детето няма да има! Решението на Борисов

"Никой в държавата няма намерение да отнема децата от техните родители. Законът за закрила на детето е приет през 2000 година и голяма част от разпоредбите в него дори не са променяни оттогава. Целта ни е просто да подкрепим децата, които поради някаква причина са изгубили своите семейства. За миналата година у нас са били изоставени малко над 1000 деца", коментира в студиото на "България сутрин" по Bulgaria ON AIR зам.-министърът на труда и социалната политика Зорница Русинова.

Тя увери, че разпространената информация е невярна и подчерта, че родителите у нас трябва да бъдат напълно спокойни.

В събота в цялата страна отново се проведоха протести срещу Стратегията за детето. Те бяха организирани в социалните мрежи. Протестиращите излязоха с искането за разследване на социалните служби при случаи на неправомерно извеждане на деца от семействата им и въдворяването им в институции или приемна грижа. По-рано от социалното министерство категорично отрекоха да се подготвя закон за детето и спряха работата по Националната стратегия за детето.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


58
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
33
19
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До МЕРЗОСТ И ЛИЦЕМЕРИЕ 34Ние българите пък се изтребвахме по концентрационни лагери като например тези в Ловеч и Скравена. Хиляди невинни български деца останаха без родителите си. Не ги избиваха *** а българи - българи. Много изперкаха и плодовете им се четат тук във този форум. Българската психиатрия не е в състояние да им помогне защото е абсолютно неадекватна а болните българи умират без чест и достойнство. Поповете пък ни са пристрастени към възелина и според тях визкузитета е "БОГ"
32
2
 
25
 
! Отговори
МЕРЗОСТ И ЛИЦЕМЕРИЕ преди 5 години
тези ПРЕСТЪПНИЦИ искат да повярваме че активистите на джендърските Сороски организации и корумпираните и бездушни държавни чиновници могат да се грижат за децата ви по-добре от самите вас !!!!това е просто прилагане на юдо-масонската стратегия за унищожаване на семейството !!!юдо-масоните смятат че децата не трябва да се възпитават в семейството а от държавата !!!ето тази мерзка гадост е истинското лице на западната "демокрация" и "ценности" !!!!
31
14
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До МЕРЗОСТ И ЛИЦЕМЕРИЕ 32У нас е многократно по страшно и още по страшно ще става! Белезите са очевадни и доста тенденциозни. Българските деца са в много пъти по-сериозна опасност откъм дрога и традиционното българско безхаберие отколкото тези в западна Европа и САЩ. Погледнете само статистиката за детската смъртност в България и тази в САЩ. (САЩ-330 милиона, България - около 6 милиона)
30
2
 
17
 
! Отговори
МЕРЗОСТ И ЛИЦЕМЕРИЕ преди 5 години
в САЩ терора над децата е СТРАШЕН !!!не само че им сменят пола без знанието и разрешението на родителите, нот.н. социални работници имат право да тъпчат децата ви с психотропни таблетки - обявяват детето ви за хиперакитвно или подобна изсмукана от пръстите диагноза и започват да го тъпчат с психотропни.Ужасяващото е че 30% !!!!! от децата в САЩ са обявени за проблемни и ги тъпчат с психотропни или ги подлагат на психичен тормоз чрез т.н. терапии тези ПРЕСТЪПНИЦИ искат и у нас да е така !!!!
29
25
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Стамат 27Който иска да си шамари детето да си бръкне там откъдето си вярва че мисли и да излиза от ЕС. Западна Европа няма време да чака българския кроманьонец да еволюира и помъдрее. Марш обратно в селияндурската клоака на родовата обремененост и си останете балканските сомалийци!
28
16
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До МЕРЗОСТ И ЛИЦЕМЕРИЕ 28Хукнали са американските тинейджъри да си сменят пола! Подобни случай са единици а родителите им са винаги уведомени. От къде ви идват тези психози бре "богоизбрани" пурковци и господинчовци за дръжки и глогинки. Ех тази скапана България, остана без лекарства за болните и от психоза граждани и лумпено-червени генитали.
27
12
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Антигрантаджия 26Българинът е свикнал да крие главата си като щраус. Хомосексуализмът няма да изчезне от пределите на България ако ще и криле да поникнат по попските гърбове. Този феномен съществува от време оно и не се придобива по подръжание. Гледайте човек да е а кой с кого си ляга не ви интересува. Днес загинаха 4-*** човека по пътищата ни. Това е многократно по-ужасяващата дневна българска действителност отколкото фиктивните страхове!
26
2
 
16
 
! Отговори
МЕРЗОСТ И ЛИЦЕМЕРИЕ преди 5 години
в САЩ ако детето ви е над 14 години и реши да си смени пола, т.н. лекар няма право да уведоми родителите.За сметка на това има право да уведоми социалните служби, които се свързват с юдо-масонските организации за финансиране и за нула време 14 годишното ви дете е със сменен полето това се опитват да направят и у нас тези ПРЕСТЪПНИЦИ !!!!!!!!
25
2
 
8
 
! Отговори
Антигрантаджия преди 5 години
Както в истамбулската конвенцията, която уж целеше защитата на жените, но всъщност вкарваше джендъризма и по необясними причини и правата на нелегалните емигранти, така и тази стратегия уж цели да защити децата, а всъщност ще наложи гей пропагандата в ранното сексуално обучение. На който не му е ясно, да си взима вазелина и да се реди на опашката за грантове.
24
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Г-жо Русинова, не е въпросът кой какво намерение ще има, а каква законова възможност. На честна дума не вярваме.
23
0
 
22
 
! Отговори
ОТМЯНА!!! преди 5 години
Аре стига с това пошляпване! Ставате смешни! Никой не говори за насилие - стратегията в този си вид ПОЗВОЛЯВА извеждане на дете от къщи заради мръсни пердета, липса на самостоятелна детска стая, незакупен последен модел айфон и всякакви други интерпретации, каквито ви хрумнат! Освен това Ювеналната Юстиция, която се предвижда с тази стратегия, позволява детето да съди родителите си за всякакъв причинен дискомфорт! Това не са нормални неща! Ние можем да четем за ваша голяма изненада.
22
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Русинова разчита, че хората не са чели стратегията. Един дълъг пасквил тегав и труден за четене, умишлено така писан.Точно целите да отнемате деца и вече го правите. Обаче само от Български семейства, защото я сте бутнали децата на братята роми, а е станал бунта!
21
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 20Това не е фантазия е жестока реалност. Реалността обаче не приключва само с българите. Ромите си правят каквото им скимне с децата си но тях никой не спасява или отнема от родителите им. Тук точно започва проблема. Ромски деца не ходят на училище и никой от властите нищо не предприема. Институциите първо трябва да докажат че законите се спазват без изключение!
20
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Заради протестите тази и разни други ще си отидат и истерията е голяма сори свирено е може и да разберете какво и е било на Иванчева
19
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
7 от 10 деца жертви това е нечувано правете сметка към колко деца са се прицелили ясно че в гетото няма да влезна ние да му мисли толкова лъжи каза тая бедна мие фантазията.
18
0
 
20
 
! Отговори
ПОБЪРЗАЙТЕ преди 5 години
"За миналата година у нас са били изоставени малко над 1000 деца"СПРЕТЕ "МАЛКИТЕ БУЛКИ" ВМЕСТО ДА НИ ГОВОРИТЕ ГЛУПОСТИПОД 18 ГОДИШНИ РОДИЛКИ-БЕЗ ПОМОЩИ И ДЕТСКИ ЗА ДЕЦАТА ИМ И ЗА САМИТЕ ТЯХНАПУСАНЕ НА УЧИЛИЩЕ ПРЕДИ 17 ГОДИНИ-НИКАВИ СОЦИАЛНИ ПОМОЩИ ЗА СЕМЕЙСТВОТО"ОПЛОДИТЕЛИТЕ"-С ЗАКОН 5 ГОДИНИ ЗАТВОР ЗА БЛУДСТВО С МАЛОЛЕТНИ И САНКЦИИ ЗА СЕМЕЙСТВОТО НА РОДИТЕЛИТЕ НА "МЛАДАТА БУЛКА".ТОВА СЕГА Е *** ЗА РАЗВЪЖДАНЕ - А НЕ ДЪРЖАВАВ АПАРТАМЕНТИТЕ ВИ- ЩЕ СЕ ЗАСЕЛЯТ РАЗВЪДЕНИТЕ РОМИ
17
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Я мойте си ги пошамарвам. Ама момчето ми е момче и момичето си е момиче. Вии ся ко искате, като ония с еуропейските ценности, с пера в гъ за да одят децата ми на шарен парад ли? И да не са знай кве е мъжко кве е женску ли? Не шамари и юмруци жа има *** таа рабта ни мъжку ни жеско при меня не мож да мине. Па стратегията си га наврите в ..... ха така.
16
0
 
11
 
! Отговори
V преди 5 години
Деца изгубили родители могат да бъдат пречупени с важни документи от герберасо ченгеджизма ,а еврогейзма ги използва да облагодетелства ,,приемни семейства,,
15
16
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Лъжепатриотите пак манипулират хората. Щяло да стане като в Норвегия, да кажат обаче какви грижи има за децата там, какви условия и какво подпомагане на образованите родители...
14
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 6Пътят към ада е застлан с добри намерения, но българите в България не са към ада а в него! Пътят завърши отдавна!