Полицаите на протест: Настояват за 2,5 лева на час за нощния труд!

Склонни са да дадат отсрочка до другия бюджет
Обновена: 5 юли 2019 10:00 | 5 юли 2019 09:55,
135

Навръх професионалния си празник служителите на МВР излизат на протест, недоволни от ниското заплащане на нощния труд. В момента униформените получават по 25 стотинки на час допълнително заплащане за работата си през тъмните часове на денонощието.

Заместник-председателят на УС на СФСМВР Илия Кузманов обясни, че служителите на министерството трябва да получават поне по 2,5 лева на час за нощен труд.

Още по темата
"Повод за протеста е искането ни за достойно заплащане на нощния труд. То е унизително и не е променяно от 2007 година. В момента се взимат 25 стотинки на час и 2 лева на нощна смяна за този високорисков труд на граничари, пожарникари и полицаи. Стойността на заплащане трябва да се повиши на 2,5 лева. Другото е несериозно", посочи той пред Bulgaria ON AIR.

Полицаите пак на протест срещу унизителните 25 стотинки

Вергил Христов от синдиката на МВР допълни, че полицаите и надзирателите са склонни да изчакат до догодина за увеличението, тъй като бюджетът се залага от предходната.

"Разбираме, че бюджетът се залага от предходна година и ако това увеличение влезе от следващата, ще проявим разбиране. Всеки, който извършва високорисков труд, трябва да получава достойно заплащане", каза Христов.

Двамата бяха подкрепени и от зам.-председателя на синдиката на надзирателите Ясен Тодоров, който обясни, че той и колегите му също получават по едва 25 стотинки на час за нощен труд.

"Ситуацията при нас е същата като в полицията. Служителите са недоволни и го смятат за обидно отношение. Няма как да получаваме по 25 стотинки", заяви той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


135
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
87
3
 
14
 
! Отговори
нощен труд-нула лв. преди 4 години
Работещите в туризма не получават никакво доплащане на нощен труд. Ако сте на рецепция, нощна камериерка, нощна охрана-си получавате заплатата-около 600 лв(ако изобщо феодалът я плати), и нито стотинка допълнително за нощен труд. В добавка-в туризма се работи всъщност денонощно-от сутрин до късна вечер, а ако ви кажат и по 24 часа-без доплащане, без почивка в събота и неделя, без отпуски. Често-последната заплата изобщо не се плаща.
86
1
 
20
 
! Отговори
Hermann преди 4 години
Първо не можете да ги хванете, после не можете да ги опазите по затворите ?! Наркотици си шиткате, *** си пазите, подкупчета... Колосални нагляри. Това сте вие! Никаква подкрепа от моя страна.
85
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
И 25 стотинки са ви много, тюфлециии...
84
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Нощният труд е от 22.00 до 06.00 часа. За това време лицата получават дневната си ставка плюс 0.25 ст. на час/2.00 лева на смяна допълнително/. Малко е, но има дни в които тези 8 часа се проспиват. До нас имаше пожарна. Цял ден жените на пожарникарите им носеха котленки с ядене, или те притичваха до близкия супер. През другото време играеха тенис на маса, гледаха телефизия или спеха. В месеца излизаха по 4-5 пъти.
83
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
А на мен даже и по 25 стотинки не ми плащат като съм нощна смяна охрана. Плащат ми едно нищо.С какво са повече от мен скaпаните куки?
82
1
 
20
 
! Отговори
Любопитко преди 4 години
Наистина съм лбопитен, да не са ги вързали с топузи на краката в МВР ? Заявление за напускане и след един месец отиват в частния бизнес и почват да печелят колосални пари!
81
1
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Половината полицаи приличат на Понички по 100-120кг. дали могат да си изпълняват служебните задължение с тези килограми??? Но, иначи искат по високи заплати....и тези са ви много.....
80
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Може да поискат и 10 пъти увеличение на заплатите им при пенсиониране.Сега получават по 20 заплати наведнъж, а ако ги питате трябва да получат по 200 заплати , за да могат като се пенсионират на 55 години да гледат как другите български пенсионери получават по 300 лева и бъркат в кофите
79
1
 
22
 
! Отговори
Курти преди 4 години
Закривай. Нищо не им дължа. А и "Те" нищо не работят. МВР е организирана престъпна група. ФАКТ.......
78
9
 
1
 
! Отговори
до75 преди 4 години
10 х 0 какви е бе чук. Не пиши глуписти , къде видя че някой иска десетократно увеличение на заплатата. Нощния труд би добавиледни 70 до 100 кинта към заплатите им. и то ако имат 6-8 нощни за месеца
77
1
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
В нашия град когато пуснат конкурс за набиране на служители в МРВ, ще се избият да кандидатстват, да пускат връзки да ги вземат на работа, и после започват да мрънкат, че заплатите им били малки, че работели в мизерни условия. Ами като не ви харесва, напускайте работа, никой не ви държи насила.....
76
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
На тези държавни хрантутници и тези заплати им са много. Аз искам да им се намалят....
75
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тази година им вдигнаха заплатите с 10%, дадоха милиони за нови коли, джипове и им подобриха условията на труд, но те стават нагли.10 пъти увеличение.
74
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Затворите може да се увеличи с реформа на съдебните и прокуратурите. ВСС и Конституционния съд са ненужни и гълтат много пари.
73
2
 
22
 
! Отговори
пребитите през 2008г преди 4 години
Когато миньори и фермери през 2008 г протестираха за социални права-милицията ги пребиваше. помните ли окървавения миньорски протест? Забравихте ли пребитите фермери. Милицията не позволява на другите съсловия да протестират за социални права.Окървавения асфалт-с кръв от пребити миньори ,. Нищо не е е забравено, нищо не е простено!
72
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ако всеки в тази държава поиска 10 пъти увеличение на неговия труд, след една седмица сме фалирали.1 долар ще стане като при Виденов 3 хиляди лева.Тогава може и по 250 лева да им дават на час Увеличения по-големи от 10-20% годишно ще предизвикат криза Доходите трябва да се вдигат на всички работещи, но в рамките на разумното и възможностите ни.
71
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Здравейте, африканци! Искате палма с асансьор, като на Цветанов?
70
9
 
3
 
! Отговори
Мед. Сестра преди 4 години
Ква охрана кви пет лева.. Вие били ли сте в общинска болница, имало е толкова случаи на побеснели пациенти изпаднали в делир, трошат стъкла, нападат персонала че и другите пациенти,*** си водят целия катун и се разправят с нас защото доктора си спи в тях сладко сладко... И да вината е на управата, ама тая управа е уредила живота и на внуците си, апартаменти почивки и екстри. Министърчето говори врели некипели.. И по-зле ще става.. Никога нема да се оправим.. Намразих си професията
69
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Няма население и сега издръжката на МВР е над 2 милиарда лева от бюджета което е прекалено. Отдавна трябваше закриване на по-малките и преструктуриране на големите МВР поделения в София като се насочат към ромските гета.
68
1
 
12
 
! Отговори
Ха-ха преди 4 години
Не 2,5, а 5 лв. да им дадат. Но ако един се издъни, всички да връщат парите!

403 Forbidden

Forbidden

You don't have permission to access this resource.Server unable to read htaccess file, denying access to be safe