НАП проговори: Не сменяйте личната карта, не е нужно

Вижте съветите, които дават от приходната агенция
Обновена: 26 юли 2019 16:17 | 26 юли 2019 12:54,
142
НАП проговори: Не сменяйте личната карта, не е нужно
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Ако сте направили справка в НАП и тя сочи, че има неправомерно разкрити лични данни, не е необходимо да се предприемат извънредни действия. Това съобщиха от Националната агенция за приходите /НАП/.

Не се налага да се сменят документите за самоличност, се отбелязва в съобщението.

Още по темата

Изтекли ли са данните ми? НАП пусна приложението за проверка

Няма непосредствен риск някой да се разпореди с имуществото или да поеме задължения от чуждо име, заради неправомерно разпространените данни. Това са потвърдили от Нотариалната камара, банките, дружествата за бързи кредити и лизинг и Агенцията по вписванията, допълват от приходната агенци.

От НАП съветват хората да бъдат предпазливи, когато някой контактува с тях по телефон или имейл и да не се предоставя на никого финансова информация. За допълнителна сигурност хората все пак могат да сменят паролата на електронната поща и ПИК кода от НАП.

Неправомерно разпространените данни са частични и не позволяват някой да се ориентира в цялостното имуществено състояние, добавиха от НАП.

От агенцията в момента съпоставят незаконно разпространената данъчно-осигурителна информация с тази в реалните си бази данни, за да се провери дали няма дописване или манипулация на публикуваните данни.

Когато приключи съпоставката, ще може да се предостави и информация за конкретния тип данни, които са били разпространени. Дотогава е достатъчно хората да прочетат препоръките на НАП във връзка с личните данни. Те са публикувани на сайта на приходната агенция.риходната агенция.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


142
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
80
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Догодина декларацията за доходите направо в нета ли ще подаваме,те НАП трябва да си я изтеглят оттам,ама дали ще имат достатъчен административен капацитет?
79
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Костадинка крадлата на апартаменти къде е, хората я търсят да я бият...А престъпниците в бургаските съдилища са в схеми.И съдът е в играта им ще им покрият свинщините и безобразията, само гледайте. Ужким ти предлагат услуга да ти защитят даннните, а ти като не я ползваш да не можеш да ги осъдишВ едно гърне *** и *** полицаи, прокурори, бирници, съдии и всичките с имоти по морето.
78
0
 
19
 
! Отговори
Off преди 4 години
Що не пуснат и шефката на НАП за издирване? Очевидно не се е разбързала да си идва.
77
0
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Шефката на НАП още ли е в оптуск ? а ББ къде е ? от една седмица го няма
76
0
 
12
 
! Отговори
Хаха преди 4 години
Някой ако няма възможност да си изплати кредита... и частните съдии изпълнители кацат като мухи само и само да ти източат и малкото което всеки си има ! Сега е нашия ред ! И моите данни са изтекли !?!?
75
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Съжалявам, но отказвам, да признавам авторитета и да следвам съветите на тази "институция", която ПРОСТО трябва да бъде закрита и на нейно мясот, да се отвори нещо, като се привлекат огромен брой външни експерти от различни места по света, защото е болезнено ясно, че съществува блокираща неадекватност, чието преоопдоляване, не е във възможностите на местните кадри.
74
0
 
13
 
! Отговори
Хаха преди 4 години
Вместо да обикаляме улиците и да правим протести ... Можем да си търсим правата ...!
73
0
 
20
 
! Отговори
Пламен преди 4 години
Моля за съвет, за кражбата на данните ми мога ли да съдя НАП или трябва да съдя България?
72
0
 
13
 
! Отговори
Така, така... преди 4 години
... трябва да ударим едно рамо на мошениците, които могат да ни удостоят я с невърнат кредит, я с фалирала фирма, благодарение на тези изтекли данни!
71
0
 
14
 
! Отговори
Хаха преди 4 години
Всички се възползват от Българския народ ...и кръдат като замаени ! Що не изкараме и ние някой лев! Що да не съдим НАП за изтичане на лични данни ! ?!?!?
70
0
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Всичко е наред овце, сченете си паролите и спете спокойно.Такъв гаф до сега не е имало в целия свят - данните на 80% от населението са изтекли, не са 3% както лъгат НАП.Цялата държава е един цирк.
69
1
 
25
 
! Отговори
да видим преди 4 години
Няма някой от моите приятели и близки, на които да не са изтекли личните данни! Мащаба на хакерската атака и гафа са огромни! Кой ще поеме отговорността? Ако това беше частна фирма или банка-щеше да хвърчат глави. Сега какво? Оттук нататък каквото и да изтече, ще е стар прочетен вестник...
68
1
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
xaxaxax Решението било да си сменим паролите на пощите.... и всичко е ОК... хахахахха И това го обясняват хора, които са на висши държавни служби. А истината е, че който не е решил, той не се е добрал до личните данни на българите. И това е от години. Само аз ли съм потресен в цялата държава?! Оставки защо още няма? Ааа, щото строим мостове и магистрали и имаме бюджетен излишък. Даже сме толкова заможни, че си пазарим Ф16-ки, предварително плащаме! Бе изобщо процъфтяваме :) Ужас! Надежда дзеро!
67
0
 
26
 
! Отговори
Радио Ереван преди 4 години
Радиото препоръчва да се приложат същите мерки, както и при чумата по свинете
66
1
 
10
 
! Отговори
Само питам преди 4 години
Какво казва радио Ереван по случая?
65
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До ЩерюПри комунизма нямаше НАП и демокрадци а имаше як контрол.
64
4
 
19
 
! Отговори
Щерю преди 4 години
- И защо няма нито една оставка?! Това си е жив Комунизъм...
63
2
 
12
 
! Отговори
Неа преди 4 години
Не съд ,бесило трябва !
62
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Мдаа други неща са за смяна. Мозъците български Маминия за 2 мандата опука над 2 милиарда, за свършена работа 200 млн. Още чакаме зоопарка на гребната, 5та година! А той през това време отряза дърво на 5 века, направи си арабско казино, и си разшири хотела в/у училищен двор. И какво, вкараха му един от районните в ареста , че имал апаратамент и го пуснаха. Той си ходи без охрна и от 350 хил ,няма кой да събере 100 човека да го опукат. Няма кой да събере и 10. После еди кои си били гейове.
61
2
 
15
 
! Отговори
До 67 преди 4 години
Ама то имаше и друг случай от клон на Алианц в Стара Загора . Бяха изтеглили парите на бизнесмен ... Какво им направиха на банкерките ? Чакай да помисля ... нищо .... Изчезнаха , ще се появят като изтече давността ...сиреч след 20 години ...

Спонсорирани публикации