Да излезеш от зоната на комфорт: 27 курсанти положиха клетва във ВВМУ

Сред тях има домакини, учители, студенти и спортисти
9 авг 2019 14:34, Анисия Иванова
7

27 курсанти участваха в едномесечен курс по начална военна подготовка във Варна. След успешното му изкарване, 15 мъже и 12  жени положиха военна клетва на тържествен ритуал в двора на Висшето военноморско училище.

Сред курсистите е 21-годишният Мартин Русинов от Монтана. Той работи като брокер на недвижими имоти. Сега е сред отличниците в курса по военна подготовка.

"Аз го направих, защото ми харесва усещането, а след това със сигурност е в плюс. Може би стрелянето с автомат е най-интересната част", разказва младежът.

Отличничка е и 21-годишната софиянка Борислава Накарска. Тя е трети курс в специалността "Национална сигурност".

Близките в началото бяха озадачени от решението, но ми се радваха, че искам да направя нещо по-сериозно, да изляза от зоната на комфорт, разказа тя пред Bulgaria ON AIR.

Курсистите са изучавали военния устав, опазване на хората и околната среда в условията на ядрена, химична и биологична защита, евакуационни дейности. Участниците в обучението влизат в резерва на армията.

Сред преминалите курса има домакини, учители, студенти и спортисти. Всички те са обединени от едно желание - да служат на родината.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


7
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
1
 
6
 
! Отговори
SS преди 4 години
Та към кого и за какво положиха клетва?На родината от която избягаха 3милиона души.Чий идеали ако се наложи ще защитават,бедността,корупцията,простотията бг,*** ценостти,или бившите комунисти станали демократи?
5
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
27 човеци, 2 отличника и 25 тройкаджии и слабаци.
4
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Хахаха1 месец27 душиполовината жениАз продължавам да не разбирам за какво купихме самолети. Ние в момента сигурно можем да се опазим единствено от Македония и от Молдова. Това ни е военният капацитет.
3
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
27 нещо ми се струват малко.
2
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Хората инстинктивно усещат, че със НАТО ще ритнат кмбаните и се готвят за екстремно оцеляване във чyмоподобна и сеизмична обстановка.
1
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Смях