Станахме единствени в света с море, но без флаг

Отнеха ни морския флаг - престижът на страната е загубен
21 авг 2019 12:46,
111
Станахме единствени в света с море, но без флаг
Снимка: Уикипедия

Изключването на България като собственик на морски флаг от Парижкия меморандум на практика означава, че вече не сме морска държава. Това коментира пред БНР Тодор Георгиев, собственик на шипинг компания.

Още по темата

 “Парижкият меморандум регламентира правилата за корабоплаване в европейски води”, поясни Тодор Георгиев и добави, че информацията за това, че сме извадени от него, разпространи през миналата седмица специализираният сайт “Tранспортал”.

„След като не сме част от Парижкия меморандум, не сме част в нито един меморандум. И това е, защото българският флаг в корабоплаването на практика е занулен - няма го. Изчезна. Тоест – няма такава морска държава, наречена България. А няма такава държава, защото няма кораби под български флаг”, коментира Георгиев.

Според него престижът е много важен в корабоплаването. “Корабоплаването е занаят, който от 3 хиляди години се извършва на базата на престижа. Ние сме единствената държава с излаз на море в света, която не е морска държава. Швейцария, например, е морска държава, нищо че се намира в Алпите, защото тя има национален флаг по корабите си“, посочи експертът.

По думите му загубите за България са и икономически. “Ако корабът е под наш флаг, това носи пари от такси на държавата”, напомни Тодор Георгиев и обясни, че основната причина за липсата на интерес от страна на бизнесмените е, че българският флаг не защитава собственика на плавателния съд, допълва Investor.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


111
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Банално, но факт! Видими резултати!
18
3
 
30
 
! Отговори
ГЕРБ преди 4 години
Рушим България.
17
0
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тураме една конска опашка и готово!
16
1
 
32
 
! Отговори
ъцз преди 4 години
е как така... нали собственик на БМФ е киро гела????виден и уважаван бизнесмен???
15
0
 
23
 
! Отговори
Solar Power преди 4 години
Трябва тотален ремонт на администрацията така,че да можеш да правиш всичко за 1 ден максимум без да те гледат намръчени лелки......... Вожда борко да се изкаже и той ...
14
2
 
15
 
! Отговори
са преди 4 години
Аз си мислих,че никакъв престиж не ни е останал,а то имало още един такъв,ама вече и него го няма!Добре,че ни бъркат флага с италианският,че да си мислят,че още сме морска държава!
13
0
 
26
 
! Отговори
шматка преди 4 години
Глупости.Причината е че всички тарикат-корабособственици регистрират корабите си по разни острови за да не плащат данъци.Корабите на БМФ къде са регистрирани
12
1
 
21
 
! Отговори
ай сиктир преди 4 години
В по-горната статия попитах ей тъй от любопитство къде виждат държава тук ще повторя въпроса си. Направо да закриват всички органи на властта достатъчен е един губернатор назначен от големите началници.
11
0
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Кво стана с делета срещу Московски и Горанов.Ало, прокуратурата - Цацаратурата, Гешефтатурата, спите ли ?Или те се от недосегаемите - лични приятели на Тиквата.
10
0
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Продължаваме да даваме принос към световната история и култура с все по-учудващи и неочаквани постижения. Това е талант.
9
3
 
9
 
! Отговори
бл.134 в Зап. парк преди 4 години
БГ , за скрап.Имоти, продава в София - не се бавете , ами си вземете!!!
8
3
 
42
 
! Отговори
Боко Тиквата преди 4 години
Като приключа с вас ще сте единствената държава без население.
7
0
 
38
 
! Отговори
Solar Power преди 4 години
Ами нормално. Сигурно ако живееш във Варна и ти трябва някой документ.... то трябва да прескочиш до София понеже там е морска и речна администрация ... нищо,че няма море и река :) Отделно от това после ще те върнат сигурно 5-6 пъти и ще платиш една камара такси. За пример откриването на фирма в UK струва 40 паунда и може да го направиш за 8 часа излегнал се на дивана у вас !!!
6
1
 
47
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Важното е, че ежедневно ни лъжат, че сме най-великата държава с най-великия Вожд.Народът благоденства, всичките с нови коли, задръстват границите събота и неделя, пазаруват препълнени колички с второкачествени храни.Абе супер сме от всякъде.д
5
2
 
55
 
! Отговори
ХЛЕБАРКА преди 4 години
При това управление ще е така. Но защо нито един журналист не зададе този въпрос на Борисов? Важното е, че Домусчиев си има кораби.
4
1
 
51
 
! Отговори
Лудко преди 4 години
Както е тръгнало скоро и националния ни флаг ще премахнат :(Тъжно е, но натам ни водят :(((
3
6
 
39
 
! Отговори
РУССКИИ ОККУПАНТ преди 4 години
ЧЕС-ТИ-ТО !!!!!!!Искахте банани - получихте ги !
2
0
 
52
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Благодарим на Киро Парахода за това дело. Евала, бизнес!
1
0
 
46
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Еми Да, Няма такава държава!Поне в някои неща сме уникални и неповторими.