Напрежение по оста Москва-София: Гебрев, изложба, шпиони...

Казуът тлее от няколко месеца, ще стане ли скандал?
12 сеп 2019 12:20,
170

Поредица от скандали повишиха напрежението по оста Москва-София. Остри реплики си размениха дипломатическите представителства заради изложба по повод 9 септември, организирана от руското посолство у нас. Дни по-късно пък обвинение в шпионаж в полза на Русия предизвика още повече дрязги.

Бяха задържани и разпитани осем души, а на председателя на сдружение "Русофили" Николай Малинов е повдигнато обвинение.

Очаква се днес говорителят на руското външно министерство Мария Захарова да изрази официалната позиция на Кремъл по въпроса.

Още по темата

"Тепърва ще илзизат скандали и това ще се разраства. Освен че се очаква официална позиция на руското външно минисерство, през октомври предстои посещение на нашия външен министър в Русия. Всичко това ще доведе до обстрелване с думи. Тонът ще продължава да се втвърдява", коментира бившият зам.-министър на външните работи Милен Керемедчиев в "България сутрин".

Според него се вижда изостряне на отношенията между САЩ и държавите от Западна и Централна Европа към ситуацията в Русия през последните месеци.

"Всички руски проекти, които трябва да се  случат на териториите на страни членки на ЕС и най-вече НАТО, биват поставятни под сериозно напрежение от САЩ. Политиката се опитва да спре руското влияние", посочи Керемедчиев пред Bulgaria ON AIR.

По думите му този казус тлее от няколко месеца.

"Започна с предполагаемото отравяне на Гебрев в синхрон със случая Скрипал. Сега се правят паралели с намесата на Русия в изборите за президент в САЩ през 2016 г. и с президентските избори в България. Този конфликт не е започнал от вчера", обясни Керемедчиев.

Той заяви, че очаква реакцията на Кремъл за шпионския скандал да бъде рязка и остра.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


170
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
106
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Над хващам, че Странджата по соца е бил върл комунист. Дори заръката на партията за събиране на вторични суровини е преизпълнявал.
105
7
 
8
 
! Отговори
Еврохомосексуалист преди 4 години
Всеки който прави опити да смени еврохомосексуалната ориентация на България с хетеросексуална и се готви да прави партии с тази цел трябва да бъде арестуван защото застрашава националните интереси на България. Националните интереси България са над всичко!
104
5
 
5
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 4 години
Хайде във Верхянск бе сволачииии...
103
10
 
5
 
! Отговори
lol до водкаджиите преди 4 години
айде омитайте се от нашата страна. Какво правите тук като сте руснаци? Гулаг нямате ли си ?
102
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Американците подкрепят враговете на православните народи, за да ни ги отслабват, - те са на страната на чеченци, черкези, татари, албанци, турци...СПРЕТЕ СЕ БЕ ХОРА! НАС ПОДКРЕПЯТЕ САМО НА ДУМИ! На Турция продавате ЧИСТО нови самолети ф-35 НА ЦЕНИТЕ НА СТАРИТЕ БАРАКИ КОИТО ПРОДАВАТЕ НА НАС. Само че въоръжената до зъби Турция пак не смее да мине границата че русия ще я изпепели.
101
7
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Славяството е в основата на новото човечество и на раждащата се нова бяла раса. Русия и България са славянски братя, трябва да се търсят пътища за помирение и съвместно развитие, а не да се джавкаме. България няма място при англосаксонците в ЕС и НАТО.
100
10
 
5
 
! Отговори
рускиня до 86 преди 4 години
"Русия е гробница на народите.Десетки народи е унищожила и стотици е обезличила в стремежа си към господство" Да си чувал за народности эвенки, ненци, якути? Та да те кажа че тези народности са живи и здрави,получават образование и мед.обслужване. А относно гробница-спомни действията на конкистадорите , първите европейските заселници икакво остана от индианците Спомни 10 млн избити от белгийски колонизатори в Конго, възстание на сипаите и техна екзекекуция от англичане. Списък е голам
99
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Русия няма нищо общо с това че ни управляват *** тип калинки. Та за това сме бедни. Истинският родолюбец взема от другите народи и дава на своя, а тъпака краде от своя и прави вили на лазурния бряг. За едната комисионна и майка си ще продаде.
98
3
 
7
 
! Отговори
Българин=русофил преди 4 години
Турчин = русофоб
97
3
 
21
 
! Отговори
НАТО преди 4 години
Най-агресивната Терористична Организация в света
96
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Хахахааааа.русомразите се пънат че са българи. Да български, с турско самосъзнание и се кланяте та дивия аллах и на неговия педофилски съчинител.
95
12
 
3
 
! Отговори
до НАТО ВЪН! преди 4 години
че какво ти пречи НАТО? А, да.. пречи ти да станем Крим 2 за русия
94
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
И КАКВО ПОСТИГАТЕ, КАТО И В СЪРБИЯ И В ГЪРЦИЯ И В РУМЪНИЯ И В ЧЕРНА ГОРА И В МАКЕДОНИЯ НАРОДИТЕ НЕ МРАЗЯТ А СИМПАТИЗИРАТ НА РУСИЯ...Ей оня ден гледам играят волейбол в анкара финал на европейското сръбкините с туркините - познайте за кого бях. Сръбкините разбира се и са по-красиви и са по-добри. И ПАК ВИ НАШОКАХА РЕПОНЧЕТАТА ТУРСКИ.
93
6
 
11
 
! Отговори
НАТО ВЪН! преди 4 години
американския окупатор вън ведно с шпионите и грантаджиите му!Русия не ни е враг ,тези които се опитват да отровят отношенията ни са!
92
12
 
7
 
! Отговори
Хахахааааа. преди 4 години
БЪЛГАРИН СЪМ, И НЕ МОГА ДА ТЪРПЯ ТАТАРСКО-АЗИАТСКИТЕ МУТРИ ОТ РУСИЯ.ТОВА СА ХОРАТА КОИТО НИ НАПРАВИХА БЕДНЯЦИТЕ И ПРОСЯЦИТЕ НА ЕВРОПА!
91
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Американците са си избрали за истински съюзник Турция, и малките Албания, Косово, Босна...Ами щом видяхме при юговойните кого подкрепяте, не се сърдете, че православните народи ви МРАЗЯЯЯТ. ЧОВЕК КАКВОТО САМ СИ НАПРАВИ НИКОЙ НЕ МОЖЕ ДА МУ ГО НАПРАВИ.
90
9
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен НЕ ЗНАМ ЗА ГЛАВНИТЕ БУКВИ, НО ВИЕ АМЕРИКАНСКИТЕ ПОДЛОГАРИИ НЯМАТЕ НИКАКВИ АРГУМЕНТИ, но пишете 30 години против Русия и България, па резултата ви като аргументите. Почваме да мразим и презираме вас а не Русия. С какво право ще ни нареждате кой да обичаме и кой не? Ние караме ли ви да мразите Канада? А изчезвайте си във вашето полукълбо...
89
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Партизаните къде ги забравиха,че смяната на правителството поело курс към демократични промени,което значи,че четите са слезли от Балкани при тоз поет курс на неконфронтация в държавата-страната когат по фронта ни обявили война за дни време,а държавата с участието на парламент,министри,военни с щаб,администрация по райони и население е стъкмила войска за участие в следващите фази на таз война дошла по нашите земи за което ние нямаме вина,някои други да са се заели с това бреме,а чакали резултат.
88
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Фащ са лешояди. Нямат място в родината ни.
87
5
 
4
 
! Отговори
lol преди 4 години
айде да видим как ще стане? нямам намерение да ходя в русия