Напрежение по оста Москва-София: Гебрев, изложба, шпиони...

Казуът тлее от няколко месеца, ще стане ли скандал?
12 сеп 2019 12:20,
170

Поредица от скандали повишиха напрежението по оста Москва-София. Остри реплики си размениха дипломатическите представителства заради изложба по повод 9 септември, организирана от руското посолство у нас. Дни по-късно пък обвинение в шпионаж в полза на Русия предизвика още повече дрязги.

Бяха задържани и разпитани осем души, а на председателя на сдружение "Русофили" Николай Малинов е повдигнато обвинение.

Очаква се днес говорителят на руското външно министерство Мария Захарова да изрази официалната позиция на Кремъл по въпроса.

Още по темата

"Тепърва ще илзизат скандали и това ще се разраства. Освен че се очаква официална позиция на руското външно минисерство, през октомври предстои посещение на нашия външен министър в Русия. Всичко това ще доведе до обстрелване с думи. Тонът ще продължава да се втвърдява", коментира бившият зам.-министър на външните работи Милен Керемедчиев в "България сутрин".

Според него се вижда изостряне на отношенията между САЩ и държавите от Западна и Централна Европа към ситуацията в Русия през последните месеци.

"Всички руски проекти, които трябва да се  случат на териториите на страни членки на ЕС и най-вече НАТО, биват поставятни под сериозно напрежение от САЩ. Политиката се опитва да спре руското влияние", посочи Керемедчиев пред Bulgaria ON AIR.

По думите му този казус тлее от няколко месеца.

"Започна с предполагаемото отравяне на Гебрев в синхрон със случая Скрипал. Сега се правят паралели с намесата на Русия в изборите за президент в САЩ през 2016 г. и с президентските избори в България. Този конфликт не е започнал от вчера", обясни Керемедчиев.

Той заяви, че очаква реакцията на Кремъл за шпионския скандал да бъде рязка и остра.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


170
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
126
15
 
13
 
! Отговори
рубладжийски партии преди 4 години
Кратък списък на рубладжийските партии-eничapи:БСП, ДПС, Атака, АБВ, ВМРО и др.Рубладжии-лидери на партии:Корнелия Нинова(г-жа Лъжа), Ахмед Доган(агент Сава), Г. Първанов(агент Гоце), Рум.Петков(пикаещият във фонтани),Болен Сидеров(Рубльов),К.Каракачанов(агент Иван). Съвпадение е ли е, че преди 1989г. повечето са агенти на ДС - филиал на руската КГБ ?Рубладжии-псевдо социолози и журналисти:Андрей Райчев,Кънчо Стойчев,Кольо Колев,Жив.Георгиев,Вал.Велева,Борисл. Цеков,П.Блъсков,Т.Буруджиева,П.Волгин,Ив.Гарелов,К.Кеворкян,М.Пиргова, Пър.Симеонов,Шаренкова,братя Чукови,Иво Христов
125
11
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Сталин е най-голямия русофоб, защото е избил повече руснаци от Хитлер, а за русофилите бил "освжбодител" !Защо ?Ами защото им дал власти да колят и бесят българи, като него.Бог да пази България от империята на злото и предателите на Татковината ни !
124
13
 
9
 
! Отговори
Питам преди 4 години
Кой очаква Мария Захарова и реакцията на Кремъл ?Реакцията щяла да бъде рязка и остра.Това променя ли по някакъв начин истината ?
123
3
 
3
 
! Отговори
леле-мале преди 4 години
Аууу, ама и такава ос ли имало?Признаха си вече!А търканията са нормални и разбираеми - като във всяко добро семейство, не може без търкания.
122
14
 
13
 
! Отговори
до XXX преди 4 години
типично по комунистически да завъртиш темата, че да не стане ясно... става въпрос, че е охранявана от хората вътре страната да не вземе някой да види как живеят в "гнилия капитализъм"когато навън имаха цветни телевизори с дистанционно, тук при нас в разцвета на комунизЪма се пазиха всички вестници, защото тоалетната хартия беше дефицит. е за това охраняваха границите... успях да го обясня като за най-бавноразвиващи
121
12
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
В България никой не те спира да ходиш където си искаш, така че в свободна България - да, пускат. Колкото до САЩ, политиката им е свързана с процента на отказаните визи, който трябва да бъде под определен процент, за да бъде премахната визата към съответната държава. Има защо да има визи за нас... хората не искат всякаква *** и руски шпиони с български паспорти в страната им
120
13
 
9
 
! Отговори
Хахахааааа. преди 4 години
ВИЗИ ЗА САЩ...??!!!АМИ ЗА КОМУНИСТИ--ПОЛУЧОВ ЕЦИ..... ВИЗИ НЯМА И ДА ИМА!!!Пробвай за Сибир, мой човек!!Ти си само за там.
119
12
 
16
 
! Отговори
ХХХ преди 4 години
Границите се били охранявали тогава с автомати ..............ами с тояги ли да се охраняват ?
118
8
 
10
 
! Отговори
Зозо преди 4 години
Тези руснаци са много некадърни атентатори. Тровят ама не ги убиват. Може би целта им е точно такава-да гледат как жертвите им страдат, но не предават Богу дух. Представяте ли си как Гебрев се гърчил и пъшкал в тоалетната след отравянето му със стомашно-чревна инфекция, а ушанките са го подслушвали чрез монтирани в казанчето бръмбари и са се хилили. Това си е чист съдизъм!
117
11
 
12
 
! Отговори
<><> преди 4 години
Тук има един болен мозък ....заклет фен на хАмериканците ....обзалагам се че е обратен ....те двете вървят ръка за ръка .....дай им да се дънят еднополово , да приветстват Меркел и да се кланят и подчиняват на империята на злото САЩ ! Повръща ми се от ткива *** твари които вярват на това което им се каже ! Послушни миряни :)
116
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Впрочем пускат ли свободно да пътуваме за САЩ при демокрацията и американското партньорство, какво става с визите за САЩ трябват ли още визи за САЩ? САЩ нали имат договор за безвизов режим с ЕС, ние го спазваме и ги пускаме без визи. САЩ спазват ли го, или за тях България и българите са полу-човеци втора категория и не е нужно да се спазват с тях договори.
115
11
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Когато границите на България се охраняваха пенсионерите не ровеха в кофите за огризки от храна.
114
11
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"Със САЩ....ние се изнасяме!" изнасяй се, щом искаш :) иначе как да се изнесеш от един конц. лагер ограден с тел и автомати с цел не някой да не влезе, а някой ДА НЕ ИЗЛЕЗЕ!
113
7
 
16
 
! Отговори
КуКлус преди 4 години
С Русия ....изнасяхме царевица! Със САЩ....ние се изнасяме!
112
12
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"защото имахме БОЛЛЛ"затова имахме всекидневен режим на тока и водата, както имахме бол. А и това "БОЛ", дето го имахме не ставаше за нищо освен за *** и вторични, нямаше как с нашето соц производство да сме конкурентоспособни на свободния пазар.
111
6
 
22
 
! Отговори
ХХХ преди 4 години
Малко прибърваме ! Трябва да действаме по спокойно докато пристигнат 8-те изтребителя и тогава може да нападнем Русия ! А до тоя МРАЗЯ РУСИЯ ще му кажа че тогава изнасяхме защото имахме БОЛЛЛ сега внасяме заради САЩ защото трябва да храним чужди страни ! п.с. Домати от Турция , картофи от Испания ...износ-млади и кадърни хора !
110
4
 
7
 
! Отговори
26 годишен преди 4 години
Всичко с времето си... Сегашния ЕС е като някогашния СССР, преди младите са били доволни, защото са били млади и са ходили насам натам в Русия и другите комунистически държави, но вече са стари и тажът за миналите времена... Сега ние сме млади и ходим насам натам из Европа. Само с една лична карта!
109
23
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
РУСИЯ Е ГРОБНИЦА ЗА СВОБОДНИТЕ НАРОДИ И ЗАТВОР ЗА СВОБОДНИЯ БЪЛГАРСКИ ДУХ.ВСЕКИ КОЙТО ОБИЧА РУСИЯ, Е НЕГОДНИК, ПРЕДАТЕЛ ИЛИ МЕРАКЛИЯ ЗА ПОЛЗВАНЕ НА РОБСКИ ТРУД, ЗА БЕЗ ПАРИ, КАТО НАШИТЕ "КОМУНИСТИЧЕСКИ КАПИТАЛИСТИ" ОТ ***-20!
108
27
 
11
 
! Отговори
Мразя Русия преди 4 години
.... И ЩЕЯ МРАЗЯ ВИНАГИ!ЗАРАДИ ТИЯ ТАТАРИ-АЗИАТСКИ МУТРИ, 50-Г.ЖИВЯХМЕ ВЪВ ВЕЧЕН ДЕФИЦИТ И НЕДОИМЪК, ЗА ДА ХРАНИМЕ ТИЯ РУСКИ ПР. АС.ЕТА,ЗАЩОТО ВСИЧКО СЕ ИЗНАСЯШЕЗА СИВ И РУСИЯ.ВЗЕХА НИ ВСИЧКО И НИ НАПРАВИХА СОЦ-РОБИ НА ТРУДА.МРАЗЯ ГИ!!!!!
107
2
 
15
 
! Отговори
А сега де преди 4 години
Надявам се нашите братя американци да ни изпращат петрол от Тексас, естествено на американска цена(литър бензин е 1,50лв в Щатите).След този "шпионски" скандал, оюаквам рязко поскъпване на горивата в БГ.