Линията на бедност ще се определя по нов начин

Изключва се възможността размерът й да намалява
12
Линията на бедност ще се определя по нов начин
Снимка: Dnes.bg

Правителството прие нова Методика за определяне на линията на бедност за страната.

Тя ще се определя от изследването "Статистика на доходите и условията на живот" SILC за предишната година и ще се индексира с индекса на цените за "малката кошница" на годишна база.

С приемането на новия нормативен документ се създава устойчивост на политиката за финансова подкрепа за хората с увреждания, като се изключва възможността за понижаване размера на линията на бедност на страната.

Линията на бедност се използва при разработване на държавната политика в областта на доходите и жизненото равнище, при определяне на конкретни мерки за социална защита и е база за определяне на размера на финансовата подкрепа за хората с увреждания.

Размерът на линията на бедност се определя ежегодно до 31 август с решение на Министерския съвет по предложение на министъра на труда и социалната политика.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


12
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Дано всеки гербав престъпник да разбере на свой гръб за тази линия!
10
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Линията на бедност я определи "експертът" Каролев. За него богати са всички, които имат сателитна чиния и някаква бракма кола. Т.е. бедни няма. И иска тези богаташи да плащали тока по завишени цени. А той, като предприемач и работонаемател да плаща евтин ток. Такива са либертарианците-русофоби. А техният идол Айн Ранд отиде в държавната болница да се лекува и плю на всички глупости, които е написала, по които тези последователи сега философстват по телевизиите всеки ден.
9
2
 
20
 
! Отговори
Flatline преди 4 години
Линията на бедност беше определена още през 90-те, една част наредени "капиталисти", предимно *** и ченгета се самоопределиха като богати, следователно всички останали би трябвало да са бедни.
8
0
 
13
 
! Отговори
анонимен преди 4 години
Експертите мислят начини, те не зная колко са експертите, а има толкова бедни хора, които искат прости неща. Линията на бедност си е голяма. Бедността не могат да я преодолеят управляващите, защото няма стратегия.
7
0
 
32
 
! Отговори
Аз преди 4 години
При нас линията на бедност е една дупка в земята 2 на 2 метра.
6
1
 
24
 
! Отговори
SS преди 4 години
МИР НА КОЛИБИТЕ,ВОЙНА НА ДВОРЦИТЕ!!!СКОРО ЩЕ ДОЙДЕ АПОКАЛИПСИСЪТ И ТОГАВА НЕРАВЕНСТВОТО ЩЕ ИЗЧЕЗНЕ.ТЕЗИ КОЙТО ЩЕ ОЦЕЛЕЯТ ЩЕ ЖИВЕЯТ В ЕДИН МНОГО ПО ДОБЪР СВЯТ.НИКОГА СИТИТЕ НЯМА ДА ПОВЯРВАТ ЧЕ ДРУГИЯ Е ГЛАДЕН.ДРУТАТА ГОЛЯМА ЗАБЛУДА Е, ЧЕ БОГАТСТВОТО Е ПЛОД НА СПОСОБНОСТИ И УМЕНИЯ.90%ИМА КРИМИНАЛЕН ПРОИЗХОД.ЗАТОВА,КРАДЕТЕ ОТ КРАДЕНОТО,ГРАБЕТЕ ОТ ГРАБЕНОТО.
5
0
 
36
 
! Отговори
шматка преди 4 години
Аз предлагам всеки който може да си купи хляб да не се води беден.Така всички ще сме богати и световната статистика ще отчете невероятен ръст на Бг икономиката
4
17
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 2Това означава, че пенсионери с 216 лв. пенсия никога не са работили.
3
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
31 август мина, а линията на бедност (новата) още не е определена???
2
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
След като ще има нова методика, това означава, че старата методика е била грешна. В България винаги статистиката е била стъкмистика.
1
0
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
И изведнъж се оказва че всичките пенсионери с 216 лв на месец са богати, бравоооооо