Не знаем кой, кога ще ни нападне, за това ни трябва казарма

Според депутатите от ВМРО, военната служба е наложителна
Обновена: 20 сеп 2019 10:09 | 19 сеп 2019 22:30, Нели Христова
288

"Според социологическо проучване, проведено от Министерството на отбраната през последния месец, 71 % от българските граждани желаят връщане на наборната военна служба. Много е важно да подчертаем, че и обществото в Европа е категорично по този въпрос",  това заяви депутатът от ВМРО Борис Вангелов в студиото на Bulgaria ON AIR.

Но ще се върне ли задължителната военна служба от 2021 година?

Според Вангелов връщането на наборната военна служба се налага, защото води до физическото и нравственото възпитание на мъжката част от населението, като предвиждат жените също да служат, но доброволно.

"Ще служат за период от 6 до 9 месеца, като това зависи в кой род войски служи. Например в зенитно-ракетни, авиация и такива сложни войски, там не може да придобие умение за 6 месеца", каза депутатът от ВМРО Борис Вангелов.

От думите му стана ясно, че няма как да знаем кога и кой ще нападне дадена държава, затова идва този натиск за връщане на казармата.

"Започва мащабна модернизация на българските въоръжени сили. В края на тази година ще гласуваме проекта за корабите, а в началото на новата година този за сухопътните войски", заключи Вангелов.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


288
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
155
4
 
6
 
! Отговори
чичо Гошо преди 4 години
Стига с тия магарета и катъри дето карали в планините на части космически совалки и супер компютри!За какъв ч...п им е на швейцарците да прилагат афганистански технологии?Относно задължителната казарма истината е ,че няма мераклии за Рамбовци,а генералите станаха повече от войската.Другия проблем,това е мотивацията.Каракачанов,кажи ми честно,дали ще можеш да накараш българина да стреля срещу руснаците?И за какво да воювам,да ви пазя частните хотели и предприятия,които откраднахте от народа?
154
2
 
5
 
! Отговори
Казал го е тук № 38 преди 4 години
Вече сме нападнати от вътрешен агресор и спасението е възстановяването на Строителните войски, където задължително да служат и мъже, и жени, ако не са завършили средно образование и жени, които вече са народили деца преди да навършат 18 г., да не бъдат освобождавани от тази повинност.Няма да се оправим, докато някои разсъждават като 61 и ожалват онези, които са служили в Строителни войски. Как по друг начин да ги ограмотиш, да им дадеш професия и да ги накараш да си създадат трудови навици?!
153
0
 
1
 
! Отговори
До 164 преди 4 години
И сега не е късно да завършиш един 7-ми клас!
152
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Урода Шкембе войвода е гей-мазохист.
151
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Преди казармата всички трябва да минават полиграф и на служба да постъпват само доказани русофоби предвид най вероятния противник. Русофилите са инструктирани да застрелят командирите си и да преминат на негова страна.
150
1
 
3
 
! Отговори
До 160 преди 4 години
На какво си ги обучавал? Как се пушат цигари без филтър, или как се лочи ракия?
149
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Вярно е, че армия трябва да има и да се поддържа в адекватно състояние, но това за връщане на казармата са пълни гглупости. Войниците трябва да са професионални, на заплата, но няма да е зле да се поработи в посока на запасняците - да има едни 20-30хил. души, които да са в по-висока готовност за мобилизация. Най-вече заради очакваните миграционни вълни в бъдеще, не за друго. Щял да ни напада някой, таратанци.
148
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ВМРО сега комунисти ли са или си въобразяват че са такива.............................смешна история с теа палячовци , единия от тях в Чилийски корени пак тука в тоа сайт статия , мн зле
147
2
 
1
 
! Отговори
до 151 преди 4 години
E, личи си че си бил в Строителни войски! Викаш никой вече през 2019 не работи на строителни обекти, а? Те сами си се строят.P.S. Що като се уволни, поне един 8-ми клас не изкара?
146
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
да накараш някой да отиде да работи на Сторителен Обект в тоа вече глобален Свят е все едно да го вкараш в Затвора , Строителни Войски беше Проект на Комунизмъ който след 1990 успя само 6-7 г и умря завинаги , никой у нас не може да върне Сторителни Войски шото Комунизмъ е унищожен напълно , нека да си гледат снимките от миналото и да плачат друго не им оства
145
6
 
17
 
! Отговори
Не разбират нещата преди 4 години
В казармата не се става мъж, а се става психически повреден и деградирал.Наборната служба противоречи на закона на свободната воля на човекът.Затова и страните в които няма наборна казарма са най-благоденстващи,а тия при които се вкарват хора против волята им като в затвор, тоест посяга се на свободната воля на човекът,тези страни винаги са нещастни.НАТО е създадено точно с тази цел-голям брой страни,всяка с професионална армия,сборът от които прави една голяма армия осигуряваща сигурността
144
1
 
8
 
! Отговори
Аз преди 4 години
Повече от 3 месеца е излишно - всичко които сме били там знаем това.
143
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
не ми обеснявай , точно в Столрителни войски бях , най-изостаналото нещо беше по това време у нас , колко наборници работят сега тва дето са учили в Казармата ами никой , кой в 2019 ще ти работи на Строителен обект , в Германия за 3 месеца ги квалифицират и започват работа на Летище с Сертификат , няма *** вече на таа Планета и Бежанците даже не се полъгват
142
11
 
6
 
! Отговори
Миле преди 4 години
Аз съм За връщане на казармата. Поне малко Жендърите със скубаните вежди и стриганите бради да видят малко ред и правила.
141
1
 
7
 
! Отговори
до 146 преди 4 години
Бъди спокоен. Швейцарците си имат и ракети, и дронове и компютри! А една от функциите на конете е да доставят модули от ПВО (това включва и компютри и ракети, ама ти откъде да знаеш) на страната, във високи планински точки където е недостъпно за друг транспорт! Чети бе човек! Нали това поне горе-долу го можеш!
140
6
 
5
 
! Отговори
Историк преди 4 години
До ПеркоЗнам че звучи смешно сега, но да си оправяш леглата по конец те учи на дисциплина.Момчето става мъж, когато се изправи срещу трудности, непознати за него.Аз само предложих да е три месеца и то с обучителен характер.Бил съм в казарма и знам че има много излишни занимания.
139
2
 
8
 
! Отговори
СС преди 4 години
Швейцария та Швейцария ами хайде като я давате за пример да направим всичко като в Швейцария да бъде така и в България, социалната система заплащане, пенсии здравеопазване пък накрая и армията да стане като тяхната, никой не казва еиий дай да направим заплащането като в Швейцария ами казват ейй дай да направим армията като в Швейцария, ок няма проблем ама защо да е само армията същата??? дай да направим минималната заплата няколко хиляди евро като в Швейцария щекажете няма пари за армия имали?
138
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ВМРО са най нищожната партия у нас , само хипотетични Мнения и нищо конкретно наяве , а нищо не са допринесли за подобряването на жовота в България до сега и така ще е докато съществуват
137
1
 
7
 
! Отговори
До 145 преди 4 години
Когато съществуваха Строителни Войски драги, момчетата без образование се научаваха на много строителни занаяти. Ставаха майстори. Това им позволяваше след казармата да вадят много добри пари с работа, без да се налага да крадат!
136
5
 
3
 
! Отговори
Китайски уй на мода преди 4 години
До Да допълняДедо, я виж коя година сме! Кви коне, кви мулета? С ракети, дронове и компютри се воюва вече.