Не знаем кой, кога ще ни нападне, за това ни трябва казарма

Според депутатите от ВМРО, военната служба е наложителна
Обновена: 20 сеп 2019 10:09 | 19 сеп 2019 22:30, Нели Христова
288

"Според социологическо проучване, проведено от Министерството на отбраната през последния месец, 71 % от българските граждани желаят връщане на наборната военна служба. Много е важно да подчертаем, че и обществото в Европа е категорично по този въпрос",  това заяви депутатът от ВМРО Борис Вангелов в студиото на Bulgaria ON AIR.

Но ще се върне ли задължителната военна служба от 2021 година?

Според Вангелов връщането на наборната военна служба се налага, защото води до физическото и нравственото възпитание на мъжката част от населението, като предвиждат жените също да служат, но доброволно.

"Ще служат за период от 6 до 9 месеца, като това зависи в кой род войски служи. Например в зенитно-ракетни, авиация и такива сложни войски, там не може да придобие умение за 6 месеца", каза депутатът от ВМРО Борис Вангелов.

От думите му стана ясно, че няма как да знаем кога и кой ще нападне дадена държава, затова идва този натиск за връщане на казармата.

"Започва мащабна модернизация на българските въоръжени сили. В края на тази година ще гласуваме проекта за корабите, а в началото на новата година този за сухопътните войски", заключи Вангелов.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


288
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
175
0
 
3
 
! Отговори
До човек преди 4 години
Всички боравим и общуваме чрез думите, но понякога вложеният в тях смисъл малко или повече бяга от общоприетото. Още повече възприятието(а) вложено/и в което и да е общо понятие често се изменят с времето и поколенията.Колкото до Ивайло, той е такъв какъвто е, не го парадира, нито изтъква. Иска и е човек, намерил своето място. Благодарение на таланта, характера и труда си е постигнал всичко това, което е днес. С или без одобрението ти. А казармата е била част от живота му и е дала своя принос.
174
1
 
3
 
! Отговори
човек преди 4 години
До: "До човек" (номер 178)Искам само да добавя, тези които разпространяват митове как напоследък гейовете станали много, как това било "заразно" и трябвало да се вземат мерки (дезинфекционни може би?) да не се разпростре заразата още, че броят на хомосексуалните е винаги бил постоянен, просто сега се говори повече.Още в древността в древна Тива е била сформирана елитна бойна част от двойки мъже любовници. Били са истински ужас дори за закалените спартанци!
173
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Трябва ни Армия, не казарма!
172
4
 
4
 
! Отговори
човек преди 4 години
До: "До човек" (номер 178)Така е, съгласен съм. И аз мисля същото.Обаче искам да им уврят зелените глави на някои които каканижат клишета които сме чували от нашите дядовци и прадядовци още от няколко войни преди Втората Световна, как "в казармата се ставало мъж".Много мъже които не са били в казарма също са станали мъже.Това исках да кажа, но понеже някои не разбират от алегории, явно трябва да си кажа мисълта буквално.
171
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
В момента страната не може да поддържа платена 35 000 армия, а от ВМРО ми говорите за наборна. При доброволна служба и със заплащане има недобор, а искате зорлен да вкарате два пъти повече младежи на държавна издръжка в условия като в затвор за да ги възпитавате физически и нравствено. И при положение че сте наясно, че за това време не могат да се придобият необходимите умения, освен "кашишките". На вас не ви трябват войници, а пушечно месо или по-грубо казано роби ...
170
4
 
0
 
! Отговори
Историк преди 4 години
До човекАз нали казах, че не всички осъзнават това.Във всички сфери не само военната си има хора, които се отсяват в последствие.На мене ми е по интересно защо е този рев, ще кажеш че ви пращат на заколение.Няма нищо лошо за да служиш за родината си.
169
0
 
4
 
! Отговори
До човек преди 4 години
Това, че някой е гей далеч не означава че не може да е добър боец! Прави и разлика м/у служба в бойно поделение и състав към ДНА! Само да вметна, че и Емил Димитров е служил!
168
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Задължително трябва казарма,защото много млади мъже/момчета/минаха под дъгата.
167
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Шкембе войвода пак изтреще, това не е като да взимат пари от български паспорти
166
7
 
5
 
! Отговори
човек преди 4 години
До историкаПРИМЕР:Мариус Куркински е минал през казармата но пак не е станал мъж!ИЗВОД:В казармата мъж не може да се стане!
165
2
 
2
 
! Отговори
не барай преди 4 години
нали сме в нато кои ще ни нападне или тези умни глави депутати искат със това решение по вече да присвоят парички в джобовете си по този начин се краде най лесноза какво ни е армия частната армия е най добрата русия приеха решение да се отказват от наборна воиска само платна ще бъде
164
3
 
3
 
! Отговори
човек преди 4 години
Там, където се въвежда повторно задължителната наборна служба заплахата от външен враг е съвсем конкретна и си има име - тя е Русия!Пример за това е Норвегия, в която вече е задължителна службата и за мъже и за жени.Причината - Норвегия има важна (и стратегическа) граница с Русия.Подобно е положението и в Полша. Там даже се създават доброволни патриотични бригади за борба срещу руски нашественици.Логично, в прибалтийските републики е подобно положението.
163
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Аз се чудя защо я спряха .А , да, за да плащаме на наемниците от НАТО . Изтървахте коня , вече никой неможеш да научиш на любов към родината или да го накараш насила .Глобализма , което си е прикрит световен феодализъм, съсипа всичко в света.Определени страни втълпиха в младите неузрели кратуни за едно голямо щастливо село без войни , но с наемна армия! Глобално робство чрез заеми към страни , дезинформация и подмяна на история , националност и индентичност.
162
1
 
2
 
! Отговори
Ж, преди 4 години
До: Е,Вече и в Норвегия жените служат заедно с мъжете. Заедно в буквалния смисъл - момчета и момичета са в общо помещение!
161
1
 
3
 
! Отговори
Историк преди 4 години
До Анонимен158 Нямаме хора, камо ли професионална армия.Това е просто предложение, което сигурно няма да мине в парламента.Заплахи винаги ще има, не се заблуждавайте.Няма нищо лошо едно момче да се изправи пред трудности и в последствие да стане мъж.Разбира се не всички го осъзнават, но и малцина да са е все файда.
160
1
 
3
 
! Отговори
man in black преди 4 години
Да, така е, никога не знаем кой кога и откъде ще ни нападне.Може утре да ни налетят летящи чинии от звездата Тау от съзвездието Кит!!!Затова - винаги готов!
159
0
 
4
 
! Отговори
Е, преди 4 години
явно и израелците са много прости щом там служат и жените и мъжете!
158
1
 
6
 
! Отговори
Митко Банцера преди 4 години
За съм да бъде върната наборната служба но с няколко условия: 1.За кратък срок да е-не повече от 6 м.; 2. През тези 6 м. само строева подготовка и стрелби. Без свободно време за лентяйство и извращения. По наше време служихме година и половина и съм изстрелял само 10 патрона, това не е казарма, а губене на време и затъпяване.
157
7
 
2
 
! Отговори
teo преди 4 години
Държава без армия е ПУШЕЧНО МЕСО на държава с армия ! Най-много жертви се дават в началото на всяка война, защото тогава се вижда НЕОБХОДИМОСТТА ТО КАЗАРМАТА ! Не вярвайте, че няма да има война! БЪЛГАРИНО ???????
156
1
 
6
 
! Отговори
До Историк 148 преди 4 години
Точно така, военно обучени поне за няколко месеца е нужно за всички здрави момчета, само ще им е от полза.Момичетата също няма да загубят нищо, ако поне три месеца бъдат обучавани как да действат в извънредни ситуации, при тежки природни бедствия, а също и да дават първа медицинска помощНо Строителните войски за хора без средно образование, задължителни и за хитрушите,"омъжени" още на 12 г. е друго нещо и също е абсолютно задължително, за да се спасим от друга напаст, която ще унищожи нацията