Държавата не дава: Маргарита Хранова без пожизнена награда

След 3 г. чакане: Певицата не е одобрена за награда за заслуги
147
Държавата не дава: Маргарита Хранова без пожизнена награда
Снимка: архив, БулФото

Държавата остави Маргарита Хранова без пожизнена парична награда за заслуги към нацията.

Идеята на отличието е да осигури старините на десетките изпълнители, актьори, творци и спортисти, които получават малки пенсии или изобщо нямат такива.

Маргарита Хранова е изпяла едни от най-обичаните български песни. Преди три години се пенсионира с 352 лева на месец. Тогава Съюзът на музикалните и танцови дейци издига кандидатурата й за пожизнена парична награда за особени заслуги към държавата.

Певицата все още чака отговор от Министерството на културата, предаде bTV.

"Трябва ли човек да грохне, за да му дадат такъв вид пенсия, пожизнена. Чувствам се безкрайно досадна. Така ми се струва, че е много обидно, да звъниш и да питаш: Абе, какво става? Тия мойте документи, като че ли просиш някаква награда", заяви певицата.

Наградите се определят от 15-членна комисия към министерството, в която има представители на всички артистични среди. Маргарита Хранова не попада сред тези наградени творци.

За пожизнена награда до 700 лева са кандидатствали 133 души, от тях одобрени са 47.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


147
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
6
 
34
 
! Отговори
тъй,тъй преди 4 години
Да вземе хранова да покаже в къв палат живее,пък после да помислят за пенсията й.Че 352 лв не е никак лоша пенсия кат се има впредвид,че 80% от пенсиите са под 300лв.Малко пари са,верно,ама и държавата такава.30 годинине се наканиха да направят реален пенсионен фонд.
12
7
 
22
 
! Отговори
Ами то ясно! преди 4 години
Какво чудно? Прости хора избират прости управляващи, които вземат прости решения!
11
2
 
34
 
! Отговори
ПроСоТо преди 4 години
До Анонименопаа!..Много се изхвърли!НЕ всеки може да стане "тежкоработник"!..Като гледам,ти няма как да станеш такъв.Хранова СЪЩО не би могла да бъде арматуристка или кранистка по простата причина,че е не ка дърна !!!Абсолютно неморално е да се обиждат хората които се трудят!!!..ВСИЧКО,което имаш И ТИ се дължи на ФАКТА,че много хора НЕ СА ПЯЛИ,А СА ПРАВИЛИ нещата,от които ТИ сега се възползваш!!!
10
6
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Всеки може да стане тежкоработник, и аз мога да съм шофъор, минъор, работник в завод, охрана, полицай, военен-----------------не можеш, брат.още навтория ден си се отказал. а за миньор да не говорим. Виж, да блее всеки се пробва.
9
7
 
10
 
! Отговори
бл.134 в Зап. парк преди 4 години
България на 6 морета .Всичкото българе, с по 10 апартамента Ромска интифада
8
9
 
37
 
! Отговори
Бай Иван преди 4 години
Но пък плювчо плужеклиев-бившият ни президент на заплата в едно посолство на задокеанска империя, ще получава пожизнена пенсия, радвайте се, народе, че парите ви отиват при достойни хора ;) !!!
7
52
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Простите хора едно не могат да разберат. Всеки може да стане тежкоработник, и аз мога да съм шофъор, минъор, работник в завод, охрана, полицай, военен. Ама я да видиме някои да стане доктор, или в случая певец, който да представя държавата по света, да има уникални песни който могат да изпеят под 0.01% от хората, това е да си уникален да имаш дарба. Пишете против жената и понеже сте обикновенни и прости марш на строежа. Затова умните бягат от тука никакво уважение само за някакви работници...
6
10
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Всички коментари са единодушни в мнението си, но някой от редакцията цъка минуси за баланс.
5
8
 
70
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
352 лв., а?А какво ще кажем за неизвестните пенсионери, които са строили проходи, язовири, работили са в тежката индустрия с над 40 години трудов стаж и пенсия от 282 лв.Кой е с особени заслуги към нацията? Една блееща естрадна лелка, чиито песни дори тя самата надживя или обикновените хора, които са строили тази държава, докато някои обслужваха властимащите?
4
10
 
60
 
! Отговори
ПроСоТо преди 4 години
странно!...Хранова,Ламбо и други за какви "заслуги към нацията" претендират?!Специално Хранова:-пя,обикаля света,получаваше пари и облаги...Но какво е "допринесла" за НАЦИЯТА?..ВСИЧКО,което се случваше край нея беше САМО ЗА НЕЯ!..па и друго:-Какво да кажат хората с пенсии от 180 лв?..Те СЪЩО са работили цял живот и са ДОПРИНАСЯЛИ за общото благо.....Много изветряха нашите "певци и артисти"..
3
9
 
33
 
! Отговори
V преди 4 години
МНОГО Е ТРОШИЛА ТАЗИ ЖЕНА НАВРЕМЕТО
2
8
 
75
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Айде стига с тия пожизнени незаслужени пенсии, наречени награди. Цял живот яли, пили и се веселили, осигуровки не плащали и сега реват?!
1
3
 
52
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Значи да продължава с автомивката.