Държавата не дава: Маргарита Хранова без пожизнена награда

След 3 г. чакане: Певицата не е одобрена за награда за заслуги
147
Държавата не дава: Маргарита Хранова без пожизнена награда
Снимка: архив, БулФото

Държавата остави Маргарита Хранова без пожизнена парична награда за заслуги към нацията.

Идеята на отличието е да осигури старините на десетките изпълнители, актьори, творци и спортисти, които получават малки пенсии или изобщо нямат такива.

Маргарита Хранова е изпяла едни от най-обичаните български песни. Преди три години се пенсионира с 352 лева на месец. Тогава Съюзът на музикалните и танцови дейци издига кандидатурата й за пожизнена парична награда за особени заслуги към държавата.

Певицата все още чака отговор от Министерството на културата, предаде bTV.

"Трябва ли човек да грохне, за да му дадат такъв вид пенсия, пожизнена. Чувствам се безкрайно досадна. Така ми се струва, че е много обидно, да звъниш и да питаш: Абе, какво става? Тия мойте документи, като че ли просиш някаква награда", заяви певицата.

Наградите се определят от 15-членна комисия към министерството, в която има представители на всички артистични среди. Маргарита Хранова не попада сред тези наградени творци.

За пожизнена награда до 700 лева са кандидатствали 133 души, от тях одобрени са 47.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


147
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
33
10
 
10
 
! Отговори
интернет преди 4 години
ТРябва да се уважават певци и артисти.Мутафова играе още няма пари.Не може всичко да се дава за самолети F16.Културата отиде Азис и Софито,
32
6
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Комунизмът свърши. Да изнася концерти! Всички, които я съжалявате, можете да си купите билети и да й помогнете на жената.
31
5
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Е, сега! А къде са й на Маргото хонорарите от концертите, та се налага сега да си проси награди?
30
10
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 23от Работническо-Селската власт попаднахме в лапите на Тикварско-Компирната пиявица......Ние не сме излизали от обсега на БКП независимо от "новите" партийни имена!!!
29
5
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 30Защото не се е осигурявала!! Яли, пили и се веселили........Защото едно време мислеха че Тато ще царува минимум 300 години занапред! А Тато беше щедър към неговите лични придворни "кавалери и дами"!
28
10
 
19
 
! Отговори
Пенсионер от 2011 преди 4 години
ДО 25 Те взимаха много пари но не се осигуряваха-всичките отТошово време.И концертна дирекция също. Но ти защо си с 200лева пенсия ,като217 е минималната.Ако си се пенсионирал отдавна ,явно си бил със 180 лева заплата и мижави осигуровки.И трябва да си поне на 85 години.А ако си се пенсионирал с 200 лева ,след ежегодишното увеличение трябва за тези 10-15 години да е станала поне 400лв.Или пък нямаш трудов стаж. В ДНЕШНО ВРЕМЕ ПЕНСИЯ ОТ 200 ЛЕВА ОТДАВНА НЯМА!!! Аман от пубертетски измислици.
27
4
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Защото не се е осигурявала!! Яли, пили и се веселили.
26
3
 
42
 
! Отговори
швед преди 4 години
Да си замени апартамента за по-малък с доплащане и ще има осигурени старини. Хората на запад така правят. Не е редно ние да я издържаме!
25
5
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
А на милионите възрастни хора, които са се трудили дори повече от нея и пенсиите им са по-малки от 352 лв на месец, кой ще даде пожизнени награди?
24
4
 
45
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 21Абе какви са тези пожизнени пенсии от 700 лв бе. Аз когато работех за 120 лв живкови пари тази взимаше по 1000 лв хонорари. Отделно снимки в телевизията и Хачо и даваше още толкова. Аз сега съм с 200 лв пенсия а другарката с 352 лева. Дадох си здравето да изградим България да има сега какво да крадат мутрите и сега 100 лв са ми лекарствата. А тази е здрава като Вол да не сее преработила.Ами затова имаше изходни визи че да не побягнат робите!!!
23
9
 
40
 
! Отговори
Alex преди 4 години
Много правилно са решили даже. Какви особени заслуги има МаргаритаХранова моля ви се. Има къде къде по-заслужили хора със съвсем други постижения. Да не говорим, че тя и сега като пенсионерка може да продължава да пее и да вземa хонорари - друга тема е кому е нужно и дали има желаещи да я слушат.
22
10
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
от Работническо-Селската власт попаднахме в лапите на Тикварско-Компирната пиявица
21
5
 
49
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Абе какви са тези пожизнени пенсии от 700 лв бе. Аз когато работех за 120 лв живкови пари тази взимаше по 1000 лв хонорари. Отделно снимки в телевизията и Хачо и даваше още толкова. Аз сега съм с 200 лв пенсия а другарката с 352 лева. Дадох си здравето да изградим България да има сега какво да крадат мутрите и сега 100 лв са ми лекарствата. А тази е здрава като Вол да не сее преработила.
20
6
 
15
 
! Отговори
Дядо Спас преди 4 години
Кат' дойдоха *** на власт изтребиха всичката Ентелигенция дето хвалеше предишната власт и нахраниха прасеетата на Белене с тях. Сега като дойде демоНкрацията и пак се смени власта, щото всички станаха гейевротолерасти и не им ходи да трепят пуснаха "малцинството" да трепе,увеличиха цените и направиха мзерни заплатите и пенсиите за тия дето нe са слуги на власта , та неудобните сами си измряха от мизерия или избягаха в чужбина . И отгледаха нова ентелигенция - чалгари, рАпари, iТролей..
19
5
 
13
 
! Отговори
до 10 преди 4 години
В развития свят тия работнически професии ги извършват имигранти, къде черни къде от бившите соц държави. То по минусите се вижда колко ни е капацитета соц.-а е направил твърде много хора с кофти занаят, пак казвам тука не си уважаваме хората със знания и умения а възхваляваме работници. Например почти всичките ми познати не плащат тука осигуровки защото не искат да наливат пари за бивши военни, убо-та и категории. Ползват частни фондове. А аз за допълнителни пари режех дърва 88г. че за д-р не п
18
24
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Маргаритка е за мен най-кадърната и най-интелигентната певица от всичките останали соц. пискюли. Но така става във великата ни татковинка, ако не си със здрави връзчици папкаш супичката на чича Бенчовците и всичко де що е БКП - ***! Затова който може да се маща от този "райски" курник за да живее като човек! За съжаление е малко късно за Меги но дано някои "криволюбци" си вземат поука и да не чакат кораба съвсем да потъне.
17
1
 
19
 
! Отговори
Само питам преди 4 години
А тя защо се прави на глу*** и си подава документите в Министерството на културата? Бащата на Тита що пенсии раздаде ..... а има също и куп доктори дето ти дават ТЕЛК срещу някой друг лев.... Ей тъй , от добро сърце ... и скромна сума . Ония двамата мур*гави братчеди дето имаха 100% слепота и караха нови мерцедес и БМВ , че даже и снимки си бяха пуснали във фейса.....В тая държава всичко е възможно .... по "втория начин" .
16
10
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Ами то ясно! 12Какво чудно? Прости хора избират прости управляващи, които вземат прости решения!Това се нарича българско традиционно плиткоумие, бях го чел някъде из темите и съм абсолютно съгласен с това определение!
15
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Жомного знаеш, ама пропускаш например случката как на хиляди работници в бившия СССР държавата им окраде стажа, като са осигурявани на минимално възнаграждение, а не на реалните си доходи, които са получавали. и тоз подарък им е от Главболгарстрой.
14
5
 
29
 
! Отговори
Жо преди 4 години
ПЪРВО- минималната пенсия е 219, 43 лв.ВТОРО- онези, които са работили тежък физически труд са получили по-високи пенсии от 500 лв.Аз имам 7 г. тежък физически труд категория и 17 год кат.- те се равняват на 33 години труд категория.Общият ми трудов стаж, ПРИРАВНЕН към кат. е 53 год, 3 мес. и 8 дни.Пак повтарям- пенсията зависи от доходите, върху които си се осигурявал и от трудовия стаж.Всичко друго е бла-бла-бла.