Освобождението на Полфрийман - удар по държавността

Христо Монов обясни, че не е получавал обезщетение за сина си
Обновена: 21 сеп 2019 11:48 | 21 сеп 2019 10:15, Петя Славова
162
Освобождението на Полфрийман - удар по държавността
Снимка:Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Като "адвокат на дявола" определи бащата на убития студент Андрей Монов съдебния състав, който пусна Джок Полфрийман на свобода.

Още по темата

Според Христо Монов, магистратите трябва да обяснят решението си преди Деня на Независимостта. "За да покажат колко са зависими от други хора и фактори", обясни той пред "24 часа".

Христо Монов попита защо след като затворническата администрация казва, че Джок не се е поправил, те приемат, че се е на основание характеристика, дадена му от Българския хезински комипет (БХК).И определи това като удар по държавността. "Какво казваме на децата си с това решение? Казваме им: няма я държавата. Тя не ви защитава, или я променяйте, или бягайте", категоричен бе Монов.

Той коментира и твърдението, че Полфрийман е изплатил сума от присъденото обезщетение. "Нищо не е изплатил. А това, което съдът в Страсбург му присъди по делото, което заведе срещу България, беше присъдено от български съд да не отиде при него, а при нас като обезщетение. То е един процент от цялото обезщетение. Той нарочно не искаше да взема възнаграждение в затвора, за да не плаща."

Христо Монов обясни, че сега той ще трябва да дава пари, ако иска да го съди и да получи поне част от обезщетението. "А как си представяте да търся пари от кръвта на сина ми.", категоричен бе той.

За момента Джок Полфрийман остава в центъра за временно настаняване на чужденци в Бусманци в очакване на временен паспорт поне до другата седмица.

"Това, че получава много критики от морална гледна точка е различен въпрос. Това е акт на съда, влязъл в сила и се изпълнява вече", коментира случая пред Нова тв адвокат Людмил Рангелов. "В мотивите на това определение има два много важни момента. И представителят на прокуратурата, и представителят на затворническата администрация енергично поддържат тезата, че не са налице условията за такова освобождаване. При обсъждането обаче на доказателствата, Апелативният съд не се е съгласил с първоинстанционния съд, че тези наказания, които са в едно по-старо време, имат някакво правно значение към момента, в който се разглежда искането за освобождаване", обясни адвокат Рангелов. "Съдът винаги има избор, но така е преценил".

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


162
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
124
0
 
0
 
! Отговори
ОЛЕ преди 4 години
В защита на съдебния състав може да скалъпя и аз едно оправдание. Прости им народе те не са виновни! Грешно са превели от английски Джак Полфрийман, като "Джен пол фри мен" или свободен човек от неопределен (джендерски) пол. За това "серосите" (сересите) винаги са зад недо а съдиите го освобождават. То щом така е писано ще стане. Имаше един дето му казваха стани шеф, стани шеф и той стана :)
123
0
 
3
 
! Отговори
Справедлив преди 4 години
Ворошиловски стрелец. Гледайте филма! Така трябва да се процедира когато няма дйржава и закони да те защитят!!!
122
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Двете съдийки от състава пуснал убиеца: Бойко лично се обади, той и Калпакчиев ни смазаха, за да подпишем...Двете обикновени съдийки от състава, пуснал австралийския убиец Джок Полфрийман, са споделили неофициално, че нареждането е дошло лично от Бойко Борисов.Първо председателят на състава Калин Калпакчиев се опитал да и каже да подпишат каквото той е решил и че по въпроса има решение отгоре. Но двете жени съдийки с дълъг стаж, казали, че подобно решение е абсурд, до момента не са пускали никога убиец така, и ще стане публичен скандал.Тогава Калпакчиев извадил телефона си, о
121
0
 
6
 
! Отговори
Хаха преди 4 години
Предполагам ако се постави на мястото на бащата на на убитото момче ще мисли по друг начин
120
1
 
11
 
! Отговори
Хаха преди 4 години
Въпросът е какво ще правим с този мало..умник съдията сега? Странно е как само той смята че този *** е поправен при положение, че обществото не приема това решение. Мирише на подкуп.. Според мен никой не приема скалъпените мотиви..Кога ще започнат калпавите съдии да носят отговорност..?
119
1
 
7
 
! Отговори
Г. Сомов преди 4 години
Тия които пускат този нарцистичен психопат ще бъдат виновни защото това *** пак ще направи беля.
118
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 117Ами може пък да не са толкова сериозни нарушение, може да не са отвчера, а от преди 8 години и може съдът изобщо да не ги е пропуснал, а да е взел под внимание точно това, че са отпреди 5 или 8 години.Сигурно "нарушенията" са заради това че осъди България в Страсбург и сега му търсят гарез. А за да се докаже че не се е поправил и че е психопат трябва да има записано интервю което да бъде гледано от специална група психиатри за да се установи неговата непоправимост. Некадърност!
117
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 122Съдебната власт за пореден път доказа, че няма друга власт в държавата или организация, която да може да се гаври по-долно с народа.Кой народ, този който подкрепа БКП ли?
116
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Съдебната власт за пореден път доказа, че няма друга власт в държавата или организация, която да може да се гаври по-долно с народа.
115
1
 
12
 
! Отговори
Мда преди 4 години
Бития-бит,убития-убит,рушветът-взет!Съдиите за лекарства да ги дават парите!(както се казва)
114
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До днес 117Сега този като се прибере в Австралия такива разкази ще има за България и ще съди държавата сигурно и такива схеми ще бъдат описани.Незнам как ще се оправят .......Определено това ще е следващия ход! Ако и в действителност не е бил виновен а се е отбранявал срещу тълпа от нападатели няма как да е бил виновен! Те австралийските следователи си знаят работата и също така знаят какви въпроси да зададът на нашите следствени органи. Не ги подценявайте, имат богат опит и умения!
113
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 118Ами може пък да не са толкова сериозни нарушение, може да не са отвчера, а от преди 8 години и може съдът изобщо да не ги е пропуснал, а да е взел под внимание точно това, че са отпреди 5 или 8 години.Щом има корупция всичко могат да ти "предпишат" че си извършил!
112
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Всъщност какво значи че се е поправил след като е нападнат от 15 човека!?!Я на вас да ви се хвърлят 15 човека да ви видя дали няма да извадите нов или каквото имате под ръка. Според мен точно по тази причина са изчезнали записите от охранителните камери. Ясно е на всички че ако записа от тях показваше агресията на Фриман веднага щяха да бъдат приложени към делото!
111
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
оказва се, че имал редица наказания в затвора, но съдът удобно ги пропуска--------Ами може пък да не са толкова сериозни нарушение, може да не са отвчера, а от преди 8 години и може съдът изобщо да не ги е пропуснал, а да е взел под внимание точно това, че са отпреди 5 или 8 години.
110
1
 
5
 
! Отговори
днес преди 4 години
Сега този като се прибере в Австралия такива разкази ще има за България и ще съди държавата сигурно и такива схеми ще бъдат описани.Незнам как ще се оправят ...
109
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Много ясно е посочено от съда, че "аргументите" на затворническата управа се отнасят за отдавна минал период.
108
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
зам началникът е дал 7 страници документ с аргументи ЗАЩО Полфрийман не трябва да бъде освободен предсрочно. -------Е, и?Не може ли да е дал 7 страници с бул*ит, наречен "аргументи"?
107
5
 
10
 
! Отговори
Шоп преди 4 години
Искате ли да живеете в правова държава или искате всеки да се пресяга и да върти кормилото? Бащата Монов трябва да бъде стден за обида на държавността и призиви към насилие.
106
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 105Удар по държавността е Борисов,а за фрийман не знам......Че Бойко не е много читав съм съгласен но за момента по-читав няма! Това БСП, ДПС, Метан-Патриоти и останалите миризми са още по-зле!
105
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Имаме аналогичен случай със синчето на пловдиския данъчен шев който блъсна и уби жена близо до дома и! Бащата до последно твърдеше че сина му не бил избягал от произшествието а се доказа точно обратното.