Фалитът на "Астрал Холидейз" засяга пряко 251 души

Почивките на повечето от тях вече са платени
Обновена: 7 окт 2019 17:04 | 7 окт 2019 17:03, Нели Христова
39
Фалитът на  "Астрал Холидейз" засяга пряко 251 души
Снимка: Булфото

На брифинг в Министерството на туризма стана ясно, че 251 човека са засегнати от фалита на туроператорската фирма "Астрал Холидейз".

По-рано днес дружеството обяви несъстоятелност.

Още по темата

По думите на изпълнителния директор на компанията Христо Гълбачев и министъра на туризма Николина Ангелкова, 51 от тези 251 клиенти в момента са в чужбина.

"Астрал холидейз" вече е платила техните почивки и те няма за какво да се безпокоят.

По-голямата част от почивките на останалите 200 души също са напълно платени от компанията. 10 от тях тръгват още утре.

Хората, чиито отдих е останал неплатен от "Астрал холидейз" могат да се обърнат към застрахователно дружество "Уника", чиито изпълнителен директор Николай Генчев също присъства на брифинга.

 

 

 

 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


39
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
31
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Какъв изкуствен фалит Ви гони? Аман от невеж матреал! По Търоивския закон тези отдавна са били ЗАДЪЛЖЕНИ да обявят фалит! Шестцифрени суми дължат на десетки още от миналата година. Която бе рекордна за туризма. Нито Томас Кук, нито който й да е друг му е виновен за некъдърния мениджмънт. Същото и с хотелиерите ревящи за компенсации от държавата по всички медии, оправдаващи се с Кук.
30
1
 
8
 
! Отговори
Митко-любопитко преди 4 години
Държавното първенство по конен спорт не свърши ли вече ?
29
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Къде сте славни анализатори на икономическите процеси ,като г-н Каролев , в "проспериращата" ни родина ,които ми цъкате минуси онзи ден като писах ,че тези , с доходи от 9000 не движат реално икономиката ни , без реално да съм с "големи" икономически знания , щото ,ако вземат наистина тези пари , са просто ПРЕКУПВАЧИ , на гърба на тези , дето един ми се присмя ,че съм писал "Блъскали" , а трябвало да "работим",този фалит ще бъде платен от данъкоплатците- , а на бас!Такава ни е "икономиката"
28
0
 
4
 
! Отговори
ХО-ХО преди 4 години
При БорисУФ държавата фалира вие за некви брокерчета се тревожите...
27
0
 
5
 
! Отговори
ПроСоТо преди 4 години
тъй като не ми е позната тая фирма-"Астрал холидейз интернешънъл" ,потърсих някакво инфо в нета за нея.Е,НИЩО не открих!...ЧАСТЕН туроператор ли е,ДЪРЖАВЕН ли е? Какъв е?Защо е "интернешънъл"?..Къде е седалището им?Ако е частен,защо ангелкова са пъне да тушира ефекта от "фалита" ?!..ПАК ЛИ ЩЕ СПАСЯВАМЕ играчи от гербавото обкръжение?Ега ти "пазарната икономика" дето въведоха корифеите по "Политикономика" още от началото на т.н "Преход"..Всъщност,истинските правила ги написаха бухалките..
26
0
 
7
 
! Отговори
HeinrichHimmler преди 4 години
Не мога да разбера, хем статията засяга 251, пък после казват, че всъщност все пак са им платени почивките ? Значи не ги засяга все пак :D
25
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 24 и 25:Има закони и закони за нашите, никой никъде няма да вкарат. След 3 дни всичко е забравено, парите присвоени от нашите хора и всичко е 6.Спрях да се надявам преди 10г, и от тогава спрях да се разочаровам. Живота стана по-добър ...
24
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 24Допълвай. Досега трябваше да ти е ясно, че в тая страна само някой закони важат за някой хора, така че е безполезно, да го казваме постоянно ...
23
0
 
4
 
! Отговори
МНЕНИЕ преди 4 години
Да допълня - за изкуствен фалит се лежи в Затвора мнимум 15 години , приравнява се за обир на банка .
22
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
А аз си мислех че засегнатите са хиляди ... а то 200 човека. Смях в залата но добре че поне ще им върнат парите, може би, ще видим
21
1
 
7
 
! Отговори
МНЕНИЕ преди 4 години
Това е Изкуствен фалит - да се изчистят задължения към Бюджета във вид на Здравни , Пенсионни , ДОО и другите Осигуровки и данъци към Държавата . Тоест - Българина ще поеме тези пари във вид на пренасочване на пари от Министерството на Финансите към Частни Фирми - даже ще им платим и наемите за офисите и дамските превръзки на съпругите на Шефовете .
20
0
 
4
 
! Отговори
Adolf преди 4 години
Няма такава убавица, дет убава, ами и умна
19
0
 
11
 
! Отговори
СОфиянеца преди 4 години
Честити 30 години демокрация и преход!
18
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Таа кака като я видя и самолета ми се изправя вертикално. Некой ден ше земе да падне заради таа красавица.
17
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Една от марионетките на ДПС.
16
0
 
12
 
! Отговори
Е нали преди 4 години
Точно таз убавица ни казваше, че от фалита на Томас Кук няма да засегне българския бизнес? На ГЕРБ ли да вярваме или на очите си?
15
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Това е "красивото" лице на днешната корупция и беззаконие. Погледнете тези лелички добре: Тая, Теменужка (дружката на Гинка), Фандъкова, външната от Пазарджик, оная с брадавицата от Сливен, която закопа животновъдството... Добре ги погледнете! Идват избори.
14
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Едните фалират и завличат стотици хиляди, други фалират и завличат 250 човека, разликата е от земята до небето. Но не разбирам защо трябва да има ефект на доминото, по-логично ми звучи, че едни като фалират други трябва да започнат да процъфтяват, а не да фалират и те. Явно цялата индустрия е пълна с "професионалисти", които нито знаят къде се намират, нито какво се случва, а просто копи-пействат като абсолютни аматьори.
13
1
 
6
 
! Отговори
<html><body преди 4 години
пълен крах и смяхда бъде увол--нена тази. тя е не--компетентна. https://regtourist.is-vn.bg/public-register
12
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
То държавата фалираха, какво остава за някаква мутренска фирма?!