Държавите в Европа обичат армиите си... само България – не

По-малко от половината българи имат доверие на военните си
20 окт 2019 16:00, Нели Христова
199
Държавите в Европа обичат армиите си... само България – не
Снимка: Reuters

Френския в. "Уест-Франс" направи проучване за това, какво е отношението на държавите членки на Европейския съюз към военните им. А крайният резултат е доста интересен - оказва се, че всички европейци обичат армиите си, а само България - не.

Средно 73 процента от анкетираните заявяват, че имат доверие в армията на своята страна.

Съществуват обаче големи разлики: във Финландия този дял е над 90 на сто, докато България е в дъното на класацията с по-малко от 50 процента. Пет други страни са под прага от 60 процента - Хърватия, Румъния, Унгария, Кипър и Словакия.

След Финландия, най-силно е доверието в родната армия в Дания, Ирландия, Белгия, Естония и Франция.
Допитването е от юни 2019 година.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


199
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
36
7
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
НАТО ВЪН!
35
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Другаря БорисоФ настрои обществото, че военни и полицаи били в ущърб на обществтото , защото взимали от парите на едните да дадат на др, че така ...
34
3
 
11
 
! Отговори
бай ганю преди 4 години
сякаш няма на какво отгоре да се има доверие в нашата армияостаряла техника,не боеспособност,кадруване заради ранно пенсиониране и заплати на куп....липса на мотивация за модернизиране,връзкарство...колко са причините за да бъде харесвана нашата армия спрямо причините да не бъде харесвана?
33
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
За чий да ги обичам, че пазят границата от нашеественици ли?
32
11
 
2
 
! Отговори
Василев преди 4 години
Политиката на ГЕРБ е очевидна, да не дразним Путин и Русия няма да се въоръжаваме и пропуснахме шансове с десетки години, които ни се отвориха и можехме на много изгодни цени , да си вземем и самолети и танкове!!!А отгоре на това и Волен и Марешки припяват, че парите за превъоръжение са изгубени и трябва да ги дадем на пенсионерите!!!А като продавте оръжие на американските пазари в Близкия Изток за десетки милиарди добре ли ви е???Агент Монти Хейнз!ЦРУ!!!
31
3
 
1
 
! Отговори
луд козар преди 4 години
До Василев "отивам на война и загивам независимо" Това е вярно
30
2
 
10
 
! Отговори
чужденец преди 4 години
До Василев спечелена битка не е спечелена войната.селски аналлизатор
29
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Един ден отидох в посолството ни в чужбина и гледам има опашка на вратата. И изведнаж се появи един наш полицай от ватре и взе да говори и да се даржа нагло с хората на опашката (свои санародници)Ха кажи сега как да не намразиш тия униформени в тая даржава които се вземат за голямо нещо
28
11
 
10
 
! Отговори
Да допълня... преди 4 години
Ние не си обичаме армията... Нормално , след като обичаме армията на Путин и се възхищаваме на бомбите му.
27
1
 
5
 
! Отговори
V преди 4 години
Аз си мисля друго. Ако насистина дават по един милион за ремонт на т72 ,не е ли по добре да си направим направо нав вид танк ,много по добре защитен като използваме агрегати и оръдието от 72 ките . Ако нещата се правят от хора с идеи ,а не от държавата можем да спасим армията си на настния принцип .Като частните армии .
26
7
 
8
 
! Отговори
Василев преди 4 години
Българската армия е печелила битки с английската,френската,сръбската,руската,немската армии!И защо хората да не си обичат армията, това е хибридна новина, която втълпява негативизъм и нихилизъм!Аз си обичм армията , и няма българин ойто да не си обича армията, отивам на война и загивам независимо какъв е противника, руски или турски!!!Агент Енди Филмор!ЦРУ!!!
25
5
 
10
 
! Отговори
баба мара преди 4 години
ние нямаме армия сдс разби всичко това което е останало е някаква пародиявсеки ден четем как военни се бият и стрелят заради жени
24
3
 
8
 
! Отговори
11 преди 4 години
А питат ли се защо е така ?
23
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Само съюз с Русия може да гарантира националната ни сигурност. В ЕС и НАТО нищо не може да гарантира сигурността ни, сега сме пушечно месо, стане ли нещо - изгаряме
22
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Що е то армия !?Само погледнете Турската армия и я сравнете с европеуските.А при война или операция турците отиват все едно на веселба и с жажда да войуват.Та това е реалността. За какви европейски армии ми говорите които при евентуална война половината щесе разбягат.А за балгарската бе говоря даже.
21
5
 
12
 
! Отговори
бай Тошо преди 4 години
То след 30 години демократична разруха армия не остана.
20
7
 
14
 
! Отговори
Провинциалист преди 4 години
Аз обичам армията на НРБ
19
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
То българи вече няма..те ми приказват за армия!Вие да сте чули или чели в историята някога и някъде в някоя война да е загинал "ром"?Сега тях ли да ги правим "армия"?Невъзможно!
18
4
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Каква армия, бе!? Нали сме в нато,защо ни е армия от 40годишни дебелацци приличащи да Каракачанов
17
5
 
14
 
! Отговори
Демократ преди 4 години
При социализма учеха децата да пеят руската песен "Пусть всегда буде солнце" - да има мир, да няма война (песен която едни шведи наречени АББА откраднаха и пееха със заглавие "Габриел"). Сега при демокрацията и пазарната икономика военната индустрия трябва да прави печалби и Западът има нужда от ресурсите на Рисия, затова сега при демокрацията трябва да обичаме войната и армията.