Защо потрошиха люлка за деца със специални потребности?

Тя е изградена чрез благотворителна кампания в столичен парк
22 окт 2019 10:35, Анисия Иванова
41

Само два дни след монтирането на люлка за деца със специални потребности в столичния парк "Света Троица", тя вече е повредена.

Люлката бе изработена след като фотографът Анна Йончева организира благотворителна кампания за събиране на средства - "Различните деца на България".

"След нанесената повреда съоръжението вече е рисково за използване. В окаяно състояние е. Разплаках се от гняв. Бясна съм заради обществото, в което живеем. Едни хора даряват, за да рушат други след това", каза Анна Йончева пред Bulgaria ON AIR.

Според нея проблемът е, че липсва родителски контрол.

"Деца се струпват върху платформата без абсолютно никакво наблюдение, заварихме 20 деца върху нея", сподели още тя.

"Очевидно някой трябва да обясни на хората как да пазят това, което ползват. Пред очите ми едно дете падна под натиска на всички други. Вратичката се отваря, те се спускат по нея, въргалят се, блъскат я в земята... И нямаше нито един родител около тях", допълни Йончева.

По думите й  идеята е тези деца да се покажат на обществото.

"Да се научи за тях, да ги видим усмихнати, щастливи. И ако във времето на проекта мога да сложа и едно съоръжение някъде, за да ги направя щастливи - сложих го. Децата наистина бяха щастливи. Не мога да опиша с думи емоцията, която видях пред очите си. Как страхът, защото те не са се качвали, как техният страх, който беше в очите им, за две-три минути премина в едно въодушевление, усмивка, страхотно изживяване и два дни по-късно... просто не знам. За мен наистина е отчайващо", сподели фотографът.

"За съжаление това не е нито първият, нито последният случай на вандалска проява. Искам да призова родителите и гражданите да обръщат повече внимание на децата си и да ги учат на толерантност", каза зам.-кметът на столичния район "Илинден" Галя Минчева.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


41
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
34
1
 
3
 
! Отговори
GHT преди 4 години
Думи нямам. Тук колко много коментари плюят по децата с увреждания. Обиколил съм доста свят и с голяма доза компетентност мога да кажа, че вие сте тотално падение за човешкия род.
33
7
 
0
 
! Отговори
Никой... преди 4 години
Не ви е длъжен да търпи "специалните" ви деца и техните потребности. Да държат болните деца, далеч от здравите.
32
2
 
0
 
! Отговори
Защо преди 4 години
Защото им пречи, затова.
31
1
 
5
 
! Отговори
отговор преди 4 години
защото закриха трудовите лагери и ТВУ_тата!
30
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Защото в гена на бул гар останеца е да чупи и да руши.Затова нормалните хора като чуят за бул гар останци, бягат с 200 км / час
29
12
 
4
 
! Отговори
XuTbP5bP преди 4 години
Просто евтин PR, това е цялата работа, явно люлката функционира. Лицемерието е проблема в тази "новина", ако го правехте за децата нямаше да се "плескате" така с него.
28
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До мнениеПълни глупости, в Германия се "бара" и то много. Ти четеш ли си простотията - кой си оставя колата 5-6 дена с отворен гюрюк? Иначе си прав за едно, българина не съдейства когато има престъпление, нищо не е видял, нищо не е чул, защото не му се занимава, това него не го засяга.
27
12
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До РадинаПълни глупости, произведени от един злобено и завистливо човече. Никой не е чупил нищо умишлено, вие просто обичате да ревете за всичко, да плюете по всеки, да организирате лов на вещици, всички са ви виновни на вас, жалка история.
26
4
 
18
 
! Отговори
Радина преди 4 години
Не децата са виновни , а родителите!Лично аз съм виждала и чувала как се говори за децата със специални нужди от родители на "нормални" деца.-Не си играй с тези ***!-Не поглеждай и не се приближавай към тези ненормалници!и други подобни изрази.Какво очаквате от децата след това, освен чупене, омраза и разруха.Жалко за люлката и за хората, които са я построили.А никой не мисли, че утре може да има внук -"ненормалник" , нали!
25
10
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Като е толкова специална тази люлка, защо я сложихте на детска площадка, където ще я ползват всички?
24
1
 
4
 
! Отговори
XuTbP5bP преди 4 години
До Antonim Ясно, напълно оправдава описанието "потрошиха".
23
3
 
2
 
! Отговори
Antonim преди 4 години
До XuTbP5bPМеханизмът за заключване се е счупил. Сутринта правиха ремонт.
22
13
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Сложи ли люлка на детска площадка и се сърдят, че по нея се катерели деца!? Къде отиваш ти може би? Вземете си смешната люлка и си я сложете някъде където ще контролирате кой да се качва на нея, щом сте я сложили на публично място всеки ще я ползва!
21
3
 
4
 
! Отговори
XuTbP5bP преди 4 години
В миналата "новина" разправяхте, че някой бил изкривил нещо си с инструмент някакъв. Сега нагънала се била гумата... Не ви ли мина през акъла, че може да е некачествена, че да се нагъне за 1 ден?
20
12
 
5
 
! Отговори
До 19 преди 4 години
Това са деца на детска площадка - ти мозъчна дейност имаш ли? Какво да правят друго, освен да се катерят? Тази очевадно е некачествена за да се счупи от катерене. Аман от прости злобни човечета. Като не желаете да ви се катерят по люлките си ги сложете във вас!
19
8
 
5
 
! Отговори
XuTbP5bP преди 4 години
Само не разбрах кое точно е счупеното? Механизма за заключване ли? Каква е гаранцията, че не е бил просто калпав? И като е фотографка, що не взе да го снима поне? Или просто си правим PR отново. Нещо много съмнителна ми е тая история, още повече, че това е 2-ра "новина" вече.
18
3
 
8
 
! Отговори
Фантал преди 4 години
Това е положението. "No respect"! Не само на тениски по стадионите, ами и по детските площадки. Върви, народе възродени...
17
6
 
24
 
! Отговори
До 17 преди 4 години
Люлката е специална, за деца със специални нужди. Тя не е направена, за да се катерят 10 дечурлига на нея. Но *** и Пульо си оставя децата да вандалстват, да не пазят, защото не му достига грам сиво вещество.
16
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Гледайте 7/8 и ще ставате все по-добри.
15
19
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Не може да очаквате деца да се редят на опашка, с нимерчета в ръка. Това, че се про сти и не отчитате реалностите, си е за ваша сметка.

Спонсорирани публикации