Статистика: Едно на всеки 160 деца у нас се ражда с аутизъм

Тези хора трудно създават приятелства и комуникират
6 ное 2019 23:45, Анисия Иванова
7

Според статистиката едно на всеки 160 деца се ражда с аутизъм.

За съжаление твърде малко хора разбират децата, които са с подобен проблем.

Тези хора трудно създават приятелства и комуникират.

Живеят в свой собствен свят. Но това не означава, че имат ментални проблеми.

Аутизмът не може да е присъда. Коментар по темата как да променим нагласите на обществото в  ''Директно''  по Bulgaria ON AIR.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


7
Още по темата: аутизъмдецаBulgaria ON AIR
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Не те гледа в очите или повтарящи се поредица от движения, примерно харесва си някакъв маршрут за игра и минава по него много пъти, но има много най-различни признаци, а и много различна сила на аутизма. При някои е в много лека форма при други не.Прниципно новината не е вярна. Не са 1 на 160, а много повече. Първо, малка част от тях се диагностицират. Второ, аутизма обикновено се проявява след някоя ваксинация. Вероятно 1 на всеки 20 деца е с аутизъм, като процента им се увеличава всяка година
5
1
 
9
 
! Отговори
Бате Гойко преди 4 години
... ходене на пръсти, подреждане на предмети (предимно играчки) в дълги редици, често използване на периферното зрение и много други, но наличието на един или друг симптом не означава аутизъм. По-важни са комбинациите от тях. Като цяло, колкото е по-малко детето, толкова е по-трудно да се установи проблема. Както вече казах, най-добре е да се обърнете към специалист, като и там трябва да сте внимателни- проблемът като цяло, не е добре изучен и изследван в медицината.
4
1
 
9
 
! Отговори
Бате Гойко преди 4 години
"Здравейте, някой може ли да каже какви са симптомите при малки деца? Съмнявам се за едно детенце" Най-добре се обърнете към специалист. Симптомите са много и има безброй комбинации от тях, но далеч не винаги присъствието на едни или други симптоми означава аутизъм, много от тях се срещат и при "нормални" деца. Някои от основните са: липса на очен контакт, използване на играчки не по предназначение (например не играе с количка, а само върти гумите й), тяга към въртеливи движения...
3
6
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
В соца колектива бе много силен. Имаше стол за хранене с купони и пари не трябваха , а и да работиш нямаше смисъл Така докато се живее до 30- 40 години.
2
7
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Виновна е " демократчицата". При соца. Нямаше данни и те неизлизаха така. Имаше " дом майка и дете", в които до време живееха в колектив и ги пресметнаха в по горен колектив наречен " тих труд".
1
2
 
5
 
! Отговори
Загрижена преди 4 години
Здравейте, някой може ли да каже какви са симптомите при малки деца? Съмнявам се за едно детенце