Гешев: Толкова открито не са избирали никого в Европа

Изборът на ВСС за неговото назначаване е професионален
232
Гешев: Толкова открито не са избирали никого в Европа
Снимка: Булфото архив

Според Иван Гешев, който беше избран за нов главен прокурор, но президентът Румен Радев не подписа указа за назначаването му, процедурата за избора му е била открита, прозрачна и публична. При това по начин, какъвто няма в нито една европейска страна.

Още по темата

„Нито една европейска страна няма процедура, която да се излъчва по националната телевизия в продължение на 10 часа или поне на мен не ми е известно, ако има такава“, отсече той.

Нинова не видя политика в решението на Радев за Гешев

„Аз не се притеснявам дали е един, дали са двама, трима или 15 кандидата. Така че решението колко кандидата са се взима от Прокурорската колегия, тя се е обединила около една кандидатура – има такава законова възможност, не е нарушение на закона, така че аз не виждам проблем. Аз бях сам и когато бях кандидат за шеф на Специализираната прокуратура. И проблем ли беше?“, риторично потита Иван Гешев.

Той все пак благодари на президента, че изпълни конституционните си задължения в обозрим срок, въпреки че е върнал решението на ВСС.
 
Според него обаче изборът на ВСС за неговото назначаване е професионален, а не политически.

А действащият главен прокурор Сотир Цацаров обясни, че вече е късно министърът на правосъдието Данаил Кирилов вече да направи предложение за кандидат за негов наследник.

Сега предстои ВСС отново да се събере и или да одобри кандидатурата отново, ако Гешев събере подкрепата на на не по-малко от 17 гласа или в случай, че не събере такава подкрепа, да започне цялата процедура отначало.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


232
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
172
4
 
8
 
! Отговори
wffff преди 4 години
стига сте изтерясвали бре, то сълзи то сополи като се знае че с връщането няма промяна а просто Радев изразява позицията си, че не е съгласен да има само една кандидатура и че "обединението" около една фигура е бая под натискиск, политически натиск, герберастки натиск.. 1000 пъти казаха реда - връща, тия пак пращат същия И Радев няма право да върне.Това само разрешава Конституцията.
171
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Този клоун на снимката измъкна шефа си Пеевски от разследването за КТБ, какво да говорим. Продажно мекотело чиято единствена цел е да превърне прокуратурата в частната инквизиция на Пеевски.
170
3
 
5
 
! Отговори
true преди 4 години
И защо да връща като няма да се промени нищо? Ами променете Конституцията, защо НС е гласувало така, кои умни и красиви са гласували така,под натиска на кое управление така послушно са гласували, покажете ги да знаят хората!Радев е прав поне да се чуе мнението както му позволява Конституцията, макар че ако е нагаждач послушно ще си затрае и няма да се главоболи.Човека е смел открито да каже, а не страхлив мижитурка като другаря Винету.
169
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
За нормалните и честни българи Иван Гешев винаги ще си остане прокурорчето на Мафията - Строителна, Олигархична и вяскаква и пуделче на къс пово при Главатаря на Шайката.Дори и с наглостта си да успеят да го назначат.Нормалните и честни хора никога няма да го приемат.
168
4
 
2
 
! Отговори
М, да ... преди 4 години
До 166 АнонименКефи коментара ви! Да се разбира ли, че цацата ще ползва като маша / дане си цепа ръцете/ Гешев? Подлост спрямо Гешев/като човек/!
167
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ченгесарията няма умиране ей!
166
4
 
7
 
! Отговори
хххх преди 4 години
Невъзпитан и нагъл. Вцепенили са се и са се изправили на пeдал да го изберат. Страх да бъде независим, ако случайно загубят следващите избори.
165
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Гешев, за да бъде напълно прозрачен изборът ти, трябваше и Пеевски да присъства на процедурата по избирането ти.
164
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Прокурорчето на мафията отсега е тръгнал да си създава фалшив образ на най-демократичният избор в цяла Европа, потресаваща наглост.
163
3
 
7
 
! Отговори
ХХХ преди 4 години
аз съм беден човек (какти всички българи) искам господин Келешев ....опс извинете Гешев ..да видя просто как по дяволите живеете .....искам да видя имота в който се разполагате .......и не д ами покажете някоя гарсониера защото ще е очевадно че там не живее скапания ви дебел *** ......просто покажете на народа къде и как живеете по дяволите ....нали за Чиста и свята репблика ....или дори не знаете чий са тия думи .......
162
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Гешев бе посочен лично от Тиквата и машинката му за гласуване го гласува.Това е истината. Същото беше и с Цацаров.Не може премиерът да си избира Главен прокурор, защото последният трябва да има правомощия да разследва и премиера.Особено в случая както е в БГ - такъв мошеник, интригант, манипулатор, лъжец и крадец няма за премиер никъде по света.
161
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Не знам друго, ама тоя *** ще влезе в Гинес с избора си.Избор между Гешев и Гешев - това може да се случи само в Тиквената територия на Абсурдите.
160
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"Гешев: Толкова открито не са избирали никого в Европа"Да, в Европа изборите са демократични, а не комунистически като твоето еднолично избиране.
159
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ГешеФТ ще разследва ли незаконния избор на Фандъкова с 40 000 купени ромски гласове от Факултето, Суходол, Горна баня и Христо Ботев. Има достатъчно данни за извършено престъпление.Ако наистина е назависим и обективен, трябва да повдигне обвинение, дори когато то е срещу собствената му партия ГЕРБ.
158
4
 
10
 
! Отговори
Тинтири Минтири преди 4 години
Гешев, ами да се беше сетил някой в Европа преди нас да прави избор с един кандидат, щеше да се знае, ама на - на теб ти се е паднал тежкия товар.
157
3
 
8
 
! Отговори
sss преди 4 години
голям избор и голямо състезание е паднало!!! спуснат от еди кой си... без алтернатива... и хайде трябва да го изберете! И какво няма други кадърни юристи, които да се конкурират по между си?? но като погледнеш главния тиквар, господина ръбъл, пекинската патица и много други ревностни комунисти преди 89, а сега върли атлантици... тези хора през социализма са били добре преценявани: полето или завода, да полълват бройките...
156
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Да се сравнява Цацата с този *** е смешно. Цацата е адвокат на дявола/мафията/,но и изключително умен и е голяма класа. Ще си умре богат и щастлив, заобиколен от близките си. Биологичната единица на снимката ще е първият Главен прокурор влязъл в затвора. Толкова е е т..ъп и едновременно с това повярвал си, че и Краля- Слънце няма да може да го спаси.
155
3
 
6
 
! Отговори
nekoj преди 4 години
прав е - толкова 'открито мафиотско назначение' нема в Европа!
154
10
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Гешев ще бъде избран ЗА УЖАС НА ВСИЧКИ МОШЕНИЦИ, едри и дребни тарикати, олигарси, руски шпиони ... и да - за ужас на Иванчева !
153
7
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
А ако има още кандидати и никой не получи мнозинство от 17 гласа,дори и при второ,трето гласуване, какво правим тогава???Криза в институцията,застой по ниските нива,отложени дела и процеси?А бе как изобщо я мислите тая, другари ГЛАВАНАЦИ?

Спонсорирани публикации