Гешев: Толкова открито не са избирали никого в Европа

Изборът на ВСС за неговото назначаване е професионален
232
Гешев: Толкова открито не са избирали никого в Европа
Снимка: Булфото архив

Според Иван Гешев, който беше избран за нов главен прокурор, но президентът Румен Радев не подписа указа за назначаването му, процедурата за избора му е била открита, прозрачна и публична. При това по начин, какъвто няма в нито една европейска страна.

Още по темата

„Нито една европейска страна няма процедура, която да се излъчва по националната телевизия в продължение на 10 часа или поне на мен не ми е известно, ако има такава“, отсече той.

Нинова не видя политика в решението на Радев за Гешев

„Аз не се притеснявам дали е един, дали са двама, трима или 15 кандидата. Така че решението колко кандидата са се взима от Прокурорската колегия, тя се е обединила около една кандидатура – има такава законова възможност, не е нарушение на закона, така че аз не виждам проблем. Аз бях сам и когато бях кандидат за шеф на Специализираната прокуратура. И проблем ли беше?“, риторично потита Иван Гешев.

Той все пак благодари на президента, че изпълни конституционните си задължения в обозрим срок, въпреки че е върнал решението на ВСС.
 
Според него обаче изборът на ВСС за неговото назначаване е професионален, а не политически.

А действащият главен прокурор Сотир Цацаров обясни, че вече е късно министърът на правосъдието Данаил Кирилов вече да направи предложение за кандидат за негов наследник.

Сега предстои ВСС отново да се събере и или да одобри кандидатурата отново, ако Гешев събере подкрепата на на не по-малко от 17 гласа или в случай, че не събере такава подкрепа, да започне цялата процедура отначало.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


232
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
132
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Крайно време е Радев да свика "народния съд" от Позитано.Там половината са прокурори, а другите екзекутори.Даже и паметник са си направили за онагледяване на дейности си !
131
8
 
8
 
! Отговори
Човекоподобен преди 4 години
А бе хора няма значение от коя политическа партия е!!! Кой е той!? НЕЧОВЕК!
130
4
 
10
 
! Отговори
Изкуствовед преди 4 години
Хобит с криминални хобита! Дай Боже да се отървем от него "процедурно".
129
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Гешев, ако се беше договорил със завряния зет да не го закача, вече да е прокурор. Единствен бил, а при избора на Велчев бяха на опашка. Нинова още през юли била казала, защото менторът и наредил. Гешев вярвам, че ще го вкараш в затвора или поне да му конфискуваш някои придобивки!
128
6
 
8
 
! Отговори
:)) преди 4 години
До SichtpunktТи нали гласува за Тиката, Мутрата, ...простият/по лични откровения на ББ/ ? Е аз, пък гласувах Срещу Мутрата ББ! пп. правилата на игричките ви нещо куцат, и не вие ще ги създавате! Що няма квадратче гласуващ срещу пр. Фандъка / едно квадратче да е "За!" а до него "Против!", м?
127
18
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
С перманентното налагане на Вето Радев парализира държавата по пътя й към Европа !Във всяко едно негово Вето личи дългата ръка на Кремъл.
126
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Браво господине!Крадецът вика дръжте крадеца, значи..? Господине ?!
125
9
 
7
 
! Отговори
what the f*ck преди 4 години
На мафиотско-ченгесарска държава подхожда мафиот-ченге за главен прокурор.Какво не му харесвате толкова?
124
7
 
9
 
! Отговори
Браво господине! преди 4 години
Гешев е най-хубавия, най-умния и най-честнияот всички прокурори. А службата му е награда за десетките оневинени корумпирани държавни чиновници по кражбата на века К... Т... Б... И най-вече заслужена награда за минали и бъдещи заслуги от най-успели млад бизнесмен в България! Честито на печелившите!
123
6
 
4
 
! Отговори
Радослав преди 4 години
Да направят всеки да може да се кандидатира за Гл. Прокурор и да го направят с електронно гласуване от данъкоплатците и тогава изборите ще са ОК. Като е само 1 кандидат, това не е избор, а назначение. Ама, то всичко гробарско е така. Даже помощите така ги пишат законите, че остана само поименно да изброяват братята от маалите които им се полага помощ, че да знаем работещите, че за нас няма нищо!!!
122
14
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Поздравления за новия главен прокурор Гешев !*** само като чуят името Гешев и плюват мандрено мляко....
121
5
 
8
 
! Отговори
Много бачка човека преди 4 години
Изпотило му се е яйцето даже от зор, а ако имаше и акъл, цена нямаше да има!
120
6
 
2
 
! Отговори
М, да ... преди 4 години
Партиите кво точно желаят? Гл. Прокурор да защитава партиини /едностранчиви/ интереси, да крепи стола или да защитава интересите на държавата,т.с българските граждани като цяло!? В този избор партиини пристрастия неможе да има, /според мен де/! Но, явно има, по формулата "наш човек"
119
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Нагъл!
118
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
на тоя чак тиквата му лъщи!! от тиква -по тиква...само 1 тиква физкултурна отлюспиха...
117
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Бати гланца!? Аз моите обувки все не мога да им докарам такъв блясък
116
7
 
11
 
! Отговори
Счети преди 4 години
Ами прав е човекът ! Никога в Европа не е бил избиран главен прокурор, който толкова открито да му личи, че е маша на мафията, а не ръката на закона.
115
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тука едни престъпници и мафиоти, го избраха открито, а в европа може да не е толкова открито, но зависи от много хора да се намери консенсус, за да се избере някои.
114
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Само боковист може да нарича избор между 1 и 1. Инъче много честна и открита процедура, съмнения нямаме никакви, Боко си го избра.
113
4
 
13
 
! Отговори
Смях преди 4 години
От цаца на пъпеш.

Спонсорирани публикации