Горанов за болничните: Кой го бил предложил!? Това е технология!

Решението е в пакет и е политическо, отсече финансовият министър
218
Горанов за болничните: Кой го бил предложил!? Това е технология!
Снимка: БТА, архив

Решението първият ден от болничните да не се плаща е политическо и зад него стоят и ГЕРБ, и Обединени патриоти, всичко останало било опит да се създаде напрежение в управляващата коалиция, каквото нямало.

Така отговори финансовият министър Владислав Горанов на въпроса за авторството на идеята, след като по-рано Менда Стоянова от ГЕРБ обясни, че зад нея стоят патриотите, а пък Юлиян Ангелов от ОП прати топката в неговото поле.

Още по темата
Горанов допълни, че нито Стоянова, нито Ангелов са присъствали на заседанието на Политическия съвет на коалицията, така че и двамата коментират неправилно.

Според него няма значение кой точно е инициатор на предложението. "Това е технология и такъв въпрос няма смисъл, предложението е на управляващата коалиция и е в пакет", отсече той.
 
Горанов допълни, че пакетът от мерки, в който е и предложението за неплащането на първия ден от болничния, съдържа и въпроса със скока на минималната пенсия на 250 лева и подобряването на достъпа на децата до детските гадини.

Той смята, че е безспорно, че ако служителите не вземат обезщетение за първия ден, няма да има толкова фалшиви болнични.

"Много анализи показват, че със сигурност ще се намали склонността към злоупотреби, защото такава практика има в 2/3 от европейските държави, това не е изолиран за България проблем. Голямо впечатление прави при равен брой заети екстремалното нарастване само за някого години на болничните, почти удвояване - от 8 милиона за 2013 г. до над 18 милиона през тази година, това е проблем", призна Горанов.

Според него е много трудно да се осъществи контрол над фалшивите болнични особено в малките населени места, където има близка връзка на лекарите с хората.

Така се стигало до варианта, вместо да са на работа, наетите да са в болнични, но на почивка на северното гръцко море.

Искрен Веселинов от ОП застана зад становището на Горанов и потвърди, че става въпрос за решение с достатъчно мотиви, което е взето от Политическия съвет на коалицията.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


218
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
113
0
 
9
 
! Отговори
Очите преди 4 години
Всъщност пак по най-лесният начин да оправят уж нещата вместо да хванат докторите, дето издават фалшиви болнични. Там наистина могат да редуцират сумата и пари да се дават само на истински болните. Ама за това се иска умствен капацитет, нещо силно неприсъщо на управляващата клика и подопечните им калинки.
112
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Не знам дали политиците си дават сметка за един очевиден факт. Все по-голяма част от гласуващите са над 60 и пенсионери. Така че много скоро ще има значителна промяна на нагласите в гласуване.
111
0
 
13
 
! Отговори
Ха, ха... преди 4 години
"достъпа на децата до детските гадини." е връхта на пакета от рИформи...!!! :::)))Ха, ха, ха... :::)))
110
0
 
33
 
! Отговори
еrror 404 преди 4 години
Този е срам за родителите си!!!
109
0
 
24
 
! Отговори
пппп преди 4 години
До М, да ...Този болничен също да е за сметка на НОИ, нали затова плащаме осигуровки за болнични.
108
1
 
10
 
! Отговори
М, да ... преди 4 години
До ппппИма и леки интервенции които са точно по/за 1н ден!
107
0
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Малък надут подлизурко,тебе ли изтъпаниха да вадиш горещите кестени?
106
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Този руснак с розовите бузки защо носи българско име?
105
0
 
11
 
! Отговори
:)) преди 4 години
Законите в БГ се драскат/ не се коват/ ден за ден, за разлика от във Великобритания, пр!
104
0
 
29
 
! Отговори
пппп преди 4 години
Ами ако съм болен от грип или заразна болест, да ходя на работа, че хубавичко да заразя колегите си?За болничните за деца и тридовите злополуки ще плащат 3 дни, а за другите хронични болести/ рак ,диабет ,сърдечи и т,н,т/.Това не е ли дискриминация по здравословен принцип.
103
0
 
24
 
! Отговори
:)) преди 4 години
Горанов да си признае, че не го интересува ни работници, ни работодатели, ни пенсионери, ... никой в тази държава, а го интересува единствено личното му замогване / първоночолно да си натрупа капитал - в лични сметки, в имещество, ... / Сега е времето! Сега е момента но Горанов! Кога ако не сега докато е още мин. на ГЕРБ!След него може и потоп да е! :))
102
0
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
През 2013 година се пенсионирахме доста по-рано и това е причината за голямото увеличение на болничните. Хората на над 60 годишна възраст боледуват по-често и по-продължително. Всяка следваща година броя на болничните ще се увеличава, докато се вдига пенсионната възраст.
101
22
 
0
 
! Отговори
GG преди 4 години
Червените *** пак се надъхват :) Не разбрахте ли, че вече никой не ви бръсне и за жълти стотинки ?
100
0
 
11
 
! Отговори
наблюдател преди 4 години
До Анонименнямат край и това си заслужаваме! от 10 години едно и също след избори и ПАК И ПАК си ги избираме!
99
0
 
18
 
! Отговори
daa преди 4 години
Това защо ми заприличва на случая "КОЙ" предложи Пеевски???? И тогава и сега има коалиционно правителство, и тогава и сега се предлага нещо от някой, и тогава и сега никой не застава и да каже- АЗ го предложих това, а има само едно мишкуване, да не да изгубим любовта народна,та на изборите след 2 г. може и да помнят гадовете и затова дай да си траем и мишкуваме,това го правим най добре през последните 10 години.....
98
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Велев и Киро Гела държат Горанов за топките. Затова винаги става каквото си поискат Киро Гела и Велев.
97
0
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Хората трябва да се пенсионират на 50 год военните примерно след 20 год стаж другите след 30 год стаж. Искаш от някой да ти ходи на 75 год на работа с бастуна и с операция и на системи да го мъкнат двама лекари, ти си шизофреник., а не министър. Фалшива ти е дипломата, а не болничния на лекаря и на пациента.***
96
0
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Боже, нямат ли край тези мъки, за този изстрадал народ! Нямат ни свян, ни срам управляващите! Идете с мир бре, хайдуци, крадци далавераджии и мошеници.
95
15
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тия пари са от вас бе. Едни други се крадете с тия болнични. Хитреци такива.После ви виновно правителството. Едни се правят само на болни и си имат лекари, които им дават болнични, а другите да им ги плащат тия болнични от общия казан.
94
0
 
39
 
! Отговори
хах преди 4 години
Е, щом е в пакет... Хората боледуват все повече и все повече осъзнават, че ако не си гледат здравето, никой не може да им помогне после.Да изброя и други причини за болничните:- по-мръсен въздух- по-некачествена храна- по-малко време за почивка- повече психическо напрежение- все повече глупави решения на избраните от народа