За протестите, разпоредбите и отнемането на деца

Коментар за новия Закон за социалните услуги
Обновена: 15 ное 2019 21:15 | 15 ное 2019 21:14, Анисия Иванова
8

Няколко поредни протеста на родители срещу новия Закон за социалните услуги се проведоха в последно време. Протестиращите смятат, че новите разпоредби, които влизат от януари 2020-та година, дават твърде много власт на държавата и неправителствените организации.

От Министерството на труда и социалната политика обаче неколкократно отхвърлиха обвиненията. Неправителствени организации също отрекоха и се обявиха в подкрепа на промените. Защо съществуват притесненията, че ще бъдат извеждани деца от семействата им?

Отговорът потърсихме от Георги Богданов от Националната мрежа за децата.

Екипът на предаването ''Директно'' по Bulgaria ON AIR се свърза и с представители на протестиращите, в лицето на ''Български род обединен за децата'' (БРОД), откъдето първоначално се съгласиха, но впоследствие отказаха участие.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


8
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Такава "тесла" е наточена че представа си нямаме. Младите семейства с деца ги чака живот изпълнен с ежедневни страхове за отнемане на децата им по съвсем измислени поводи. Властите ще нахлуват в домовете, ще ровят, ще връзват, ще отнемат. И никъде не можеш да се оплачеш. Социализма ще ни се вижда като рай. Хората ще плачат, но нищо няма да се върне.
5
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
държавата и нпо-тата искат власт над семейството,не трябва да има автономна среда,където хората да се чувстват свободни и сигурни,независимостта от системата е неприемлива,май демокрацията ще се окаже по-тоталитарна от социализма
4
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Точно така,какво подкрепят.Женица оттакава организация се опита да каже,ченещо сме сбъркали и да подкрепимстамбулската прос,то,тия и много пазели децата.Обиди се ,че им викалисороски.Поне си призна завалийката откъде блажи.Как няколко човека извънправния дух на държавата ще определятнейния дневен ред.Това е измяна къмРодината.Да престанат.
3
0
 
9
 
! Отговори
1234 преди 4 години
" Неправителствени организации също отрекоха и се обявиха в подкрепа на промените."- Като няма такова нещо, какво подкрепят?!
2
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
до 2 Да въпросът ми е как още ги търпим?
1
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
В България се правят все по -големи глупости с всяка изминала година.