От НПО се оплакват: Прибират кучета след фалшиви сигнали

Вече няма глутници в София, твърди Ирина Николова
11 дек 2019 10:00, Красимир Ангелов
109

Защитници на правата на животните сигнализират, че в София се прибират бездомни кучета след фалшиви сигнали.

"Преди 11 години работихме много добре с "Екоравновесие". Събирахме се постоянно и решавахме заедно проблеми. Призовавам г-жа Фандъкова да вземе мерки. Не ни харесва това, че се приемат и фалшиви сигнали", коментира председателят на НПО "Дара" Ирина Николова в ефира на "България сутрин".

Според нея може от организацията  да имат координатори навсякъде и да се правят проверки.

"Приютът в "Богров" е абсолютно препъленен. Когато се създадат условия за тези животни, ние сами ще ги заведем там. Вече няма глутници в София от бездомни кучета. Гражданите трябва да проявяват търпение. Не може да наречеш едно куче, което е сляпо, агресивно", каза още тя пред репортер на Bulgaria ON AIR.

Тя отбеляза, че трима жители на София са заснели видео на прибиране на бездомни кучета в кв. "Захарна фабрика" от екипи на "Екоравновесие".

"Намерихме стрела от екипите на "Екоравновесие". Бяха прибрали едно черно-бяло куче, уцелиха друго, а в клипа се вижда как прибират трето такова. Дори да е имало сигнал, те прибраха три кучета", каза човекът, снимал клипа.

Според него трябва да има връзка с "Екоравновесие" и да се работи с координатори.

"Ако има агресивно куче, не бихме позволили то да застрашава живущите в блока. По нехуманен начин да се хващат тези животни - това е недопустимо. Има нарастваща ескалация на напрежението между екипите на "Екоравновесие" и доброволците", заяви още Ирина Николова.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


109
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
104
1
 
41
 
! Отговори
Мария Виденова преди 4 години
Извинявам се -на 18 ноември ме нападнаха, не декември. Толкова съм разстроена от цялата тази абсурдна ситуация и тези господа от видеото, че нямам думи просто! Ние и децата ни не сме важни, но кучетата да. Вземете си ги уважаеми госпожи и господа да си ги отглеждате вкъщи, след като сте толкова загрижени! Не ми се мисли, ако детето беше с мен. Ужасът, който изживях не може да се опише, а те кучетата защитават! Срамота!
103
0
 
40
 
! Отговори
Мария Виденова преди 4 години
СИГНАЛЪТ НЕ Е ФАЛШИВ! Въпросният Иван, черно-бялото куче и още едно за които се говори в интервюто ме нападнаха и нахапаха на 18 декември , докато отивах да взема детето си от детска градина. Това ми причини огромни страдания и съм благодарна, че детето ми не беше с мен. АЗ подадох сигнала на Екоравновесие, надявайки се че проблема ще бъде решен цивилизовано. Тези кучета не трябва да бъдат на улицата, тъй като застрашават и други хора и малки деца!
102
0
 
36
 
! Отговори
Почти като виц преди 4 години
В наше "село" виждамвсеки ден по 2-3 нови кучета-търчат, лаят, зарипат се навсякъде-малки, големи, пембени, шарени, с най-разнообразни расови белези, въобще - резултат от поколения, неконтролиран и безразборен кучешки ссекс. Веднъж познат ми разправя, тръгвал една сутрин за работа с колата, гледа на пътната табела спрял раздрънкан микробус и от него някакъв изритва сюрия кучета. Тюхкаме се, разпитваме и разбраме, че и наште майммуни правят този номер и ги карат едни в съседни общини. Та така.
101
1
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Неможе 2ма човека в едно НПО да дават наклон на милиони в столицата!!!!!!!!!!!!!!
100
2
 
45
 
! Отговори
решение преди 4 години
Тези от НПО-тата също да сприбират вприюти за кучета!
99
3
 
43
 
! Отговори
Еко Балансьор преди 4 години
Най-достъпното решение за поддържане на нормална градска среда е "смес от етиленгликол, пропиленгликол, глицерин, алкохол и някои други съставки", т.е. антифриз.Елиминира бизнеса на всички общински и НПО ***, дисциплинира собствениците да изсират на повод добитъка си, още и ***, които сутрин пускат псетата си засерат квартала, че да им е чисто в двора.
98
0
 
44
 
! Отговори
Кучелюб преди 4 години
Понеже триете някои неща ,пак да попитам какво работи тази жена.Защото благотворителността е за богатите ,бедните обикновено се възползват от събраните пари.... Крадат с една думаИскаше и делфинариума да затвори това същество преди седмица.
97
0
 
51
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ама че проста жена! за кучетата се загрижила, а като нахапят някого, такива като нея се крият, нали? И какво значи фалшиви сигнали- като се обадиш- винаги те питат за име за име и телефон, тя като обиа толкова кучетата, да си ги взима! Има много хора, които хранят такива бездомни кучета, естествено тях кучетаат не ги закачат, но хапят другите хора. Няма как да има бездомни кучета, щом е бездомно-в приют, а не да се разхожда по улиците
96
1
 
44
 
! Отговори
ДинкоАТВ преди 4 години
Живея в селищно образование и тук всяка година хора идват и си захвърлят кучетата. Страшно е. Глутници навсякъде. Денонощен вой, кърлежи. И идва една такава и ти обяснява как не били агресивни и трябвало да си стоят.
95
8
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Ха, ха,ха,хааааааааа"СОДОМИЯТА " -Е МНОГО РЕВОЛЮЦИОННО ЗАНИМАНИЕ!ШИРОКО СЕ ПРАКТИКУВА В РУСИЯЕй, и по темата за кучетата се намери един гном да намеси пустата му Русия...юА бе вие с Русия ли закусвате? Само тя ли ви е в главата?
94
5
 
46
 
! Отговори
АМИ , ПРАВИЛНО! преди 4 години
ПОМОГНИ СИ САМ--ЗА ДА ТИ ПОМОГНЕ И ДЪРЖАВАТА!ЗАПАЗЕТЕ ДЕЦАТА СИ И СЕМЕЙСТВАТА СИ ОТ БЯС , ЗАРАЗИ И ПАРА.ЗИТИ!БЪЛГАРИЯ , НАД ВСИЧКО!
93
2
 
50
 
! Отговори
АМИ , ПРАВИЛНО! преди 4 години
ЛИКВИДИРАЙТЕ СИСТЕМАТИЧНО СКИТАЩИТЕ БЕСНИ КУЧЕТА!ЗАПАЗЕТЕ ДЕЦАТА СИ ОТ БЯС , ЗАРАЗИ И ***!ЗАПАЗЕТЕ БЪЛГАРСКАТА НАЦИЯ , ЗДРАВА И ЧИСТА!БЪЛГАРИЯ , НАД ВСИЧКО!!!!!
92
5
 
44
 
! Отговори
Докога Винету? преди 4 години
Има много случаи на ухапани хора от кучета.Старите хора са най-уязвими.В ЕС няма бездомни човеци и кучета.Писна ми слугите на Б.Борисов да ми обясняват,че живеем добре!!!
91
3
 
43
 
! Отговори
Дзъ преди 4 години
Е, нали от 27 години недоволстваме от бездействието и лъжите на Екоравновесие...ето сега си вършат работата и пак зяем... щото станахме много хуманни. Точно тези хора са в състояние да си строшат краката за едно куче, но не и за човек в беда. Отка4лки
90
5
 
46
 
! Отговори
Шоп преди 4 години
Защо изобщо се дава форум на тези necoeбци? Че и условия искали!? Да си събират пари и да си гледат nceтaтa сами, не да опитват сучат от бюджета на общината.А най-добре да се забранят, а кучетата - ефтанизират набързо, нямат място по улиците.
89
1
 
36
 
! Отговори
NGO преди 4 години
с децата няма да е така. нами намиг. обещаваме. хехе. и внимавайте какво пишете по форумите да не цъфнем с микробусчето пред вас.
88
8
 
34
 
! Отговори
Всичко се плаща преди 4 години
До " кой плаща" : Хората не хапят. Те просто убиват по най различни извратени начини. Какво избираш, ***?
87
5
 
41
 
! Отговори
Кой плаща... преди 4 години
...на НПО да мислят за кучетата,а не за хората?Няма случай човек да е ухапал куче.
86
5
 
54
 
! Отговори
Първо място преди 4 години
България е на първо място в Европа по заболели от кучешка и котешка теня. Кучешки *** навсякъде,замръзват а като се стопи снегът смрад,смрад...На 10 кучкари я 1 брой,я не, съм видял с намордник на кучето,а кучулюбец с лопатка и плик за гомното не съм виждал. Бездомни кучета просто не трябва да има,иначе председателката на НПО "Дара" да ходи да им събира гомната - ще и купя лопатка и пликове.
85
0
 
45
 
! Отговори
еко преди 4 години
И в Добрич е така. Уж се обезпаразитяват кучета, но повторно? Не били маркирани, а марките по ушите им се виждат! Шефа на приюта доставя кучета на китайско-виетнамски ресторант в града. И ползва чадър от кмета.