От ГЕРБ убедено за вота на недоверие: Няма да мине!

Ще изпълним управленската програма, увериха депутати
137
От ГЕРБ убедено за вота на недоверие: Няма да мине!
Снимка: архив, БулФото

Вотът на недоверие няма да мине, увери заместник-председателят на ПГ на ГЕРБ Александър Ненков на брифинг в парламента по повод внесения от БСП вот на недоверие към правителството за провал в политиката в областта на околната среда и водите.

"ГЕРБ заедно с "Обединени патриоти" ще изпълнят управленската програма, за която сме се подписали преди три години, и ще довършим своя управленски мандат", каза Ненков. Той увери, че коалицията е стабилна.

Още по темата
"Вярваме, освен това, че в Народното събрание извън коалицията има достатъчно разумни и други народни представители, които съзнават, че евентуално падане на правителството в момента само ще доведе до нови въпросителни и ще постави под угроза бързото разрешаване на проблема в Перник", добави Ненков.

"Мотивите и вотът целят по-скоро създаване на политическа нестабилност и паника", коментира заместник-председателят на ПГ на ГЕРБ. Според него БСП нямат никакво решение за това как да се излезе от създалата се ситуация. Когато говорят за падане на правителстовто, хубаво е да отговорят и на въпроса с кого биха направили мнозинство, посочи Александър Ненков. С колегите от ГЕРБ смятаме, че този вот по никакъв начин няма да доведе до подобряване на ситуацията, добави той, цитиран от БТА.

Ненков коментира, че председателят на БСП Корнелия Нинова и днес е изрекла неща, които не са верни и даде пример с въпроса й кой ще напълни язовир "Тича". По думите му управителят на ВиК дружеството е казал, че язовирът е пълен и има вода за 30 месеца. Освен това Нинова каза, че бедстват половин милион български граждани, което също не отговаря на истината, добави Ненков.

Председателят на парламентарната комисия по околна среда и води Ивелина Василева коментира, че от ГЕРБ ще се запознаят с мотивите на БСП, имат отговорно отношение и са готови за дебат. "БСП твърдят, че имат алтернатива. Ние сме виждали тяхната алтернатива, ние сме запознати с "Визия за България" - един документ, който изцяло неглижира политиките, свързани с опазването на околната среда", коментира Василева.

По думите й в този документ се твърди, че трябва да се финансира изграждането на инсталации за изгаряне на отпадъци.

В годините досега сме доказали, че работим за подобряване на околната среда - бяха изградени над 2500 км водоснабдителна и канализационна мрежа, 51 пречиствателни станции за отпадъчни води и 52 регионални системи за управление на отпадъците, заяви депутатът от ГЕРБ. Наясно сме, че ако има нарушения, всеки трябва да носи своята отговорност, но също така сме убедени, че това са политики, които изискват държавническо отношение. Това е и поведението на кмета на Перник, който заедно с правителството работи за облекчаване на ситуацията в града, каза Ивелина Василева.

Според нея БСП целят създаването на кризи, нагнетяването на напрежение и подсилването на страховете на хората, а ГЕРБ знаят, че кризите се решават с реални действия, което изисква мобилизацията на всички.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


137
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
32
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Благодарете на политици като Соломон Паси, Меглена Кунева и Кристалина Георгиева......................но не са само те................те бързо се справиха с обезкостяването на България!
31
6
 
20
 
! Отговори
Чичо преди 4 години
Ясно. Стадото е доволно. Блажено блее и боготвори величеството. А сметището на Европа, ниски доходи, висока смъртност и емиграция, източени язовири и т.н и т.н и т.н. ?Да живей администрацията, да му мисли редовния данъкоплатец !
30
6
 
12
 
! Отговори
До Х преди 4 години
Ти хубаво си емигрирал, но не може всички да емигрираме.............това значи да оставим държавата на роми, турци , западни пенсионери и БГ-мафиоти!!!
29
5
 
18
 
! Отговори
АНТИ преди 4 години
Нали скачахте, преди 30 години, за да живеете като американци ?!По стандарта на средния американец ли живеете ??
28
3
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Отдавна виждах, че всичко в България е зле, но БГ-политици и мафиоти да превърнат България в сметище на италианската мафия и да обрекат децата ни на болести и смърт............това ми идва повече!!
27
9
 
10
 
! Отговори
Х преди 4 години
Вече не ми пука... Емигрирах
26
3
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
След 50 години по-най-оптимистични прогнози няма да има българи....................но тук всеки се е вкопчил в личносто си оцеляване.................сумите партриотизъм , дълг към родината станаха кухи фрази и резултатите са налице!1.отровена природа2.бедно, болно и изчезващо население3.корумпирани политици и държавни служители4.трагично здравеопазване и образование5.силна мафия
25
4
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Да падат и да идват други .
24
2
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
България се превръща в пустиня и сметище за токсични и радиоактивни вещества от богатите западни държави ...............сигурно Ботев и Левски се въртят в гробовете си...............това племе не заслужава тяхната саможертва!!!
23
10
 
8
 
! Отговори
АНТИ преди 4 години
Който и да дойде,пак ще е човек/проект на ДС !Набийте си го в главите, най-сетне !!
22
4
 
17
 
! Отговори
М, да ... преди 4 години
До СТРАНДЖАТАБорисов е доказал, че не ламти за власт.-----------Така е! С нежелание е във властта! /Насила хубост нестава!/ Но ако е извън нея няма дълго да оцелее! Жертва се в името на личното си оцеляването! Предполага се , че е уморен отдавна!
21
5
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Разбрахте ли сега какво значи плана "Ран-Ът"??Скоро няма да имате чиста вода за пиене и чист въздух за дишане, а храната в западните супермаркети ще е отровена с Е-та, консерванти и ГМО.Ще умирате от рак на 50 години за да освободите територия на немски и френски пенсионери!Всичко е продадено на чужди фирми.................държавата съществува само на хартия!!
20
24
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
По-добре "Гърбавите" на бат Бойко, отколкото "Червените Робовладелци" на СтаниШеф и кака *** с "подРязаните овошки" на Аамед Доган!
19
6
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Който и да дойде на власт, България вече е продадена на чужди господари..........няма светлина в тунела, но си заслужавате съдбата, защото позволихте да ви откраднат държавата под носовете.................прав е дядо Славейков, много прав......."Не сме народ, а мър***ша"Баламосваха ви с приказки за демокрация и права на човека, а през това време се договаряха с италианската мафия да складират токсични и радиоактивни вещества в България!!
18
3
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
След толкова гафове с кризата за водата и *** от Италия, във всяка нормална държава правителството щеше падне.....................но България не е нормална държава............вече всичко е на автопилот, дори посегнаха на въздуха и водата, което е престъпление с/у БГ-деца!!
17
29
 
5
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 4 години
Борисов е доказал, че не ламти за власт... - два пъти е хвърлял оставка, но народът пак го избира, защото му вярва... - но повече няма да прави кефа на шумкарите...
16
7
 
13
 
! Отговори
Зозо преди 4 години
Боко-руснака се окендза до ушите и трябва да си ходи. Перник има вода за 10 дни, после изчезват като Маите:))))))))))))) А Корнелията му е удобна като стра обувка.Всички са ***!!!
15
4
 
17
 
! Отговори
избирател преди 4 години
Разбира се,че няма да мине!С мъже,като нас,къде си бием жените,защото са вдигнали данъците /ЗАЩОТО ТАКА НИ Е ПО ЛЕСНО/и по зле ще ни ТЪПЧАТ!!!!! Който и да е на власт.....ЧЕРВЕНИ,СИНИ,ЗЕЛЕНИ....,все тая...Всеки народ си заслужава участта.............
14
15
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
БСП като дойде ше цъфнем и ше вържем както винаги ,спор няма
13
6
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Хасково гейт, кум гейт, суджук гейт, апартаменти гейт.. сега перник гейт.. автоголове след автоголове.. време е за оставка и нови избори.