Повече отпуск за непушачите: Дискриминация ли е това?

Пушенето е проблем на работното място, смята Милен Михов
24 яну 2020 09:20, Красимир Ангелов
188

ВМРО предложи два дни повече платен отпуск за непушачите, като с тях се цели да се даде право на работодателите по свое усмотрение да дават повече почивни дни на служителите си, които не пушат. Очаквано, предложението предизвика много дискусии в обществото.

Още по темата
"Очевидно пушенето е проблем на работното място. В тази посока има няколко аргумента - да се стимулира здравословен начин на живот, на второ място да се превърне този въпрос в справедллив подход към работещите", заяви депутатът от ВМРО доц. Милен Михов в "България сутрин".

Журналистът Георги Лозанов пък коментира от своя страна, че с подобни промени продължава мощната дискриминация на пушачите.

"Пороците са част от хуманизма. Животът е сложно нещо и хората чрез тях, по един или друг начин, се опитват да намерят комфорт за себе си. Не трябва да бъдат санкционирани за това нещо постоянно", допълно той пред Bulgaria ON AIR.

Михов отрече, че пушачите ще бъдат дискриминирани и поясни, че просто работодателите ще имат законово право да стимулират добрите работници с платен отпуск.

"Добрият работник се измерва не по това дали е пушач или не. Има дейности като интелектуалната, които се стимулират за много хора от това да запалят цигара", каза още Лозанов. Според него се влагат много средства, за да се ограничи пушенето и малко, за да се намали негативният ефект от него.

В студиото на "България сутрин" депутатът от ВМРО посочи, че все още не са провели разговори с другите парламентарно представени групи за това дали ще ги подкрепят, а от работодателите очакват подкрепа.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


188
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
114
10
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Пушачите са ужасно неприятни. Техният живот се върти около поредната цигара, вонят ужасно и като се върнат на работното си място усмърдяват помещението. За огромната загуба на работно време заради цигарите да му мисли работодателя, въпреки че и ние непушачите страдаме - трябва да вършим част от работата на пушачите.
113
1
 
5
 
! Отговори
:D преди 4 години
До Анонимен 112Когато искам да забаламосам някого винаги използвам някоя от следните фрази:1. "Научно безспорен факт е, че..."2. "От литературата е известно, че...."3. "Както каза г-н АБВ, който е известно светило в областта на..."4. "В медиите се говори, че..."и други, с които не казвам практически нищо, но изглеждам много умен и образован. :D :DДа се върнем на твоето твърдение: коя наука, по какъв безспорен начин доказа този "факт"? За мен това е загадка. Признавам: добър опит! :D :D
112
11
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Пушенето е приятно. Удоволствие е да запалиш цигара! Предпочитам да контактувам с хора, които изпитват удоволствие, вместо с изнервени окастрени сухари :)
111
5
 
7
 
! Отговори
до 103 преди 4 години
Интересно що нашите работни срещи свършват за по 15-20 мин, а, да, щото знаем как да си оптимизираме времето и да не се скатаваме от работа бръщолевейки глупости на място където не трябва. Вие непушачите понеже по природа сте си скатавки и вечно недоволни, постоянно гледате как да скатаете, че некой друг да ви свърши работата.
110
10
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Отивам на кръчма, в нея има външно крило за пушачи. Сядам там. Няколко човека сме. След два часа цялата кръчма е в това крило. Барабар с непушачите. А сега си отговорете защо?
109
13
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Непушачите по правило работят много повече от пушачите, чиито ум е зает с мисълта за следващата цигара. Това разбира се е разбираемо, не може да очакваме много от наркоман, какъвто е всеки пушач. Учудващо е защо работодателите наемат и пушачи вместо в пъти по-продуктивните непушачи.
108
13
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Научен безспорен факт е, че пушачите развиват по-добро оросяване на мозъка. Това е компенсаторно следствие на поглъщането на въглероден двуокис от цигарите. А сега кажете кой ще е по-ползотворен, тоя с повишеното оросяване на мозъка, или тоя без него?
107
11
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Отивам на семинар извън България. Правят някакви представяния за 45 минути, 15 минути почивка и пак 45 минути следващото представяне и т.н. няколко пъти. Да, ама не. Част от българските участници се измъкват по средата на тези 45 минути за по една цигара. През официалните почивки пушат само българите и евентуално от някоя бивша съветска република. Останалите ни гледат с отвращение.
106
14
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Пушачите по правило са по-креативни и ползата от тях е в пъти по-висока, отколкото някакъв сухар непушач, водещ шантав природосъобразен начин на живот. Има и редки изключения.
105
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
За тоя със срещата с 10 човека... Аве аланколу, не си ли чул, че качеството на работата не се определя от продължителността на нейното вършене? В тая ваша "среща" вероятно някой пушач е предложил единственото правилно решение.
104
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Дискусия за акцизът е отклоняване на вниманието от темата, която е работодатели и работници пушачи и непушачи. В случая дискусията е какво да се даде допълнително на непушачите заради това, че не губят от работното време заради цигарите. Другият вариант е какво да се отнеме на пушачите, но такива предложения няма. Реалноста е, че пушачите губят много повече часове в пушене, отколкото 16-те часа, които има в двата дни отпуск.
103
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Водата също е вредна! Пиеш пиеш вода, и накрая умираш! На перничани за това им я спряха. За сега само експериментално, а после и в други градове.
102
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Пушачът няма как да бъде виновен за несретите и неудачите на разни шокирани индивиди.
101
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Предлагам да дигнат и цената на депутатското кебапче,че по цял ден нагъват кебапчета и никаква работа не вършат!На тия дето не ядат кебапчета а я карат само на постна копривена чорба да увеличат отпуската с още два месеца!
100
9
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Провеждаме работна среща с примерно 6-10 участника, която би могло да приключи за час и половина без почивка, но 15-20 минути след началото, един или няколко човека пушачи започват видимо да нервничат и след около 20-25 минути от началото на срещата, излизаме в почивка за цигара на нервничещите. Това са обикновено две цигари и продължаваме след около 25 минути и така до края на работната среща, която продължава заради пушачите почти два пъти повече време, т.е. пушачите губят не само своето време
99
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 92Пушачите си плащат и тютюна, и акциза. Но на някои това им се вижда малко и решиха да наказват работещите пушачи.Лесно е- забранете производството и вноса на цигари. В търговската мрежа да не се продават цигари и толкова.На бизнеса всичко му пречи- празничните дни, болничните, майчинството, осигуровките, заплатите, ТЕЛК, възрастта на работещите, иска да му работим 300 часа годишно БЕЗ ДА ПЛАЩА за извънредния труд...
98
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
97, не разбрах точно, ама 4 пъти в година на лечение ли ходиш? Също и не разбрах кой те ee6e, *** и не ме интересува. Явно си объркал сайта с някакъв в който адам търси адам.
97
2
 
1
 
! Отговори
JJIvanov geologist преди 4 години
Тестове в United Kingdom проведени в завод за пакетиране на плодове разположен над древни гробища където са били погребани стотици убити от black death pandemic 1345- доказаха наличие на ракови маркери за всички носещи цигарени пакети с черни раково активни надписи,вулгарни снимки /нагло незаконни/ и холограмни скенери.някой от жертвите имаха милиони ракови зародиши в телата.Анализ на чумните проблеми доказва че тлееща зараза пдо гробищата/вероятно от трупни води/
96
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Перничани да спрат цигарите, и водата ще текне от чешмите!
95
2
 
7
 
! Отговори
Мъди Мъдреца преди 4 години
Тоз живот на трезвен акъл живей ли се бе?Яжте,пийте,пушете еете се...това ще ви остане!