Повече отпуск за непушачите: Дискриминация ли е това?

Пушенето е проблем на работното място, смята Милен Михов
24 яну 2020 09:20, Красимир Ангелов
188

ВМРО предложи два дни повече платен отпуск за непушачите, като с тях се цели да се даде право на работодателите по свое усмотрение да дават повече почивни дни на служителите си, които не пушат. Очаквано, предложението предизвика много дискусии в обществото.

Още по темата
"Очевидно пушенето е проблем на работното място. В тази посока има няколко аргумента - да се стимулира здравословен начин на живот, на второ място да се превърне този въпрос в справедллив подход към работещите", заяви депутатът от ВМРО доц. Милен Михов в "България сутрин".

Журналистът Георги Лозанов пък коментира от своя страна, че с подобни промени продължава мощната дискриминация на пушачите.

"Пороците са част от хуманизма. Животът е сложно нещо и хората чрез тях, по един или друг начин, се опитват да намерят комфорт за себе си. Не трябва да бъдат санкционирани за това нещо постоянно", допълно той пред Bulgaria ON AIR.

Михов отрече, че пушачите ще бъдат дискриминирани и поясни, че просто работодателите ще имат законово право да стимулират добрите работници с платен отпуск.

"Добрият работник се измерва не по това дали е пушач или не. Има дейности като интелектуалната, които се стимулират за много хора от това да запалят цигара", каза още Лозанов. Според него се влагат много средства, за да се ограничи пушенето и малко, за да се намали негативният ефект от него.

В студиото на "България сутрин" депутатът от ВМРО посочи, че все още не са провели разговори с другите парламентарно представени групи за това дали ще ги подкрепят, а от работодателите очакват подкрепа.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


188
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
134
4
 
12
 
! Отговори
българин преди 4 години
Това ли е най важното? Цъфнахме и вързахме откъм " доходи" Та се занимаваме с глупости????!
133
9
 
11
 
! Отговори
До 135 преди 4 години
85% от случаите на рак на белия дроб са свързани с тютюнопушенето. Имаш интернет, чети!
132
3
 
5
 
! Отговори
Пушач преди 4 години
136, е значи си непушач, нали? И какво? Болничен.... Не е добре! Оправяй се бързо.
131
3
 
8
 
! Отговори
Forever преди 4 години
Не само дискриминация,а и закон за противопоставяне на хората едни срещу други,и реално какво се печели с този закон,във всяко държавно звено,всеки може да посочи че е непушач,и да спечели още два дни отпуск,но най са печеливши депутатите,на тях най не им се работи.
130
5
 
3
 
! Отговори
До 132 мерси преди 4 години
Само това ли успя да измислиш? Не е задължително да съм на работа днес в 11:35. Причините могат да бъдат много, но от пушач не може да се очаква, че ще се сети за това просто нещо. Да започна ли да ти изброявам възможни причини? Примерно, пенсионер съм, напуснал съм работа и още не съм започнал следващата, работя 24 часа, после почивам два дни, работя на смени, в отпуск съм, в болнични съм, в почивка съм и т.н.
129
11
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ракът на белия дроб е двойно по-разпространен сред непушачи. Айде ровете в тоя нет! Има и интересни факти.
128
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Каквото и да се говори, истината е че пушенето е доста неприятно, както за пушача, така и за околните! Оставям настрана продължителността на живота, която при пушачите е по-ниска. Имам познати, които пушеха много - по 2-3 кутии цигари на ден, но на практика всички те в един момент ги спряха, кой на 40 години, кой на 50-60 години. Най-рано ги спряха тези с рак и половинките им. Общото между всички тях е, че се чувстваха много по-добре след като спряха цигарите, но за някои беше късно, ракът е
127
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ще трябва да огранича времето в което приемам непушачи! Защо да ги тровя хората?
126
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Непушачи, проявете воля и стойте надалеч от нас пушачите! Бъдете силни! Успех!!!
125
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Някога когато са жънели нивите са търсели работници пушачи.Пушача като му се допуши , ще дръпне една цигара за 5 минути и ще се върне на работа, а непушача не знаеш кога ще се върне.
124
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
На "работните срещи" се дрънкат само дивотии, и самите срещи са пълна загуба на време! Наистина е по-добре човек да изпуши една две цигари, вместо да се мъчи да не заспи.
123
12
 
9
 
! Отговори
До 121 преди 4 години
Ами то в кръчмите сте само пушачите. Нормалните хора не могат да дишат сред вас. Принципно в България непушачите отдавна не ходят в кръчмите, в които се пуши, а то се пуши почти навсякъде въпреки забраната. Всеки знае, че по-нагъл човек от пушача няма.
122
3
 
4
 
! Отговори
до 122 преди 4 години
може би защото съм бил на много такива на всякакви нива, и знам как всички дрънкат глупости, но не и съществени неща, а съм 100000000000000% убеден, че при вас не е по-различно - всеки дрънка глупости докато изнервя онези, които аджеба трябва да свършат нещо, а не да стоят и да си чешат топките в некъв мийтинг.
121
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Каквото и да се говори, истината е че пушенето е приятно! Продължителността на живота е еднаква, а дори и непушача да живее пет години повече, това са най-лошите години - старостта. Не, благодаря!
120
6
 
8
 
! Отговори
Истината преди 4 години
Истината е, че когато трябва пушач и непушачи да свършат някаква съвместна работа, това отнема два пъти по-дълго време заради цигарите на пушача. Примерно вместо за един ден от 8 часа, работата се свършва за два дни.
119
5
 
10
 
! Отговори
Моят преди 4 години
баджанак най редовно реве, че не му стигали парите да заведе жена си и детето на свястно море. Те с балдъзата двамата дават на месец 360 лв. за цигари...Казвам му, да си направи една проста сметка - 12 месеца по 360 лв. спестени, ще могат да отидат на много хубаво море и то не в България. Просто трябва да спрат цигарите. Поглеждат ме с един особен поглед и следва безумният въпрос ама как така?. Казвам им, еми спасявайте се тогава!
118
1
 
3
 
! Отговори
До 115 преди 4 години
Вашите работни срещи може и за 5 минути да свършват. При мен обикновено е поредица от продължителни работни срещи по няколко часа, 1-2 пъти седмично, месец-два подред. Всеки според работата си. Интересно как с твоите срещи по няколко минути се наемаш да даваш оценка на съвсем друг вид работа?
117
8
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
А защо в кръчмите всички се натискат да седнат до пушачите? Верно, прявят недоволни гримаси, но седят именно там. До "осмърдения" :)
116
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
:D, има нет, има лекари... За такива източници ти говоря. Добавям- поради по-добре развитото периферно оросяване на мозъка, сред пушачите почти не се среща алцхаймер. Източниците са същите. И сам можеш да провериш, отчитайки някои политики на гугъл за засенчване на някои факти...
115
1
 
8
 
! Отговори
до 114 преди 4 години
Който иска да си ходи в джумбуша на хорото. Аз повече в кръчми не стъпвам, там е маймунарник от силна музика и цигарен дим, не може да се диша. На който му е приятно да стои в такава обстановка.

Спонсорирани публикации