Протестиращи щурмуваха министерството на Аврамова, 40 обгазени

Стигна се до сблъсъци между протестиращите и полицията
Обновена: 27 яну 2020 14:30 | 27 яну 2020 14:23, Камелия Цветанова
569

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Поредният протест заради безводието в Перник пред прозорците на регионалния министър Петя Аврамова не мина мирно.

Протестиращите се опитаха на нахлуят в министерството и така се стигна до саморазправа между тях и полицията.

Щурмуването на сградата дойде, след като недоволните от безводието, поискаха Петя Аврамова и заместникът й Николай Нанков, да слязат при тях. След като нито един от двамата не се отзова, протестиращите решиха те да нахлуят в МРРБ.

Още по темата

Протестиращите се оплакаха, че са били обгазени и подадоха сигнал до Спешна помощ.

6 линейки са мобилизирани и се търсят още, за да окажат помощ на пострадалите.

40 човека са обгазени, те ще бъдат транспортирани до ИСУЛ, където има очна клиника.

Към "Пирогов" карат един полицай с контузия на главата, той е пострадал при сблъсъка. На място от Спешна помощ са оказали са помогнали на 30 души, като са им накапали капки в очите.

Протестът с искане на оставката на Петя Аврамова е организиран от инициативен комитет "Спаси Перник" и от партия "Възраждане". Пред БНР лидерът на политическата сила Костадин Костадинов заяви, че създаването на ВиК холдинг не би решило проблема с водната криза в Перник.

"В момента, в който бъдат окрупнени водните дружества в страната, най-вероятно ще бъде предложено да се приватизират, което означава, че тези в момента управляващите престъпници искат да продадат и водите ни“, смята той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


569
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
389
4
 
16
 
! Отговори
България преди 4 години
Започва да се тресе от измами ,безводие,храни фалшиви,глупави политици,олигарси алчни,бекярски доктори и кво ли не.
388
26
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Гледах ги тея нещастници по телевизията. Неква кифла се репчеше , че "тя е народа". Абе гъско, аз не съм те упълномощавал да говориш от мое име! Втасахме я, 30 тъпанара да казват какво да става в България.
387
11
 
14
 
! Отговори
Не извратен тип преди 4 години
Костадин Костадинов от Възраждане и Пламен Пасков агитираха хората от протеста да запалят сградата.
386
17
 
12
 
! Отговори
Хан Крум преди 4 години
Зад злобните физиономии на платените биячи прозира окръглената и лъщяща от мас алчна му.тра на сел..тач.ката от Крушовица. Излязла е да "защити" интересите на мъжът си който получава заплата от 110 000 лв. във Люк Ойл. Интересно за какви заслуги на жена си получава тази заплата от руснацитеБПак няма да ти се получи госпожа другарко Техноимпексова - единствената уволнена от СерГея за явна корупция.
385
12
 
11
 
! Отговори
Хъш преди 4 години
*** ***, като освободите територията от присъствието си, нормалните ще се върнем и държавата ще тръгне. От вас избягхме, защото от 30 години избирате метастази на БКП и си мишкувате за 20 стинки и да краднете нещо в мътното.
384
19
 
12
 
! Отговори
Хан Крум преди 4 години
Всичко е организирано от рашките чрез техните *** от БСП и със финансовата подкрепа на Черепа и Цветан Василев. Вижте само побойническите зли физиономии на яките момчета - платени биячи. Рашките газ пи.ка.ят че им гоним шпионите и, че през България ще минава американски газ както такъв и от Кипър - нещо което им бърка здраво изодзедзе. Ще правят всичко възможно да свалят Боко. Не, че е цвете ама е за продпочитане пред червените хиени мършояди и *** от ДПС.
383
4
 
3
 
! Отговори
Пуснаха преди 4 години
Евреите да ликвидират и ни скарат с тях
382
3
 
6
 
! Отговори
Триите преди 4 години
Предатели
381
9
 
11
 
! Отговори
Сата НАТО преди 4 години
До ПроСоТоДадете ли възможност на ошлайфаните в СЛОВОБЛУДСТВО бокови мажоретки да плещят,тезата е загубена-----Не тезата, а каузата. Теза няма, има само безумни лафове, които психопатът Костадинов мята на кубици. Той не може да защити никаква теза с логични аргументи. Стандартен луд, плаче са усмирителна риза. На 40 години за да побелееш така, значи главата ти бръмчи като трансформатор накъсо.
380
3
 
5
 
! Отговори
Няма да се дадат преди 4 години
Ще ползуват и бомби ,а вие винкели.
379
9
 
22
 
! Отговори
Само ПП ВЪЗРАЖДАНЕ преди 4 години
Извънредно положение. Доживотен затвор за предателите Баце, И. Костов, Царя, Станишев. Конфискация на накраденото. Национализация на златодобива, Енергетика, Водата най-важните отрасли. Повишаване на доходите в пъти/ Промяна на избирателния кодекс-избирателен ценз. Повишаване на раждаемостта - само за хора със средно и по-голямо образование по 10 000 евро на дете.
378
8
 
22
 
! Отговори
ужас преди 4 години
След такава изцепка ако бяхме една нормална държава сега герберастите и семействата им щяха да бъдат преследвани и избивани по улиците на София и други градове *** нали все някой трябва да дойде да ни свърши работата
377
5
 
14
 
! Отговори
ИДВА преди 4 години
Хамерикано фасизмът.Всички аут.ЗАПОМНЕТЕ.
376
15
 
10
 
! Отговори
Сата НАТО преди 4 години
1. Няма такова нещо като саморазправа с пллицията. Полицията е там да охранява и да бие тези, които се държат агресивно. 2. Малоум ниците сами се обгазиха, никой не е хвърлял сълзотворен газ. 3. В министерството се влиза след предварителна уговорка, а не когато на някой му скимнд да нахлува с тайфата си.
375
6
 
13
 
! Отговори
До ПЕРНИК преди 4 години
Млъкни, че на протеста никакви Ви нямаше. Повечето хора бяха от София и останалата провинция!!!
374
11
 
8
 
! Отговори
шматка преди 4 години
До 360Ами като имахте Иван Костов с нужното образование и ценз да проведе нужните икономически реформи в страната защо го изритахте.Хак ви сега пожарникари готвачи и певици в управлението.След ИКостов нивото на бълг политици буквално е катастрофално.Не се чудете защо сме на този хал
373
4
 
4
 
! Отговори
Перник преди 4 години
Аре бе, ов, ци от страната къде се покрихте?
372
9
 
22
 
! Отговори
Сбъдва се преди 4 години
пророчеството на Слава Севрюкова. К. Костадинов е новият народен водач, който ще вземе властта с възстание!!! Само ПП ВЪЗРАЖДАНЕ!!! Оставка за ГЕРБ, БСП и техните сателити.Къде са БТВ и 1 КАНАЛ? Спят ли???
371
7
 
20
 
! Отговори
АнонимеН преди 4 години
ГЛАСУВАХА ЗА ГЕРБ КМЕТ ОЩЕ НА ПЪРВИ ТУР ГО ИЗБРАХА С МНОЗИНСТВО А СЕГА ПРОТЕСТИРАТ!!!ГЕРБ И ИЗТОЧВАНЕ Е ЕДНО И СЪЩО НЕЩО ОЩЕ ОТ ПЪРВИЯ МАНДАТ НА БОРИСОВ!!ДА СИ ПОНЕСАТ ПОСЛЕДСТВИЯТА !!!
370
8
 
12
 
! Отговори
Къде е НАТО? преди 4 години
Стандартния отговор на НАТО с/у химически атаки против цивилни е убиване на място с дрон. Дали ще гютюрясат сега Тиквата, дето трови собствения си народ с лютив газ??? Съмнявам се....

Спонсорирани публикации