Протестиращи щурмуваха министерството на Аврамова, 40 обгазени

Стигна се до сблъсъци между протестиращите и полицията
Обновена: 27 яну 2020 14:30 | 27 яну 2020 14:23, Камелия Цветанова
569

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Поредният протест заради безводието в Перник пред прозорците на регионалния министър Петя Аврамова не мина мирно.

Протестиращите се опитаха на нахлуят в министерството и така се стигна до саморазправа между тях и полицията.

Щурмуването на сградата дойде, след като недоволните от безводието, поискаха Петя Аврамова и заместникът й Николай Нанков, да слязат при тях. След като нито един от двамата не се отзова, протестиращите решиха те да нахлуят в МРРБ.

Още по темата

Протестиращите се оплакаха, че са били обгазени и подадоха сигнал до Спешна помощ.

6 линейки са мобилизирани и се търсят още, за да окажат помощ на пострадалите.

40 човека са обгазени, те ще бъдат транспортирани до ИСУЛ, където има очна клиника.

Към "Пирогов" карат един полицай с контузия на главата, той е пострадал при сблъсъка. На място от Спешна помощ са оказали са помогнали на 30 души, като са им накапали капки в очите.

Протестът с искане на оставката на Петя Аврамова е организиран от инициативен комитет "Спаси Перник" и от партия "Възраждане". Пред БНР лидерът на политическата сила Костадин Костадинов заяви, че създаването на ВиК холдинг не би решило проблема с водната криза в Перник.

"В момента, в който бъдат окрупнени водните дружества в страната, най-вероятно ще бъде предложено да се приватизират, което означава, че тези в момента управляващите престъпници искат да продадат и водите ни“, смята той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


569
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
369
6
 
12
 
! Отговори
Отряд Чавдар преди 4 години
Долу капитализма!
368
7
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Докога ще оставяме протестиращите за една кауза да са сами -докога -това са каузи за целия народ а не само в момента дали Перник има вода или не -днес е Перник утре друг град по-отдалечен от София -ние нямаме солидарност като нация -затова си и патим от тези 240 избраници които си получават заплатите вдигат си когато си искат и ни се присмиват -Докога ще ги търпиме -в сряда ще имало друг протест ами нека протестите се слеят и тогава да ги видим
367
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
От коментарите се вижда какви ов-ци сме...
366
21
 
8
 
! Отговори
Въчо преди 4 години
Егати, за 20лв дошли в столицата да ги пребит. И онзи дъртак как викаше, бой
365
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Боят настана-служба не остана!
364
8
 
20
 
! Отговори
Станке Димитров преди 4 години
Революция! Незабавна, сега а не утре. Те или ние... Това е.
363
5
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Май му се види края?
362
4
 
6
 
! Отговори
ПроСоТо преди 4 години
До Това е смисълътда,нещо ново..Дано да не е "ден до пладне"..И разберете:-ВОЛА РАЗБИРА САМО ОТ ОСТЕНЯ!!!!!!Дадете ли възможност на ошлайфаните в СЛОВОБЛУДСТВО бокови мажоретки да плещят,тезата е загубена!..Защого ще бъде РАЗМИТА и ОВОНЯНА от въпросните мажоретки ,дрънкащи щуротии на кутии....А на некои "телезрители" това им харесва..
361
11
 
14
 
! Отговори
Абе знаем преди 4 години
Днес БГ и БТВ работят за БСП и Нинова.Няма нищо незаконно ! Но стават Смешни
360
23
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Малко са ги били. Демокрацията не значи да правиш каквото си искаш. Всеки има право да демонстрира и протестира но в рамките на закона.
359
11
 
13
 
! Отговори
Е няма преди 4 години
БСП то има сериозна подкрепа от Възраждане.Ужас !!!Всенароден гняв!Ужас -- Спасението е в БСП то.Тези хора съвсем са изперкали ако мислят, че с подобни действия ще обърнат нещата.Просто Комунистите си отиват с вой и шум.
358
15
 
13
 
! Отговори
Саддам от Банкя преди 4 години
Кой тука не е доволен от режима бе? Не разбрахте ли - алтернатива, НЯМА! Ще ви обгазяваме и това е, от мене по велик няма. Генерал Саддам Методиев Борисов
357
8
 
48
 
! Отговори
Това е смисълът преди 4 години
Истински ПРОТЕСТ организиран от ПП ВЪЗРАЖДАНЕ! Видя се, че на управляващите им се напълниха гащите от страх. От тук нататък само такива протести - в работно време и пред министерствата, докато се блокира правителството и падне. ОСТАВКА!!!
356
6
 
18
 
! Отговори
ПроСоТо преди 4 години
цитат от Конституцията на Р.България:-"Чл. 108. (1) Министерският съвет се състои от министър-председател, заместник министър-председатели и министри.(2) Министър-председателят ръководи и координира общата политика на правителството и носи отговорност за нея. "Да не забравихте да четете за една нощ?..-ЯСНО е разписано:-"Мин.придсидаля НОСИ ОТГОВОРНОСТ за общата политика на правителството"!!!!!Някой да е поискал Де Била от с. Банкя да понесе някаква отговорност за БЕЗКРАЙните му гафове?!
355
26
 
12
 
! Отговори
Духнаха преди 4 години
Духнаха под опашката на двама Руски "дипломати".Сега финансираните от Путин партии оргатизират протести. Смешни са Матрьошките и техните марионетки в България
354
3
 
7
 
! Отговори
АЗ преди 4 години
До АнонименИ те са българи . Ти какво си?
353
11
 
33
 
! Отговори
Да преди 4 години
Бойко махни се заради бъдещето на децата ни !!! Протестите ще ескалират и ще стане беля ...
352
8
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тази криза му изяде главата на Винету. Имаше вариант да махне оная кукла на мафията още в началото на декември и още тогава да започнат да строят деривацията от Бели Искър за да може сега вече да е готова и да спаси положението. Той обаче е глупав и зависим и затова е пътник. Няма да липсва на умните и честните хора в тази държава, колкото и малко да са останали.
351
7
 
37
 
! Отговори
българин преди 4 години
В случая ще кажа само,че "господин" другарят Борисов, Си навлече гневът И на Перничани! Да му е честито за Парламентарните избори! -:) Ако устиска до тогава!
350
17
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Варненци на протест за водата на Перник..хахахах