Протестиращи щурмуваха министерството на Аврамова, 40 обгазени

Стигна се до сблъсъци между протестиращите и полицията
Обновена: 27 яну 2020 14:30 | 27 яну 2020 14:23, Камелия Цветанова
569

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Поредният протест заради безводието в Перник пред прозорците на регионалния министър Петя Аврамова не мина мирно.

Протестиращите се опитаха на нахлуят в министерството и така се стигна до саморазправа между тях и полицията.

Щурмуването на сградата дойде, след като недоволните от безводието, поискаха Петя Аврамова и заместникът й Николай Нанков, да слязат при тях. След като нито един от двамата не се отзова, протестиращите решиха те да нахлуят в МРРБ.

Още по темата

Протестиращите се оплакаха, че са били обгазени и подадоха сигнал до Спешна помощ.

6 линейки са мобилизирани и се търсят още, за да окажат помощ на пострадалите.

40 човека са обгазени, те ще бъдат транспортирани до ИСУЛ, където има очна клиника.

Към "Пирогов" карат един полицай с контузия на главата, той е пострадал при сблъсъка. На място от Спешна помощ са оказали са помогнали на 30 души, като са им накапали капки в очите.

Протестът с искане на оставката на Петя Аврамова е организиран от инициативен комитет "Спаси Перник" и от партия "Възраждане". Пред БНР лидерът на политическата сила Костадин Костадинов заяви, че създаването на ВиК холдинг не би решило проблема с водната криза в Перник.

"В момента, в който бъдат окрупнени водните дружества в страната, най-вероятно ще бъде предложено да се приватизират, което означава, че тези в момента управляващите престъпници искат да продадат и водите ни“, смята той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


569
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
409
6
 
24
 
! Отговори
Патриот преди 4 години
Всичките ушеви и нато даже да мобилизиртате пак няма да се опазите от народнат "любов" герберунгели !
408
2
 
9
 
! Отговори
само да кажа преди 4 години
До Хъш 421 Добре ,според теб , кой трябва да управлява Ти си по-умен , по -кадърен Ние сме там , каквито сме намерил си лесното , избягал си в чужбина / ако е истина де/ и чакаш да измрат не става ясно кои и да се върнеш Отделно си внесъл пари в икономиката повече от цялото ни БВП / малко преувеличих :)))/ , и какво да направя , да ти се кланяме ли , какво искаш ?Дай ни от твоята мъдрост , ти кого би избрал да управлява
407
8
 
8
 
! Отговори
Бойко Борисов преди 4 години
Тоя дето му бях бодигард е виновен!
406
9
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Затова аз и всичките ми приятели ще гласуваме за ПП Има такъв народ!
405
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 376 Амиии..Стига са "работили" за ГЕРП групировката и др Борисов! Време е да са и обективни!
404
13
 
9
 
! Отговори
ИнтелКомбайнери преди 4 години
Що ни изкарахте такива селени нас протестиращите!Защо от телевизиите снимате само брадясалите махмурлии,а не снимахте Пепи кьосето,той даже гимназия е завършил с Мн.добър 5,12 и знае коя е столицата на Лихтенщайн.Даже работи вече 9 месеца на едно и също място, с усигуровки. Лъже ни, че било хубаво, ама ние не вярваме.Защо ще идва на протест да изкарва допълнително тогава.Да не сме луди при живи родители да бачкаме!Да бачкат тези които са учили кво да бачкат!Ние като не знаем как да бачкаме!?
403
10
 
11
 
! Отговори
Хъш преди 4 години
До да беКакво чакам наготово? Чакам да измрете ***, които вкарвате във властта БКП ***.Сега очаквам ол.игофрените да изберете и учиндолския дългуч (поредния проект на БКП к.***) Теб ако ти е кеф, да си мишкуваш и да работиш за еднокнижни калинки, си е твой проблем. Аз сигурно съм вкарал повече пари в икономиката за 10 години, отколкото ти за целия си трудов стаж, но вече си прибрах старците и пари няма да пращам, че разни местни "бизнесмени" да лапат.
402
7
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Офчиците из форума пак си намериха оправдание и причини, за да обявят че нямало нужда от протести, ам продължавайте да търпите.Мен не ме интересува кой организира протеста, а че няма вода.
401
13
 
18
 
! Отговори
БСП преди 4 години
Русия е с нас братя!!
400
9
 
21
 
! Отговори
иванов1 преди 4 години
ей хората си търсят правата,кой сте вие господа полицай,да обгазявате народа,останал без вода,ако целия Перник отиде там и газта няма да стигне да ги обгазите
399
12
 
27
 
! Отговори
Следващ протест преди 4 години
на 29.01.11.00 ч пред народното събрание. Призовават се всички, които искат падането на омразната власт!!!
398
9
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Начи, да обобщим: Виновни за безводието в Перник са- липсата на дъждове- климатичните промени- БСП-то, щото биле управлявали 26 години а пък ГЕРБ - само 4 (горките)- старите тръби (т.е. Тодор Живков)- липсата на хидроинженери - т.е. виновни са хидроинженерите за това, че ги няма (?)- опозицията, щото нагнетявали напрежениеСамо ГЕРБ както винаги, не са виновни за нищо :-)
397
19
 
12
 
! Отговори
Свирим по поръчка преди 4 години
Абе, казват добри пари се изкарвали от ходене по платени протести! Особено организаторите здрави цифри правели! Някой знае ли какви са тарифите, че ей тука сме една тайфa айлякчии, дето все не ни стигат парите да е купона качествен и редовен!? Носим и на бой ако се налага, но предпочитаме ние да въртим железото! Мобилни сме, само бензин да има!
396
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Дано крадците се одавят във водата която откраднаха и останалата ще откраднат.
395
25
 
24
 
! Отговори
Bad Company преди 4 години
:))))))))))))) Наздраве руски ***! Как е, върви ли писането на безумия? Масква плаща ли?? А с шпиончетата ко стана, заминаха ли си вече? А тези 50 бр. психясали от "митинга" прибраха ли се вече на село?? А утре кво ново ще има??? КЪФ апокалипсис ще рисувате пак в БГ?? "Пенсионерите ровят по кофите"?? Не става, никой не се вързва! "Храните са отровени" ??? Пак не става, храната е хиляди пъти по-качествена от соца. И дриго ко??
394
1
 
7
 
! Отговори
да бе преди 4 години
До Хъш 401 кои сте и нормалните С две думи , чакаш наготово , ако наистина си навън . и си се писал " хъш"- срамСтой си там , не ни трябваш
393
5
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Е това е проблемът на страната ние не гледаме собствените си интереси а тоя от коя партия бил -сега е Перник -утре друг град ама ние ще си кажем че сме добре щом имаме вода и ток -така да е -това не проблем на Перник -това е общодържавен проблем -така че излизайте на улицата -вече не се търпи тоя позьор Б.Б
392
3
 
5
 
! Отговори
хмммм преди 4 години
До Анонимен 404 a казваш друго си е , някой друг т.... , пишейки по нета да казва , какво да се прави . А ти си само един и се криеш като Защо твоето мнение да е меродавно Или като напишеш 20 обиди в 3 реда , се мислиш за нещо велико
391
30
 
12
 
! Отговори
Хан Крум преди 4 години
Поредния мъртвороден напън на госпожа другарката Лъжа Техноимпексова и господарите и от руското посолство. Пак няма да ти се получи моме от Крушовица.Да си правиш дъвка от нещастието на хората във Перник може да го направи само закоравял комунист на хранилката на Решетников и Черепа.
390
21
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Нема рубли и едва събраха 100 човека да правят зулуми.

Спонсорирани публикации