Васил Божков е задържан в Обединените арабски емирства

С него има и още задържани
Обновена: 31 яну 2020 22:38 | 31 яну 2020 21:19,
417
Васил Божков е задържан в Обединените арабски емирства
Снимка: БГНЕС

Бизнесменът Васил Божков е бил задържан в Обединените арабски емирства, съобщи главният прокурор Иван Гешев.

Има задържано още едно лице с него, към момента не е потвърдена самоличноста му, посочи главният прокурор.


Той уточни, че още няма писмено потвърждение за задържането на бизнесмена.
Още по темата

"Имаме информация, че Васил Божков е задържан. Това е в резултат на добрата работа на българската прокуратура, МВР, българското външно министерство и не на последно място на българските служби за сигурност", заяви главният прокурор на страната.

Заедно с бизнесмена има и втори задържан от издирваните за организирана престъпна група.

"Има предположения за втория задържан, той е един от обвиняемите, който се издирва с европейска заповед за арест", заяви Иван Гешев.

"Това е неофициална информация, но това ще се потвърди, когато получим официален документ от ОАЕ. След като се потвърди ще направим всичко възможно да приберем поредния български олигарх, избягал от България", заяви главният прокурор.

Главният прокурор заяви, че връщането на Божков зависи от процедурата в Обединените арабски емирства.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


417
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
325
21
 
7
 
! Отговори
Петър Гергов преди 4 години
Сега след като изминаха 30г. от промените и държавата в лицето на новия главен прокурор показа че има воля да смаже организираната престъпност, червените мекотели изпълзяха от септичната яма за да бранят онези които вече три десетилетия са издевателствали над тях самите. 50г. съветско-комунистическото робство е превърнало една не малка част от народа ни в човешки полуфабрикати. Индивиди със закърнели умствени способности, които тъгуват за онези, които ги крадат, изнасилват и убиват.
324
9
 
24
 
! Отговори
Г преди 4 години
Поредните циркове , та той изобщо не фигурира в системата на Интерпол Пълнят ни главите за избегнат другите проблеми в държавата
323
1
 
1
 
! Отговори
Кари преди 4 години
До Мевляна Румиоткъде знаеш за шапчиците? не, че очудва някой, но имаш ли инфо?
322
4
 
15
 
! Отговори
Киро Х преди 4 години
Маскарад за плебса. FF (fast forward) Няма да го екстрадират. Мерси!
321
5
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Пичое коментиращи, нали се сещате, че милиардер няма как да бъде хванат толкова лесно и осъден още повече в България. На Васил Божков му е отнет паспорта в Дубай, защото изтича на 19.02. и му е дадена ЛК за временно пребиваване в държавата. Цялата патардия е, че е нарушил паспортния режим там. Пък Гешефта ще си яде публично каскета с лъжите си!
320
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 365Кои са нарушенията по задържането му?Имаш допълнителна информация, която не знаем или просто си плещиш ей така, за да издглеждаш интересен?
319
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
А всички нарушения по задържането? Само за тях може да осъди прокуратурата....
318
10
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Божков твърдеше, че е на Балканите. После обясняваше, че онзи самолет не е негов, че не е в Дубай. Оказа се, че е точно там. Сега кой ще му повярва, че е невинен?
317
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Божков е организирал килърите. Сега ще стой в ареста ч, за да излезе невинен. Аз на ваше място, няма да излизам в София, че ше стане на военна зона скоро ...
316
1
 
20
 
! Отговори
Мевляна Руми преди 4 години
Едни хора с малки шапчици му хвърлиха око на бизнеса. Тях Черепа не може да уплаши. Но види ли че губи всичко ще се разпри казва. А той знае не много а всичко и с детайли за последните 30 години.Най вероятно ще се разберат с останалите БГ мафиоти да му се вземе бизнеса но да му се остави богатството, а той да си мълчи за 30 годишния грабеж.
315
23
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Изгониха двамата руснаци и подгониха Божков. Изглежда е заговорничели с руснаците. А президента мълчи и за руснаците и за Божков. Нали всеки ден все за корупцията опяваше? Сега като погнаха хазарта за корупцията мълчи като риба.Или ако корупцията е от спонсор на БСП мълчим а я заклеймяваме само ако е от ГЕРБ.
314
21
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
На този етап вярвам на думите на главния прокурор. Вярно че народът много е лъган и е изгубил доверие, но има и много съзнателно объркващи мнения с непочтено цел.
313
6
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ГешеФта го търси да го бие... Как ще си яде каскета публично този милиционер...
312
4
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Докато въртеше бизнес само в България никой не го закачаше. Ама сега върти бизнес в няколко чужди държави и явно е настъпил американското коте по опашката. Та за това го подгониха. Да не мислите че нашите имат толкова смелост да го опандизят?С големия брат за гърба всеки е ербап.
311
8
 
5
 
! Отговори
Бай х преди 4 години
Гешев Радост!
310
6
 
26
 
! Отговори
АНОНИМЕН преди 4 години
АМА ВЯРВЯТЕ ЛИ НА ДУМИТЕ НА ТОЗИ ПРАЗНОДУМЕЦ. ТА ТЕ МУ ДАДОХА ЧЕРВЕН КОРИДОР ДА СЕ ИЗМЪКНЕ И ТОГАВА ВЗЕХА УЖ ДА ГО ТЪРСЯТ. НЕ Е ВЯРНО И ТОВА, ЧЕ ИНТЕРПОЛ ГО ИЗДИРВА. КОЛКОТО ВЪРНАХА БРАТЯ ГАЛЕВИ ТОЛКОВА ЩЕ ВЪРНАТ И ТОЗИ. А ВЪРНАТ ЛИ ГО ДОСТА ХОРИЦА ПОКРАЙ НЕГО ЩЕ ИЗГОРЯТ И ТО ОТ ВИСОКИТЕ ЕТАЖИ НА ВЛАСТТА.
309
4
 
7
 
! Отговори
Скептик преди 4 години
Днес в бакалията една дама си купи вафли, цигари и талончета за търкане. В България има сигурно към 40 000 такива бакалии (средно на окръжен град 1000, а в бабан София 10000). Та значи това е гръбнакът на нашата икономика. Тези 40 000 обекта издържат сигурно към 100 000 души. Очевидно тези хора зависят най-вече от Доставчика на цигари и Доставчика на талончета. Очевидно, а и го показаха онзи ден че, а са рекли, а са блокирали НС и МС. Затова трябва тези Доставчици да са Наши Хора. Простичко.
308
15
 
5
 
! Отговори
ББ преди 4 години
нали знаете коя 100 годишна пак ще загуби изборите за 10000000 път :)))
307
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ще разбереш спокойно ти и Гърция бъркаш с Дубай
306
7
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Дядо соци е писал доноси като партиен секретар а домати дето комунист ще бере та това е работа не е като да крадеш