След проверки: Нарушения имало не само при частните лотарии

Горанов смята, че спечелилите трябва да вземат парите си
30
След проверки: Нарушения имало не само при частните лотарии
Снимка: БГНЕС, архив

Финансовата инспекция е установила нарушения не само при частните лотарийни игри, а и при други видове хазарт, съобщи ресорният министър Владислав Горанов.

Още по темата
Проверката бе възложена от него, след като стана ясно, че частните лотарии на бизнесмена Васил Божков са формирали неправилно държавните си такси.

Проверката ще е част от цялото процесуално действие, допълни Горанов, цитиран от БНР.

"Финансовата инспекция е на път да издаде окончателен доклад. Около 560 милиона са нейните констатации. Оттук нататък детайли по отношение на самата инспекция можем да споделяме само с разрешението на прокуратурата, тъй като първоначално я възложи министърът на финансите, но впоследствие тя се превърна в задача, възложена от прокуратурата към финансовата инспекция. Т.е. резултатите от нея ще бъдат част от всички процеси, които се провеждат във връзка с досъдебните производства. Освен при лотариите има и при други игри", каза министърът.
 
Горанов бе категоричен, че ако спечелилите преди влизането в сила на промените в Закона за хазарта не са получили печалбите си, те имат право да заведат иск срещу хазартния оператор.

Министърът не приема аргумента, че печалбите няма да бъдат изплатени при форсмажор, както е записано в общите условия на частните лотарии.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


30
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
3
 
53
 
! Отговори
Гробокопач преди 4 години
Горанов, евреино, оставка, оставка, оставка, оставка....!
4
2
 
54
 
! Отговори
Коце преди 4 години
Тази тиква излезе преди 11 дни и каза: Няма проблеми с Наредба Н18, а вчера след като голямата тиква ги нахока вика: Имаме още много работа по наредбата. Абе господин Акъл, нали ако се беше случило в някоя нормална държава, щяха да те съдят за саботиране на икономиката и държавна измяна.
3
2
 
64
 
! Отговори
Край преди 4 години
Знаете ли държава в която финансовия министър да излезе по телевизора и да каже - един от годни не е плащал данъци за 560 милиона;И да не подаде оставка и да се хили като ряпа. Сещам се само за България и министъра Голямата глава.
2
2
 
39
 
! Отговори
селянин преди 4 години
Това си е частно правен харектер другарю и единствено съда може да реши казуса по между страните. Въпроса не е за ваше решение.
1
3
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Някой палки не си свършил работата.?