Борисов след спешна среща в МС: Да покажем, че нацията може да се мобилизира!

Консумативи за болниците има, бизнесът ще прави маски
353
Борисов след спешна среща в МС: Да покажем, че нацията може да се мобилизира!
Снимка: БГНЕС

"Искам да успокоя всички. Налични консумативи към болниците има", заяви министърът на икономиката Емил Караниколов, който присъства на среща на правителството с представители на текстилната индустрия в МС.

"Благодаря на българската индустрия, че проявиха 100% разбиране", подчерта министърът. По думите му месечна заявка у нас е за 111 хил. защитни облекла. Те са за гранична полиция, социални и медицински работници. Чакат се доставки от Турция, а за момента в България имаме налични маски и облекла за един месец, каза още Емил Караниколов.

Още по темата
По време на срещата премиерът Бойко Борисов посочи, че страната се нужда е от водонепроникаемо облекло за борбата с коронавируса.

"Максимално бързо да направите модела, кройките. Вече машините на всчики са такива, че са компютри. Дето се вика да ви благодаря, че и вие може да го кажете, че тук не става въпрос за печалби, за спекула, а точно обратното. Да проявим патриотизъм и да покажем, че нацията в такива моменти може да се мобилизира. Това, което като разходи има, ние ще си го платим през Министерство на здравеопазването. Никой не иска да поемете тежест. За нас услугата е, че максимално бързо да знаем, че може да си произвеждаме тези маски, това облекло, съответно калцуни и всичко останало", каза още Борисов, цитиран от "Фокус".

Според него с обща воля ще се преодолее неприятната ситуация.

"Да покажем, че нашата текстилна и шивашка индустрия не е само за ишлеме", допълни още министър-председателят.

"От утре започваме да произвеждаме маски за многократна употреба, въпрос на дни е да бъде подсигурено в страната", заяви по време на срещата Бисер Шарков, текстилен производител, занимаващ се с медицински текстил.

Той коментира и медицинската маска за еднократна употреба. "Такива в България в момента едва ли има повече от 100-200 хил. бройки. Те не се произвеждат в Европа почти. Има производител в Турция, който е зает до юли месец. Това е продукт, който трудно можем да намерим", призна Шарков.

"Вторият тип маски са за индивидуална защита. Те се използват в производтво или там, където се образува плътен прах. Те осигуряват подобна защита. Те осигуряват клас 2 защита", допълни още Бисер Шарков. Той уточни, че ще предостави около 40 000 бройки количества от тях.

"Другият тип маска е такъв тип, която е за мнокогратна употреба. Тя се пере, има клапан респиратор, регулируеми ластици и е налична във варианти за деца, жени, хора с малки лица и за мъже, които сме с малко по-големи лица. Това нещо от утре започваме да го произвеждаме", допълни още Шарков.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


353
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
208
11
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
В Плевен и Габрово най-безопасното нещо което може да си лепне човек е корона вируса, Там върлува най-страшния вирус - комунизма
207
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Криотерапията използва ниски температури за облитериране на кавернозните телца в хемороидалните възли, като предизвиква асептично възпаление и ръбцообразуване
206
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
вазоконстриктори (съдосвиващи средства) - за свиване на разширените съдове в хемороидалните възли и облекчаване в известна степен на болката. Аплицирани в аналната област, за разлика от приемането им през устата или инжекционно по други поводи те имат слабо изразени, редки странични ефекти като повишено кръвно налягане, безпокойство, тремор
205
0
 
4
 
! Отговори
утре преди 4 години
Днес шефовете на пепси и кола се срещнали и щяли да пускат нова кола- коронавирус кола.Унищожава вируси и панкреас.
204
4
 
5
 
! Отговори
ГЕРБ-БКП преди 4 години
До СТРАНДЖАТА Червената *** -ГЕРБ,на БКП,показаха ,че са и ще бъдат ,независимо в БКП или днес в ГЕРБ. УПРАВЛЕНСКА НЕМОЩ ,БЕЗХАБЕРИЕ ,ПОКОРНОСТ И ЕСТЕСТВЕНО ПРОДАЖНОСТ .И ВСИЧКАТА ПАРА В МИСИРКИТЕ . ТЮ, ТУУУ !!!
203
0
 
1
 
! Отговори
Фикрет Скри Пушката преди 4 години
Фикрет и Бехран обичат да Дрифтят с Мисубиши Пежеро, а Нихат не обича и за това бива УБИТ.Това го дават сега по НОВА ТВ
202
1
 
3
 
! Отговори
IBM Fake NEWS преди 4 години
Колата помагала, защото била произведена срещу грипа. Обаче, май помага повече колата на Лидл
201
6
 
6
 
! Отговори
IBM Fake NEWS преди 4 години
Тиквата да бъде осъден да работи един месец като тест мишена н калашници , затова, че не затвори границите и допусна смъртоносен вирус да убива политици.Само да внимава щото скоро може да го хване короната.
200
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Медикаменти за лечение на хемороиди съществуват под редица форми - мехлеми, кремове, гелове, супозитории (свещички), пяна и т. н.
199
7
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Борисов, Дъртият мошеник Ананиев трябва незабавно да си ходи!Във време на криза като тази това е най неадекватният Човек!
198
10
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Къщата в Барселона ще бъде ли дезинфекцирана ?
197
7
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Генералът вече кашля и подсмърча. На снимката е до Бойко. Айде, корона ни избави от БОРИСОВ. Еми, кашляше по Нова ТВ.
196
7
 
16
 
! Отговори
ЧУМАТА ГЕРБ преди 4 години
В Габрово ,ГЕРБавите затрили Йнфекциозното отделение,което е било извън болницата преди години и днес се помещава в самата болница ,което е недопутима и скоро може да има нови резултати
195
7
 
12
 
! Отговори
Пак не ми преди 4 години
стана ясно от какво да се мобилизира нацията вие я погребахте.
194
9
 
14
 
! Отговори
кара.канчева преди 4 години
В Гърция няма да изтеглят книгата ,, Бай *** " , на корицата с лицето на тепигьоза Бойко Методиев Борисов !
193
18
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Прокурор да разследва Радев за безотговорната му авантюра - събиране на хиляди хора на Шипка
192
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Да си мобилизира електората ние не сме от тарикатите!
191
7
 
12
 
! Отговори
Реалист преди 4 години
А когато се мобилизираха нормални хора ,да защитават границата от скрития трафик на бежанци ,когато ,,пиле не префръкваше ,, а с хиляди префръкнаха от България в Германия,тогава пратиха прокуратура ,полиция ,съдилища срещу тези хора ,с А ега ,,да се мобилизаме ,, Да се бяхте ,,мобилизирали и барем едни келяви маски да имаше по аптеките . И ИСТИНСКИ МЕРКИ ,КОНТРОЛ,КАРАНТИНА ,А НЕ МАНТРИ И ЗАКЛИНАНИЯ .
190
10
 
12
 
! Отговори
РУССКИЙ ОККУПАНТ преди 4 години
Опаланка, още един начин за кинтоточене ! Да живей ГЕРп !
189
6
 
11
 
! Отговори
Май преди 4 години
С краденето си сложихте още един капан вируса.И там пране на пари.И нищо за бедния човек той да си ходи.