Гешев иска радикални мерки: Времето ни изтича!

Главният прокурор подкрепи искането на медиците за още по-строги правила
20 мар 2020 13:20, Елка Василева
546
Гешев иска радикални мерки: Времето ни изтича!
Иван Гешев. Снимка: архив, БГНЕС

"За втори път призовавам за радикални мерки, каквито искат лекарите в страната. Опасявам се, че времето ни изтича и че трети път, когато призова, вече ще е късно и можем да се окажем в италиански вариант“. Това заяви главният прокурор Иван Гешев пред БНР.

Столичната колегия на Българския лекарски съюз излезе с предложение за засилване на ограничителните мерки срещу COVID-19. Медиците настояват да бъде въведена забрана за напускане на домовете, както и да се ограничи влизането и излизането от София.

Още по темата
По този повод Гешев каза, че е запознат с призива на софийските лекари и абсолютно ги подкрепя. "Напоследък ми се обаждат лекари от цялата страна и мнението ми е, че цялото лекарско съсловие е за радикални мерки. За такива мерки призовах и аз още във вторник в Народното събрание. Те са от компетентност, разбира се, на правителството и на НС", каза Гешев.

Той призова политиците "да не се занимават с дребно политиканстване, а да се вслушат в гласа на лекарите, защото те ще бъдат на първа линия, ако се развият негативно нещата. Когато ние сме болни, отиваме при лекар, не при политик".

"Сега е моментът политиците да покажат отговорност към тези, които са ги избрали и да направят всичко възможно, за да защитят българските граждани, българската държава, а и собствените си семейства", посочи още Гешев.

Той не пожела да коментира конкретни мерки, сред които поставянето на София под карантина. "Мисля, че бях достатъчно ясен, настоявам за радикални мерки, каквито иска лекарското съсловие", заяви Гешев.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


546
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
47
8
 
20
 
! Отговори
хи-хи-хи преди 4 години
Не времето на Вируса , а времето на Каскета изтича!Както и времето на Тиквата и бандата алчни предатели и крадци около него!Идва Видовден!Всеки ще си получи заслуженото...и да връща откраднатото.Каскет ,ти също си в кюпа!
46
4
 
21
 
! Отговори
Край преди 4 години
Аз пък призовавам да бъде озаптен ГешевТози човек и неговите покраовители години наред крадяха от българите пари които сега са жизнено важни за оцеляването на нацията.Ако стане зле той е един от първите дето трябва да усети Гнева на хората
45
5
 
21
 
! Отговори
Solar Power преди 4 години
Аз гледам 3 статистики.Тези в Китай, Германия и на кораба Diamond Princess. Според тях нещата не са изобщо фатални. Някой ни насажда паника ! После когато борсите ударят дъното някой ще купува яко фирми на безценица и ще дава кредити на високи лихви. Бизнес :) И нашите каскети и пожарникари се бият на бързея и те .....
44
3
 
26
 
! Отговори
Ало, човека с каскет преди 4 години
Тоя пък на всяка манджа мерудия!Първо покажи дипломата си за висше медицинско образование (най-добре да е нещо свързано с епидемиите и вирусите) и после се изказвай неподготвен.Кажи нещо за Черепа, за КТБ, за пребилите Слави.Не се ври там дето не разбираш!
43
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
За какво точно му изтича времето само не ми е ясно. Да беше легализирал тревата, до тук нямаше да се стигне!
42
3
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ако искате да опазите пенсионерите ги затворете тях! Ако затворите всички, короната ще ви бъде най-малкия проблем след месец! *** идеи от калинки на държавна хранилка!Умре ли малкия и среден бизнес държавата ще спре да съществува и няма кой да ви храни бе...Баси ***...
41
26
 
8
 
! Отговори
Чиновник преди 4 години
За това разпасано, нагло и самозабравило се простолюдие трябват само най- твърди и безкромпромисни мерки. И със сигурност ще се въведат такива мерки. Ще се научите вие на ред и дисциплина, но понеже се правите на големи тарикатчета, ще стане по трудния начин.
40
1
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Добре, аз няма да излизам от дома си.А кой ще носи храна на родителите ми, които са в рисковата група? Днес лекарства им купувах пак аз, те не смеят да се върнат в София.
39
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Пътят към Ада е послан с добри намерения.
38
3
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Гешев откакто е започнала кризата постоянно насотява за военно положение: май иска по-лесно да се разправи с някои хора.
37
2
 
18
 
! Отговори
Зеленоок... преди 4 години
Защо да не излезем и да си направим военно положение пред парламента. Малко Факли.... И да им обясним ситуацията!
36
3
 
22
 
! Отговори
HeinrichHimmler преди 4 години
Гешев не може да гони враговете на Боеко и вече се вживява като вся и всой. Кога ще изринем мутрите от властта народе ?
35
6
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Плешивия бай Гешефтар ни връща 75 години назад.Едва завършилия милиционерското училище в Суходол празноглавец ,вече задмина Цвъко /от същото училище/ по наглост и простотия.-Вируса не се страхува от милицията бе ,гнусльо!
34
3
 
30
 
! Отговори
... преди 4 години
Тоя с едната мозъчна клетка да вземе да спре вече да се обажда и да си показва грозната мутра .
33
30
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Само за информация- днес в Исландия е починал 36 годишен мъж от корона вирус! Жена му също е много зле. Двамата са австралийци, любители на спорта и здравословния начин на живот! Вируса очевидно отново мутира! От няколки дни италианските лекари са в ужас, защото в тежко състояние постъпват масово 40 годишни. Спазвайте карантината, защото явно мутациите на тая гадост не спират.
32
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Сега в този момент ще се получи едно преяждане с власт. А казват, че преяждането не е полезно за здравето.
31
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
заври завряния зет и нацията да се успокои. Стига мисли за физическото оцеляване, корав народ сме, ще оцелеем, но тези, които се подиграха са на свобода - Защо
30
1
 
39
 
! Отговори
Айде стига! преди 4 години
Колко време границите ни бяха отворени и пускахте всички, само с предписание да си седят в къщи по 14 дни?!! До вчера пристигаха и вероятно и днес продължават да пристигат хора от огнища на зараза. А сега тези, който чинно са работели и спазвали хигиенни правила ще ги натикате в миши дупки.
29
11
 
22
 
! Отговори
Тъпанар преди 4 години
"Гешев иска радикални мерки: Времето ни изтича!"Евала Ванка! Веднъж да кажеш нещо умно и вярно. Времето ви изтича!
28
3
 
32
 
! Отговори
сара преди 4 години
Гешев, моля те - има вече Мутафчийски. Без дубльори!