Гешев иска радикални мерки: Времето ни изтича!

Главният прокурор подкрепи искането на медиците за още по-строги правила
20 мар 2020 13:20, Елка Василева
546
Гешев иска радикални мерки: Времето ни изтича!
Иван Гешев. Снимка: архив, БГНЕС

"За втори път призовавам за радикални мерки, каквито искат лекарите в страната. Опасявам се, че времето ни изтича и че трети път, когато призова, вече ще е късно и можем да се окажем в италиански вариант“. Това заяви главният прокурор Иван Гешев пред БНР.

Столичната колегия на Българския лекарски съюз излезе с предложение за засилване на ограничителните мерки срещу COVID-19. Медиците настояват да бъде въведена забрана за напускане на домовете, както и да се ограничи влизането и излизането от София.

Още по темата
По този повод Гешев каза, че е запознат с призива на софийските лекари и абсолютно ги подкрепя. "Напоследък ми се обаждат лекари от цялата страна и мнението ми е, че цялото лекарско съсловие е за радикални мерки. За такива мерки призовах и аз още във вторник в Народното събрание. Те са от компетентност, разбира се, на правителството и на НС", каза Гешев.

Той призова политиците "да не се занимават с дребно политиканстване, а да се вслушат в гласа на лекарите, защото те ще бъдат на първа линия, ако се развият негативно нещата. Когато ние сме болни, отиваме при лекар, не при политик".

"Сега е моментът политиците да покажат отговорност към тези, които са ги избрали и да направят всичко възможно, за да защитят българските граждани, българската държава, а и собствените си семейства", посочи още Гешев.

Той не пожела да коментира конкретни мерки, сред които поставянето на София под карантина. "Мисля, че бях достатъчно ясен, настоявам за радикални мерки, каквито иска лекарското съсловие", заяви Гешев.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


546
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
27
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Нормално -Обикновени мерки - малка ракия,Радикални мерки - Голяма ракия ???Аз съм за
26
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Заразата при круизните кораби е по същатата причина, както в баровете - чаши и прибори не се мият добре. Или е с ниска температура, или е с фалшив препарат, или просто защото не се изтърква на ръка .
25
1
 
53
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
А Юнионивкони ще продължи ли да докарва сънародници, докато ние не си подаваме носовете навън?
24
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
*** каръщината - във време на криза - най-неадекватните престъпни мишки да са на власт....
23
8
 
34
 
! Отговори
Генезис преди 4 години
д-р Иван Гешев - Вирусолог, Епидемиолог, Имунолог. Той баща, той майка.
22
3
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Що ли си мисля, че "лекарското съсловие" са 5-6 оядени шoпара, които досега са източвали здсравната класа, а сега връщат жеста *** мaфиятa, която ни управлява, за да им даде повод за още повече милиционерщина.
21
5
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Имам нужда да изляза за малко на въздух и слънце, да се разходя. Пада ми кръвното и ме боли глава
20
7
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
най-наг.лия и *** продължава с невероятните си изцепки - нито има общо със правосъдието (симеоново...), нито има знания - кога най-накрая ще млъкне каскета (завинаги най-добре)?
19
6
 
32
 
! Отговори
ХАХХАХУАХСУХЪАУЪАХУХ преди 4 години
ХАХАХАХХАХАЗа тая карикатура няма ли карантина ве? Кво прави навънка ?!
18
45
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Цъкайте минусчета, много сте важни. Но друг начин за справяне със ситуацията няма. Запечатване на града и налагане на карантина в цялата страна. Какво искате бе? Още 3 години ли да се борим с някакво вирусче? Железни мерки и за два месеца да го преборваме. Мъже са нужни сега, а не лaладжии! Браво Гешо!
17
6
 
11
 
! Отговори
Да знаете преди 4 години
този щом го иска, ще го наложи. Така мисля.
16
41
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Гешев досега не съм подкрепял това , което правиш,но за този вирус съм на 100%съгласен за това ,което предлагаш !
15
10
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Каскетий ако му дадат още малко власт, ще има разстрели по улиците и тараш по апартаментите, който не е съгласен с бойковизма. :)))
14
7
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Милиционерина Гешефтаро незабавно трябва да бъде вързан ,преди да е превъртял тотално.Вече напълно е заприличал на Милко Балев и Берия.Властта му дойде в повече на плешивия Каскет.
13
7
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Фантомас се развихря!Няма ли кой да се заеме сериозно да проучи и сравни поведението и контактите на вече идентифицираните със заразата.Заразата НЕ се предава по въздушен път. Колко от празнувалите, свързани с първия трагичен случай, са се заразили? Много му харесва на Гешев да смачква де що види. Дребна душица на власт.
12
2
 
8
 
! Отговори
Парцуцник преди 4 години
Мама мия, ром-пром сливовица и гроздовица................
11
9
 
48
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Каскета видя, че сега му е момента за налагане на пълен диктат.... бъдете бдителни, играят ни жестоко
10
5
 
57
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тоя е крайно време някой да го озапти. И тоя лекарски съюз... ами я да се погледнат, те половината лекари са над 60. Как така ще затвориш хората по домовете , при положение, че пенсионната възраст в България е 65. Как ще ходят на работа? И каква всъщност е логиката на вечерния час за пенсионери, че нещо ми се губи..
9
10
 
37
 
! Отговори
Solar Power преди 4 години
Aре пък и ти калпав каскет. Цялото ни управление е такова..... Кораба Diamond Princess.3700 пътници, 3000 от тях прекарват корона без дори да разберат. 700 се разболяват. 7 умират .... около 176 още болни и 14-ина критични. Всеки сам може да вземе елката и да пресметне нещата. Правят ни на *** всички ! Решенията са супер елементарни. Тези над 60 години им се забранява да излизат от тях за 1 месец и се изолирват в тях в някоя стая и това е ....
8
5
 
51
 
! Отговори
Пижо преди 4 години
Какви лекари ти се обаждат, бе? От ареста ли? Ти ги прибра всички! Да не би правото на телефонно обаждане вече да е до Главния *** на Утопия?Не се занимавай с неща, които НЕ са от твоята компетентност! Ако няма какво да правиш, провери какво стана със стоте хиляди литра спирт от държавния резерв, провери откъде и на каква цена Марешки си е купил защитен костюм. Използвал ли е служебно положение или е обикновен спекулант, чиито складове са пълни!