Забраняват се посещенията в паркове, ограничава се пътуването

Възрастните с пазар сутрин за два часа
Обновена: 20 мар 2020 20:17 | 20 мар 2020 16:55, Веселина Йорданова
878
Забраняват се посещенията в паркове, ограничава се пътуването
Снимка: БГНЕС

Посещенията на паркове, градини, спортни и детски площадки и съоръжения на открити обществени места се преустановяват от 00.00 часа тази вечер със заповед на здравния министър Кирил Ананиев.

Още по темата

Забранява се на лицата до 60-годишна възраст да посещават аптеки и хранителни магазини всеки ден в интервала 8.30 до 10.30 часа, съобщи Ананиев на брифинг в МС. Тогава ще бъдат обслужвани само хора над тази възраст.  Възрастните са най-уязвимата група от коронавируса и мярката е за тяхна защита.

Това е времето, в което те могат да бъдат обслужени, без да се срещат с останалите потоци от хора, уточни ген.-майор Венцислав Мутафчийски. Ако резултатът от тези мерки е негативен, ще бъдат въведени още по-строги.

Хората, които имат домашни любимци, ще имат възможност да ги извеждат, но се забранява струпването на едно място.

Органите на Министерството на вътрешните работи ще организират контролно-пропускателни пунктове на входно-изходните пътища на областните центрове и ще извършват проверка на целта на пътуването на гражданите.
 
През контролно-пропускателните пунктове ще се пропуска преминаването на лица в случаи на неотложно пътуване, обосновано от доказана потребност от трудово естество, здравословни причини, завръщане в собствения настоящ адрес, дом или постоянен адрес. Това се удостоверява със служебна бележка от работодателя, медицински документ или документ за самоличност, уточни Ананиев.

Транспортът е кръвта по артериите на една страна - абсолютно няма как да се ограничи транспортът в България. Ако става дума за междуградско пътуване, би трябвало човек да носи документ, че пътуването е основателно, каза Мутафчийски.

Вътрешният министър Младен Маринов заяви, че безцелното пътуване и тези, които не са крайно необходими, ще бъдат спирани.

Решението докога ще са отворени църквите, може да е само на Светия синод, каза Мутафчийски в отговор на журналистически въпрос.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


878
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
732
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Нали уж топлото време щяло да спре вируса?!!!Е, днес е топло, какъв е проблема да излезеш навън, спазвайки дистанция???
731
6
 
23
 
! Отговори
42 преди 4 години
Какво пречат разходките на открито? Явно политиците ни вече се притесняват от народната "любов", затова.
730
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Киро икономиста
729
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Като че ли нещата, които все още не са забранени, са да ядем и пием. Ако властите наложат забрани и за това, смъртността ще бъде доста по-голяма, от колкото причинената от важнитекоронни вируси. За смях станахте с тези статистически данни. По-добре ще е, ако икономистите обяснят колко е реалната инфлация., какви са лихвените проценти на банките за депозитите, с колко са намалели борсовите индекси, защо намалява насделението на страната и други такива подобни данни. При това, за последните 10 г.
728
6
 
20
 
! Отговори
ПроСоТо преди 4 години
и никой не зададе въпроса:-На лице ли са условията за обявяване на епидемия?..Ето какво казва Закона:-"Грипна епидемия се обявява в случаите, когато заболяемостта от грип и ОРЗ в национален мащаб достигне 200 заболели на 10 000 души население."200 на 10000!!!!!...Ние имаме 120 на 6 000 000,но...обявиха "епидемия"!!!Не ви ли се ще да се запитате:-ЗАЩО?Нещо повече,обявиха "извънредно положение"...Та:..-ЗАЩО?!
727
1
 
13
 
! Отговори
11 преди 4 години
Ей сеа им са утепа мамата на кучетата - ша ги разожда цело село у парка, щот без куче не може.
726
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ами министрите , депутатите как тогава като има забрана ще си ходят на вилите или за тях нема да важи както винаги.
725
6
 
25
 
! Отговори
прозорливец преди 4 години
По-*** разпореждания едва ли има.Стигнахме до там за кучета може, за деца ,старци не може.Господа управляващи и между вас има много над 60 години.Ако сте справедливи тези ваши идиотии трябва да важат и за вас.Само ,че вие сте богопомазани-ще ви се правят тестове и да кихнете и да пръднете,ще има за вас и лекарства.Конлагеристите да му мислим.Не стига ,че доведохте хората до просяшка тояга ,но сега посягате най-безочливо върху исконното ни право за лична свобода и движение.
724
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Танкове ще излизат ли на улицата като на площада в Пекин?
723
5
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
А някои казват, че при бай Тошовото време било зле. От това сегашното по зле няма накъде.
722
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен "Знаете ли защо в Германия..."Прочети как на студентката Преслава Пешкова в Щутгарт немците й крещяли в лицето Коронавирус!, само защото била единствената с маска.
721
24
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
г-н Гешев прочети коментарите и Затваряй всички ! тоя чалгарски народ разбира само от тояга и яко глоби ! младите им хареса ,че възрастните ще измът ,та да им харчат имотите цъкайте минуси - нехранимайковци
720
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
В България много хора раждат късно.Какво ще стане ако много хора на 45 и нещо се наложи и двамата да са в болница поне за седмица две?Много от тях имат деца на 10-тина годинки!Възрастни родители не могат да помогнат - те може да са в по-тежко състояние.Какво? Ще ги приберат социалните?И после ще ходи да си ги търси от домове и приемни семейства?
719
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ако детето ти плаче за навън, ще се сетиш ли да искаш кучето на съседите? Защото куче имаш право да разходиш в парка, но дете нямаш. Ще бъдат ли глобявани тези с дете и куче, или имаш право само на куче?
718
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Нека болните си седят вкъщи и възрастните да нямат много контактни . Това е .
717
17
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Знаете ли защо в Германия има мн ниска смъртност ? Защото са Народ ! - дисциплиниран ,работлив, съпричастен и ще Пребъдат както Винаги !а ние ? бунт на чалгарите да идат в парка,да пият кафе ,да измислят тарикатлъци .....
716
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
В България трябва да има спешен телефон за насаждане на умишлена паника и фалшиви новите.
715
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Около 45 години имахме НАЙ голЕмите свободи......никой не искаше да напусне 16 та република, никой не искаше друг автомобил освен мАсквич и лАда, никой нямаше различна холна гарнитура от съседа си, никой не роптаеше защото Белене, Скравена бяха последствието...и тн.
714
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
В сащ има призив от служителите на спешния телефон- Спрете да ни се обаждате, че ви е свършила тоалетната хартия.
713
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Не случайно на тези отдавна им викат гробари.