Случаите на COVID-19 у нас вече 669, новите случаи – 21

Починалите са 28 души
Обновена: 12 апр 2020 09:46 | 12 апр 2020 08:05, Красимир Ангелов
397

Случаите на коронавирус у нас вече са 669, обяви на традиционния брифинг председателят на оперативния щаб генерал Венцислав Мутафчийски. Процентът на нови заболели е 3,2%.

Новите случаи от последното денонощие са 21, от тях 10 са на лечение в болница.

В София новите случаи са 12, Кюстендил – двама, Дупница – 1, Пловдив 2, Хасково – 2, Стара Загора – 2.

"36 са инфектираните хора от медицинския персонал", посочи той. 68 души вече са излекувани.

Още по темата
Починалите са 28 души, като от вчера има 2 такива случаи - жена на 73 година в ИСУЛ и мъж на 73 години в "Пълмед". Общо починалите са 15 мъже и 13 жени.

230 души са в настанени в болници, 147 са в София, а 35 са в интензивни отделения.

По време на брифинга лекари за пореден път призоваха хората да си останат по своите домове, за да се предотврати разпространението на заразата.

"Изключително сме притеснени от това какво се случва, имаме голям потенциал за нови пациенти с оглед разходките, които в момента се извършват“, обяви директорът на "Пирогов" проф. Асен Балтов. Той отново посочи, че следващите 2 седмици ще бъдат критични.

"Това, че няма да сме в храмовете, само ще помогне на нас българите", посочи той и призова хората да не оставят епидемията да се разрасне. 

"Пазарите ще бъдат затворени в днешния ден. В понеделник, вторник и сряда ще бъдат отворени при засилени мерки. От сряда нататък ще бъдат затворени за неопределено време. Оказа се, че не може да се разчита на половинчати мерки. Нашите сънародници явно не са узрели за такива", заяви по повод затварянето на пазарите генерал Мутафчийски.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


397
Още по темата: коронавирусCOVID-19
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
305
2
 
2
 
! Отговори
красив евроджендър преди 4 години
Радев е най- достойният президент .Слушайте него ,той казва истината !
304
0
 
0
 
! Отговори
аноним преди 4 години
За няколко европейски евра повече ще затворят не само пазарите, но и цялата държава без евроверигите обаче. Кризата ще мине. А после?
303
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Побъркахте народа бе! Що се не пробвате в Холивуд бе звезди телевизионни
302
1
 
5
 
! Отговори
ГЕРБ-БКП преди 4 години
До Гротеска Гротеска е,че комунистите от СЪРП / ГЕРБ ,днес са свирепи демократи ! И гротеска е ,как се ,, борят, ,със още по свирепият вирус .
301
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен До днес, в България са умрели 29 466 души .За деня 156 . А в Европа всеки ден средно умират 45 000 хиляди .
300
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Италия 70милиона население600хиляди умират годишно50 хиляди на месец1666 на денДаните са преди covid 19 от 2019 г !Италия от години е с отрицателен прираста и най застаряващото население в Европа и втори в света ! Искам да видя колко са починалите общо за месец март в Италия 2020г! Числата никога не лъжат !Има нещо гнило ,чак смърди!
299
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ей много религиозни станаха тези лекари, всички завършили образованието си през социалзма. Изгледахте ли видеото? Единия влизал с левия си крак в операционната зала,другия разчита на Господ, а не на лекарските си възможности, внушават ни страх и респект пред Бога, с други думи...да приемаме нещата такива каквито са дадени от Господ и да не протестираме. Искат да ни научат на подчинение и безропотност.
298
3
 
5
 
! Отговори
анализатор преди 4 години
Аууу,МаршалМинетчийски ,кога ще минем заветното 7,абе 700число....
297
1
 
8
 
! Отговори
ОНЗИ преди 4 години
АБЕ ТОЗИ НАПЕТ ГЕНЕРАЛ - БАЛОН КОЛКО УНИФОРМИ ИМА !?!?! ВЕЧЕ Е ВРЕМЕ ДА СВАЛИ УНИФОРМИТЕ И ДА СЛОЖИ РАБОТНАТА ПРЕСТИЛКА - ама като го гледам тоя не става за работа !?!?!?
296
9
 
9
 
! Отговори
Гротеска преди 4 години
Смешно е комунистите как пищят от това,че не могат да пътуват,рестрикции по магазините,църквите почти затворени,ограничена им била свободата,не можело да гледат английски и испански футбол...Еми да си припомнят поне малко положението при Тошово време.Според мен трябва да им пускат и телевизия само по 3-4 часа и то пленуми от парламента!А ток през 2 часа!
295
5
 
10
 
! Отговори
Не извратен тип преди 4 години
13.04.2020Г-ДЕН ПЪРВИ ОТ НАЦИОНАЛНИЯ ПРОТЕСТ СРЕЩУ КРАЖБИТЕ НА Борисов,Пеевски и ЗАЛОЖНИЧЕСКАТА КРИЗА.ПЪРВИ СТЪПКИ ЗА СВАЛЯНЕТО НА БОРИСОВ,ОТИДЕТЕ НА ФЕЙСБУК СТРАНИЦАТА МУ И НАПИШЕТЕ КОМЕНТАР .
294
2
 
13
 
! Отговори
Решете си проблема преди 4 години
Премиерът все още не разбира, че седи на вулкан, който вече клокочи. Заповедта за задължително носене на маски в това горещо време не беше удачна. По-приемливата мярка беше разделянето на разсада от зеленчуците в различни сектори на пазара ама къде акъл в районните кметове да сторят това! Моловете могат да помогнат в продажбата на зеленчуци за избягване струпването на столичани. МВР проявява учудваща пасивност, с налагането на глоби с бързо заплащане от виновните е ключ за решаване на проблема.
293
5
 
10
 
! Отговори
Неприятна ситуация преди 4 години
София събра де що има селяни от цяла Западна и Средна Северна България - хора с нисък интелект и слаба грамотност. Онзи ден показаха това, юрвайки се като стадо овце на Женския пазар за зеленчуци и разсад. Други хора с почти същите качества, но с пагони дори не направиха опит да ги спрат. На следващия ден МВР наказа всички със задължително носене на маски в това горещо време. Станахме бетер овцете. Следващата крачка ще бъде превръщането в стадо разярени биволи. Г-н премиер, разхлабвайте хватката
292
5
 
8
 
! Отговори
Valeri преди 4 години
Карантината е необходимост, предпазните мерки също!Поздравления и шапки долу заслужават лекарите и медицинските сестри, особено педиатрите и инфекционистите, защото рискуват живота си и техните заплати са най ниски!Генералът е пазен добре от заразяването и заплата му е 3 пъти по голяма от тази на президента, да е жив и здрав!
291
3
 
7
 
! Отговори
Мараба преди 4 години
Генерал Чума
290
3
 
2
 
! Отговори
Смелия от 285 преди 4 години
Какви милиони въртя това са фактите.От януари до март нарастваха бавно до 1 млн.Сега нарастват по 100 хиляди на ден.Гледай по CNN таблиците в края на всеки ден.Това прави вече нови 1млн. на 10 дни.Най умиращата нация от вируса са САЩ с повече от 2000 на ден и то повечето от 1 щат а в момента заразата плъзна и по другите щати.Не ми пробутвай че сме умираща нация както ви се иска на политизиращите въпроса.Видяхме тези дни как под команда бяха изкарани хората за да се разпръсне заразата.Защо питам?
289
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Защо? За да могат да удължават блокадата и да теглят още нови заеми ? Спортисти ,по теглена на заеми .
288
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Господи прости ми,затворете храмовете за Великден!
287
15
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тоя Мангъров наистина е ненормален,аз не искам да съм опитното му зайче,нито детето ми като лекар!
286
0
 
15
 
! Отговори
Скоро преди 4 години
Слен НОЩ идва Видов ДЕН!