Допълнителна дезинфекция на входа? Поне 100 лв. месечно

Домоуправителите са длъжни да осигурят дезинфекция
14 апр 2020 09:51,
15
Допълнителна дезинфекция на входа? Поне 100 лв. месечно
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, dnes.bg

Много общини от началото на извънредното положение имат изискване към домоуправителите да организират допълнителна дезинфекция на общите пространства във входовете.

Това обаче може да струва поне 100 лева месечно и не всички са съгласни да плащат допълнително.

В условията на извънредно положение домоуправителите трябва да организират допълнителна дезинфекция на най-натоварените контактни точки във входовете като бравите, парапетите, копчетата на асансьора или осветлението.

Услугата е извън регулярното почистване и по препоръка трябва да се прави всеки ден или поне 2-3 пъти седмично.

Част от блоковете вече са се включили, но десетки все още не правят нужната дезинфекция.

Част от входовете са избрали и друга тактика - сами правят извънредната дезинфекция под график и с доброволен труд на живеещите.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


15
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
0
 
0
 
! Отговори
Скептик преди 4 години
Пусна не е равно на уведоми входовете! Дата с оставяне на Бланка с печат. При това са длъжни да укажат продукти и къде да се закупят. Представи си че дезинфекцираш с нещо от което някой колабира? Или с нещо неефикасно.
12
0
 
0
 
! Отговори
Грую преди 4 години
Скептик,Общината пусна заповед, ама дезинфектанти няма, само глоби за неизпълнение...направо се е праработил кметя с тая заповед. Сигурно 5 *** са я писали 10 дена.
11
0
 
0
 
! Отговори
Скептик преди 4 години
Това са волни дъчинения. Общината е длъжна да разнесе заповед по входовете и да посочи в кой магазин е осигурила снабдяването с дезинфектанти.
10
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тя и Йорданка трябваше да дезинфекцира улиците ама ядец
9
1
 
2
 
! Отговори
Грую преди 4 години
Белина и пулверизатор??? Колко часа ще пръскаш с малката помпичка по первази и дръжки. Да не говорим че белината е***ава пластмасата, дървото и оставя следи по метала.Пръскачка 100лв + 10л спирт -общо 200. Стига за 2 седмици, пръскане през ден.В същото време, великата община не може да измие улицата 1 година (без 1 седмица), и всеки път се разправяме за кофите. Може ли да спра да си плащам данъците?
8
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Един двулитров пулверизатор с помпа е 10 лева. Два литра белина ( която стига за два месеца за осем етажен вход) е пет лева, процедура не отнема повече от 15 минути. Какви сто лева ви гонят, не ми е ясно?!?!
7
3
 
8
 
! Отговори
Мен преди 4 години
Почти на всеки етж има неработещи зарадш извънредното положение. Обаче *** чака някой друг да му свърши работата, вместо за 5 минути на ден да си почисти и дезинфекцира етажа
6
1
 
5
 
! Отговори
Смукач преди 4 години
Смукане на макс! Първо изискването на общините НЕ Е задължително, защото общините не МОГАТ да осигурят дезинфектанти! Второ - да се организират няколко човека от вход по за 10 минути на ден е целия цирк! Ноо, за да не се минат тези няколко човека, а да платят всички, да си извикат чужда фирма и да платят Х100 !!
5
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ало, това е пандемия, не е нов извор на несметни богатства за избрани! Алчни ***! Къде тук е социалната държава? Къде са общинските власти по време на пандемия? За какво се използват данъците ни? Защо в реформирания бюджет няма достатъчно пари за здравеопазване? Стига!
4
11
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
При вас безплатно ще дойдат само катафалките. Дезинфекцирайте си сами. Ба ти и лешперията недна.
3
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Бай *** не вярва че има вирус, пък вие за пари му говорите!??свидетел съм как 32апартамента не са способни да съберат 100лв за асансьор, и миналата година бяхме 2 месеца без, пък вие за чистене.
2
1
 
7
 
! Отговори
Цецо Мен преди 4 години
При нас имаше подобна оферта. Споменатата цена от 100 лева нв е адекватна или при нас офертата е била силно завишена.
1
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Няма как да се получи в нашия блок, та ние едва събираме за входа... Освен ако не дойдат да дезинфекцират безплатно, иначе могат да забравят :)