22-годишният Кристиан Николов е карал джипа убиец на Милен Цветков

Колата е регистрирана на фирма, спечелила пари от европроекти
Обновена: 20 апр 2020 13:05 | 20 апр 2020 11:07,
373
22-годишният Кристиан Николов е карал джипа убиец на Милен Цветков
Снимка: БГНЕС

Водачът на джипа, който уби Милен Цветков на столичен светофар, е на 22 години.

"Има книжка от 2016 година. В досието му има само едно малко нарушение. С направения му тест е реагирал на канабис и амфетамин. Той е задържан за 24 часа в 4-о РПУ. Той попада под член на 343б от НК, който предвижда от 3 до 15 години затвор", заяви тази сутрин главен комисар Николай Хаджийски.

Колата е собственост на фирмата "Десислава Пешева Комерс". Тя е усвоила половин милион лева по Програмата за развитие на селските райони, съобщава „24 часа“.

Още по темата

Зад волана е бил 22-годишният Кристиан Николов, който е син на Десислава Пешева. Младежът е бил дрогиран и е арестуван. Майка му е изпълнителен директор на "Винпром Карнобат" и съдружник с Миню Стайков в други фирми.

Джипът Ауди Q7 се води собственост на фирмата на майката на шофьора.
Същата фирма е бенефициент по Програмата за развитие на селските райони и се занимава с лозаро-винарство. Спечелила е няколко проекта, финансирани от Европа чрез Държавен фонд "Земеделие", допълва изданието.

Джипът, ударил колата на Милен Цветков, летял с 80 км/ч

Един от проектите е за купуване на оборудване и съоръжения за обработка на лозя. Финансиран е с 250 хил. лв. Друг спечелен проект е за построяване на навес за съхранение и обработка на лук, моркови и насаждения за орехова градина.

През 2019 г. прокуратурата влезе в Държавен фонд Земеделие заради второто разследване срещу Миню Стайков. То вече е в съда. Бизнесменът е изправен пред Темида като лидер на престъпна група за източване на субсидии от Европа.

Фирмата "Десислава Пешева Комерс" не е публикувала счетоводни отчети от 2009 г., но субсидиите от Европа са усвоени след това.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


373
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
266
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
От 3 години до .......... 1-2 години за добро поведение и пари под масата.Какво искате.Ще има още мноооого такива случаи.Кусата клечка БРАТ.
265
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Чалга поколението съзря.
264
0
 
6
 
! Отговори
Пян_Гъ преди 4 години
Нека бъдем честни поне веднъж. Основният проблем на България е, че ПОЛИТИЦИТЕ СА ТАКИВА, КАКЪВТО Е НАРОДЪТ. Когато последният критикува управляващите, удобно пропуска себе си. Като се огледам около мен, виждам МНОГО МАЛКО ДЕЙСТВИТЕЛНО СЪВЕСТНИ/ПРИНЦИПНИ ХОРА, които не биха се поддали на корупция - по-скоро биха умрели, но с чисто име. Има, но са МНОГО, МНОГО МАЛКО. Болшинството е не спазва норми/правила/закони: прави забранен ляв завой, влиза на жълто, не носи маски - само се огледайте.
263
2
 
15
 
! Отговори
Хан Крум преди 4 години
Тука пишещите червени *** обвиниха правителството, че е организирало катастрофата а какво се оказа на практика - дрогираното *** - синчето на червена партийна другарка съдружничка на Миню Стайков.Жалко за човека загинал така нелепо. Мир на праха му.
262
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Фирмата "Десислава Пешева Комерс" не е публикувала счетоводни отчети от 2009 г., но субсидиите от Европа са усвоени след това.Най-съществнната част от статията.
261
0
 
12
 
! Отговори
Некадърен журналист преди 4 години
Джипът е задържан за 72 часа с прокуроско нареждане. Очаква се да му бъдат повдигнати обвинения за предумишлено убийство.
260
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Пян_ГъЕ и какво като е Гешев,тука става въпрос пак да се прикрие някой,защото бизнес и власт действа заедно,те заедно лапат ние мизерстваме ,затова никога няма пари за пенсии ,нито за нормални заплати,закото лакомията им е ОГРОМНА ,защото тука е България ! Тука е най-разтворената ножица между бедни и богати в целият Е.С. нашите бизнесмени плащат на политици затова българската стока е по-скъпа у нас от колкото да си я купиш от съседните страни и магистралите ни са хем некачествени ,хем скъпи.
259
1
 
30
 
! Отговори
Ninov преди 4 години
Одобрили покупка на Q7 по програма за обработване на лозе-утре почвам да засаждам лозичките че колата ме е малко старичка
258
2
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Изобщо пак ще се изкриви истината,нали всички сме наясно,че това отроче си го отгледахме ние българите с мълчанието си,с търпението си,те крадоха делкаха си парите с властта,нали се вижда ,че една малка шепа лапаха като невидели и продължават ,защото властта е с тях ,тя дои тях бизнесмените и те заедно доят и ни стрижат яко,затова масовата заплата е 800 лв. и няма значение с какво си образование,а чие отроче си ,затова синчето на земеделският министър е с огромна заплата и на здравния министър
257
0
 
12
 
! Отговори
тя преди 4 години
Настанало е време всеки да се спасява поединично и тезата "мой човек "вече невърви ! Никой няма да си залага главата за друг !
256
0
 
24
 
! Отговори
Пян_Гъ преди 4 години
До АнонименНе, няма да се размине с условна. Не и този път. Лично Гешев се е заел със случая, а и подобна присъда = помилване ще настрои обществото с/у съдебната система и в крайна сметка с/у управляващите. Формално едните нямат нищо общо д другите (а и напоследък като че ли не толкова формално), но ще стане именно така, а никой не го иска. 22 годишния ще го отнесе, а покрайй него и маката на тема финанси. Неслучайно съдят съдружника й Миню Стайков.
255
3
 
45
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Всички милионери в България са престъпници , които непрекъснато ни обират и за това сме с 200 лева пенсия и 600 лева заплата ! Подигравка и срамно за такава държава !
254
1
 
33
 
! Отговори
тя преди 4 години
Много кирливи ризи ще излезнат покрай тая катастрофа ! Спечелила милиони по проекти за развитие на сел - райони ! Леле колко сме напред с материала относно развитието ва сел райони ! Няма селски производител ,който да не се оплаква !Това са дребни и средни производители , за които държавата нехае !
253
8
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
А, наше момче, усвоител при това. Ще се размине я с условна, я с минимална.
252
1
 
24
 
! Отговори
Пян_Гъ преди 4 години
Станалото, станало. За съжаление няма да върнем човека, каквото и да говорим. Да надмогнем елементарната злоба и да си кажем нещата в очите. И у нас, и на Запад обаче ПРЕСТЪПНОСТТА НЕ МОЖЕ ДА СЪЩЕСТВУВА БЕЗ СЪДЕЙСТВИЕТО НА СИЛОВИТЕ МИНИСТЕРСТВА (ДЪРЖАВАТА). За се надруса водача на Q7-та, е имало презгранични канали, тайни лаборатории, зарибяване, дилъри и т.н. Някои си е затварял очите. Във всички държави (без Китай). Въпросът е: готов ли е светът да изкорени дрогата? За съжаление мисля, че не.
251
0
 
48
 
! Отговори
Аз преди 4 години
Думи като,чест, уважение, достойнство изчезнаха от речника ни. Казармата отпадна, мама дава пари, *** толкова му е скучно, че по време на забрана за излизане се е надрусал яко,качил в колата още един хрантутник и накаква госпожица? Къде е тръгнал, на работа ли, маски, дистанция?Новобогаташи от селки произход, крадци на човешки живот.Искам правосъдие,искам ефективна максимална присъда и полагане на обществен трус, искам отнемане на книжката доживот. Искам пълна проверка на финансите на майката
250
11
 
24
 
! Отговори
Мишо преди 4 години
Само да ви кажа имате си хора не с кой да е, а с Митьо Очите. Целия този бизнес в Карнобат е под негово покровителство. Самия г-н Очите пък от своя страна е под чадъра на Цветан Цветанов, а той е дясната ръка на Бойко Борисов. Мали, мазна схема направи това 22 годишно пичлеме, много пари за подкупи ще се хвърлят, ама много и не е факт, че ще помогнат!
249
3
 
50
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Защо се мълчи, че това си е умишлено убийство?Какво друго е, щом НЯМА СПИРАЧЕН ПЪТ!!!!!!!!!!!?????????Връщане на смъръното наказание за д?били, изрди, к?л?ши, бабаити, парвенюта, мамини синчета, тарикати, джигити, ***, команчи, пенджабци, иванкостовци, мюмюни и асани!!!
248
0
 
53
 
! Отговори
Джип преди 4 години
Не джипа е убиец а Кристиян е Убиец
247
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
1+1=3Винаги имайте едно наум !