Проучване ще определи най-желаният работодател сред студентите у нас

Анкетата се попълва от студенти на www.graduatesurvey.eu
Обновена: 24 апр 2020 11:49 | 24 апр 2020 10:37, Красимир Ангелов
3
Проучване ще определи най-желаният работодател сред студентите у нас

За четвърта поредна година в България се организира проучването за най-желан работодател сред студентите – Graduate Survey. Откакто се провежда на територията на България, участие в него са взели над 29 000 студенти от 51 университета в страната, а от 2019 година в него взеха участие и студенти обучаващи се в университети от чужбина.

Предвид динамичната обстановка и промени на пазара на труда, резултатите от тази година, които се ще да излязат в началото на май, са очаквани с повишен интерес.

Проучването изследва предпочитанията на студентите за качествата, които трябва да притежава според тях най-подходящия работодател за бъдещата им кариера.

Организаторите споделят, че това е рядка възможност за студентите, да дадат обратна връзка за онова, което ценят и харесват в работодателите и това, което им се иска да променят.

"Тези съобщения са изключително важни за бизнеса. Това е една страхотна възможност за скъсяване на дистанцията между бизнеса и студентите с цел по-добра работна среда", споделя Златан Петров, част от организацията на проучването за България.

Тенденциите, които се забелязват в последните 3 години са, че желаният работодател не се избира толкова според очаквана висока заплата, колкото от фактори като „силно лидерство на мениджърите“, “ясно структурирана стажантска програма”, “силна визия за бъдещето”, “лидер в сектора си” и “добри перспективи за бъдещо развитие”.

"Ниското ниво на информираност за възможностите по позиции, които предлагат от компаниите" си остава проблем за компаниите, споделят от организатора на проучването.

Всички студенти могат да гласуват за най-желания работодател в България на следния линк - http://graduatesurvey.eu/

Информацията, която студентите са попълнили в анкетата, е достъпна като индивидуален анализ за всяка компания, която прояви интерес.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
0
 
1
 
! Отговори
северозапад преди 4 години
има ли такъв
2
0
 
4
 
! Отговори
Мисирката преди 4 години
Бойко БорисовЗащото две години подред вдига заплатите с 10 %В Кризата не е съкратил никои на борсата а дава и бонуси на първа линия
1
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Най-желаният работодател е работодателят ерген.