Лечението с кръвна плазма може да помогне срещу коронавируса

При редица други заболявания се прилага подобно лечение
5 май 2020 15:12, Ния Христова
6
Лечението с кръвна плазма може да помогне срещу коронавируса
Снимка: Pixabay
Лечението с кръвна плазма може да помогне в битката срещу коронавируса. Това каза в ефира на bTV проф. Милчо Минчев от Специализираната болница за хематологични заболявания. Според него в кръвната плазма се съдържат различни белтъци, които имат различни биологични функции, в това число и част от имунната защита. 
 
"При всеки преболедувал и излекувал се от коронавирус се очаква, че имунната система е реагирала с образуване на антитела, които да са вирусно неутрализиращи. Те могат да бъдат успешно прилагани и за профилактика", коментира проф. Минчев. 
 
Той изтъкна, че при редица други заболявания се прилага подобно лечение, включително и опасни инфекции като ебола, дефтерия и различните видове свински грип. 
 
"За всяко ново лечение е необходимо клинично изпитване. В случая става въпрос за метод, който може да бъде валидиран много по-бързо, защото е познат. В САЩ и Великобритания в момента текат такива. Има и начин да бъде разрешен за определени болни в тежко състояние", заяви проф. Минчев. 
 
Той твръди, че този метъд може да се прилага масово във всички трансфузионни центрове, които работят с получаване и обработка на кръв. 
 
Проф. Минчев обясни, че се говори за преливането на единици кръвна плазма, която е добита от половин литър кръв. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


6
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
2
 
1
 
! Отговори
Котки преди 4 години
Ето моята проекто-програма, която предлагам. Състои се от 3 етапа:1)Направете тестове.2)Изберете хора с антитела. 3)Точете.
4
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
дИфтерия....
3
0
 
3
 
! Отговори
s преди 4 години
Не разсъждавай само от своето виждане за хората, аз съм на мнение, че тези които даряват кръв ще продължат и ако са прекарали болестта техния лош късмет ще се обърне като спасение на други. Това изглежда като лечение, което ако е наистина успешно ще може да е и бързо и масово.Ако се дарява повече, няма да има богоизбрани, просто е.
2
6
 
2
 
! Отговори
Мнение преди 4 години
Сладури действайте, неразбрахте ли ,че тези които умират в БГ и така са си били "пътници"и без Covit нещата са глобалбни и зависят "дълбоките държави" - живейте си живота,целта е друга! )Добре-дошли в XXl век! )
1
4
 
2
 
! Отговори
АнонимеН преди 4 години
НАЙ-ДОБРОТО ЛЕЧЕНИЕ ДОКАТО НЯМА ВАКСИНА!!НО ЗА ЦЕЛТА ТРЯБВА ДА СЕ ИЗТОЧИ КРЪВТА НА ОЗДРАВЯЛ ПАЦИЕНТ И ОТ НЕЯ ДА СЕ ОТДЕЛИ СЕРУМ СЪДЪРЖАЩ АНТИТЕЛАТА БОРЕЩИ СЕ С ВИРУСА!!!ТОВА ЛЕЧЕНИЕ Е САМО ЗА БОГОИЗБРАНИ, ЗАЩОТО ПРЕБОЛЕДУВАЛИТЕ КОИТО БИХА СИ ДАЛИ КРЪВТА ДОБРОВОЛНО НЕ СА МНОГО!