Облекчаването на мерките не означава край на коронакризата

Предупреди главният държавен здравен инспектор Ангел Кунчев
10 май 2020 10:15,
134
Облекчаването на мерките не означава край на коронакризата
Снимка: БГНЕС

"Ще има самоограничаване на инфекцията от коронавирус, рано или късно. Никой не може да каже кога ще се случи". Това каза главният държавен здравен инспектор Ангел Кунчев, съобщава NOVA.

Още по темата

По думите му самоограничаването в даден момент е типично за подобен вид инфекции. А компенсирането на личната безотговорност с предприемането на мерки за цялото общество, според него, не е правилно. "Този, който не спазва правилата и препоръките трябва да бъде наказван“, коментира доц. Кунчев.

"Не ми харесва това, че много хора възприеха облекчаването на мерките като край на ситуацията.
Определено не е край
. В България имаме привилегията да видим различните картинки. Ако в страната се случи това, което се случи във Видин, би било трагедия. Няма да е италианският вариант, нито нюйоркския, но ще бъде много тежко“, каза още Кунчев.
 
Той допусна, че ситуацията във Видин може да се повтори в други райони в страната, да се налагат строги мерки и ограничения. „В края на краищата ние ще ограничим инфекцията, но това ще стане по-бавно и с по-много жертви“, обясни главният държавен здравен инспектор.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


134
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
51
 
38
 
! Отговори
Ужасена преди 4 години
Доцент Кунчев, благодаря ви за всичко, но върнете мерките и най-вече маските на открито и високи глоби!А най-спешно е да се върнат КПП тата и да се затворят заведенията развъдници на вируси!
10
10
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Наш *** не се поддава на такива провокации, особено когато за извинение използват несъществуващия кови19
9
6
 
18
 
! Отговори
до 2 преди 4 години
Вируса ходи по хората, не по тиквите. Борисов няма как да се зарази.
8
10
 
20
 
! Отговори
Реалист преди 4 години
Определянето на мерките като по-строги или облекчени е пълна безмислица. Смислено е мерките да се делят на адекватни и неадекватни, правилни и неправилни, полезни и вредни и т.н., което са варианти на адекватни и неадекватни. Досега мерките на правителството (щабът няма право на мерки) бяха неадекватни, но строги.
7
5
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
В България за момента изглежда, че всичко е цъфнало и вързало...Хайманите щъкат навсякъде на тумби и изобщо не им пука за нищо. Ще стане ясно тия дни.
6
24
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Станаха няколко неща, покрай тая афера:1. Фалираха бизнесите на хората, за да могат банките да плюскат жилища, кредити и какво ли не;2. Отклониха вниманието на хората от Барселонските афери на Боко Суджука;3. Потънаха незнайно къде едни 5 милиарда лева от бюджета;4. Лъсна факта, че здравеопазването ни отдавна е унищожено.
5
6
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Доколкото ми е известно, ситуацията във Видин е провал на докторите, а не на обикновените хора от улицата.
4
9
 
18
 
! Отговори
Кой? преди 4 години
По магазини и заведения масово продавачите не носят маски и ракъвици,в заведенията е пълно с хора а нямат градини и открити площи и тн.И никой не контролира и не затваря тези потенциални огнища на зарази?!
3
10
 
31
 
! Отговори
Лошо преди 4 години
В Ю.Корея нещата вървяха добре разхлабиха режима и вчера заразата се върна,а у нас като гледам какъв е хаос и безконтролност неми се мисли какво ни чака....
2
9
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Толкова опасен вирус, че Борисов носи маската си като лигавник.
1
7
 
9
 
! Отговори
V преди 4 години
Е догодина пак ще трябва да има.Нали ще има избори ;)