Делото срещу акушерката Емилия Ковачева стигна последна инстанция

Пет години изминаха от побоя над бебето Никол
22 май 2020 09:43, Ния Христова
8
Делото срещу акушерката Емилия Ковачева стигна последна инстанция
Снимка: БГНЕС
Делото срещу акушерката Емилия Ковачева стигна до последната съдебна инстанция,  предаде Нова тв. Пет години минаха от боя, който акушерката нанесе на бебето Никол. Върховните магистрати трябва да решат дали жената ще излежи присъдата си от 16 години затвор. 
 
Първоначалната присъда на Ковачева беше 18 години лишаване от свобода по обвинение в опит за убийство на малолетно лице. Апелативният съд обаче намали присъдата, като взе предвид чистото й съдебно минало и болничната практика акушерката да дава двойни смени.
Още по темата
 
По време на процеса Емилия Ковачева призна, че не помни нищо от нощта на инцидента, но категорично отрича да е посягала на бебето. Записи от камери в отделението обаче показаха побоя, който жената нанесла с ръка на тридневното пеленаче.
 
Ковачева трябва да плати и 400 000 лв. кръвнина на родителите на пострадалото дете. 
 
 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


8
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Леле, това не беше ли отдавна? Още ли го мъдрят това....ужас, дано детето е добре към днешна дата.За съжаление има едно вярно нещо в тази статия и това е че масово се карат двойни смени в клиничната практика. Или защото няма кадри или защото е по изгодно да плащаш една заплата за двойна работа! Знам го от личен опит:((
5
0
 
4
 
! Отговори
Д-р Исня преди 3 години
Колко сиромаси не доживяват да чуят решението на нашия тутка-съд. 5 години, 10 години. Дела сигурно има от началото на 90-те!
4
0
 
3
 
! Отговори
чарли преди 3 години
Пет години,браво на съда !
3
1
 
11
 
! Отговори
писал съм го преди 3 години
И пак ще го напиша!По времето на фараона Рамзес III цял Египет пропищял от продажни съдии!Накрая на фараона му писнало,и разкарал ВСИЧКИ съдии!И ги заменил с младежи от улицата!А на доказаните продажници отрязал носовете и ушите,и им прибрал всичко!От този момент 30 години в Египет нямало оплаквания от съдии!
2
1
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не му трябва на човек друго, освен този случай, за да се отчая тотално от съдебната система у нас! Пет години след като пребиеш новородено пред очите на цяла България продължаваш да си живееш вкъщи спокойно при семейството! Нямам думи!
1
1
 
38
 
! Отговори
. преди 3 години
пет години се туткат руш ветчиите с тогите.ако хората на реалния труд работят така всички ще измрем от глад.