Първи арестувани на протестите в София

Мъж се оплака, че е бит на протеста на Орлов мост
Обновена: 10 юли 2020 23:19 | 10 юли 2020 21:42, Нели Христова
324
Първи арестувани на протестите в София

Напрежението на протестите в София ескалира при бул. Дондуков и ул. Раковска. Част от протестиращите се опитаха да спрат автобусите, които трябваше да извозят поддръжниците на ГЕРБ, но бяха спрени от голям брой полицаи. Имаше сблъсък между хората и органите на реда.

Един от автобусите успя да премине през блокадата, но бе освиркван и замерван с бутилки вода. Част от протестиращите тръгнаха след него. Трима души бяха арестувани по информация на Bulgaria ON AIR. Причината все още не е ясна.

След краткият сблъсък, протестиращите се насочиха към площад "Александър Невски", където са блокирани останалите автобуси. Полицията тръгна след тях. По автобусите има щети - стъклата им са счупени. Няма пострадали хора. Според представители на ГЕРБ, напрежението се подклажда от платени ултраси.

Мъж се оплака, че е бил бит от протестиращите на "Орлов мост". "Минавах от там, защото се прибирах. Казах нещо против БСП, а те скочиха да ме бият", каза той пред NOVA.

Участници в митинга пред сградата на "Дондуков" 2 започнали да замерят полицаите от кордона с бутилки и яйца, съобщиха от МВР.

Около 20.30 часа, когато е обявен край на митинга пред сградата на "Дондуков" 1, част от събралите се пред "Дондуков" 2 са направили неуспешен опит да пробият кордона.

Малко по-късно от участници в същата проява (пред сградата на "Дондуков" 2) са нанесли щети на два автобуса.

Екипи на СДВР продължават да изпълняват задълженията си. Столичната полиция призовава гражданите да не нарушават обществения ред.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


324
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
167
9
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ако се замислите сценария започна преди месец 2. Почнаха компромати, после лъжи, после компромати, после президента почна популисткии лалала, после Росенец.Всичко е подготвено толкова ли не се усещате... То дете вече ще види сценария. От кога президента води протести? От кога президента излиза на улицата с бедни слова?Мн тъжно.
166
6
 
11
 
! Отговори
До шумкарите преди 3 години
В миналото сте !
165
9
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не знам, защо всички постоянно говорите, че народа протестира в защита на Радев.Няма такова нещо, хората протестират срещу мафията, която е овладяла всички институции, които имено би трябвало да са гарант на закоността у нас.
164
2
 
10
 
! Отговори
КАТО ...ТАМ преди 3 години
Ако властта работеше така, че да няма нужда от скъпа охрана ... протести няма да има.А така е в много държави. А тук пр.ос.т депутат живее като бей и е несменяем.
163
10
 
16
 
! Отговори
моят репортаж от мяс преди 3 години
Какво ви пречи бе, из мет, да си гласувате за когото искате на изборите? Защо търсите смяна на властта чрез уличен натиск? Защото не сте сигурни, че ще спечелите изборите! Мноаго ми е ясно дори, защо се прави тая гюрултия. Всичко е дело на Корнела. Тя внася вот на недоверие в парламента, и протестите и идват дюшеш. Протестиращата с *** повтаря думите на Корнела, демек, инструктажът идвна от БСП. Маоя Манолова, известна ве щица, е там, насред вилнеещото стадо, което обслужва интересите на Радев
162
10
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
:) комунистите да не си помислиха че е пак 09 септември 1944 ?Грешите другарки и другари ! 2020 г и каквото и да правите България ше ходи към западна Европа , а не към сибирска Русия !Поняли ? :)
161
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Партизан за бой се стяга
160
13
 
15
 
! Отговори
До толупа преди 3 години
Толуп заминаваш си !
159
11
 
13
 
! Отговори
Неа преди 3 години
Прецент в световен мащаб е този протест по време но коранавирус ! Браво на всички присъствящи ! Подкрепям ! Оставка !!!
158
11
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Времето на страшния съд е близо. Хора, да не забравяме марионетките от така наречения НОЩ. мутафчииски,кунчев и другите некадърници,който решиха,че могат да ни налагат домашен арест когато пожелаят.
157
14
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Продажната Босфор тв през цялото време отразяваше платения боков митинг и неговото изявление. В същото време президентът говореше пред истинските протестиращи, но нито за миг не показаха речта му. Едва когато хората блокираха заминаващите си с платените с нашите пари автобуси, започнаха пряко излъчване на справедливия гняв на българите. Разбира се, репортерите отразяваха протестите манипулативно.Разделителят на нацията е Тиквун Банкянски.Понеже съм в добро настроение, поздравявам всички герберасти и лично вожда и учителя им с песента на Young BB young О, КОЛКО СИ ***!
156
8
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 162Без маски казваш,а??А на мача 12 ХИЛЯДИ с маски ли бяха??????????Тогава никой думичка не каза а сега когато трябва да се отстоява демокрациятаи да се свали от власт един КРАДЕЦ от Банкя маските са пробле, ТАКА ли???Да ти счупи човек краката, малко е.
155
21
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не подкрепям протеста. Фуражката не е Независим. Което автоматично го прави куца оферта за политика. Няма как да стане. Мн елементарно правят всичко. Сменете поне сценария... 20г правите едно и също за дестабулизациа на държавата. Използвате кризара в туризма, вируса и какво ли не. Това е жалко поведение на политици. Нямате място там.
154
22
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
След тая простащина на Радев, Герб ще има пълно мнозинство.
153
13
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ТИКВО Сбогом, дните ти са преброени
152
9
 
17
 
! Отговори
Неа преди 3 години
Моя опит с партия Г..б е следния - сложиха техен човек на ръководна позиция . Той се опита да ни разкара веднага щом дойде и да си назначи негови подчинени . След като се опънахме и го махнахме ,вече няколко месеца получавам заплахи че ще остана без работното си място ! Ето това представлява партията , а въпросния човек твърдеше че има силно лоби от там .
151
13
 
18
 
! Отговори
Мнение преди 3 години
Бях вчера имаше доста хора. Бях и днес и имаше още повече хора.В момента София също е блокирана.Мисля че това е краят на Борисов.Хората почнаха да излизат и се увеличават. Утре ще се включат и други градове. Това според мен е началото на края за ГЕРБ и Борисов.
150
5
 
11
 
! Отговори
Хаштаг® преди 3 години
Защо в условията на коронавирусана противоепидемична обстановка във възход,политиците стимулират протестни шествия? Тея не спазват собствените си заръки!!За какво стояхме в изолация пролетта за нищо ли?
149
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Спрете да се делите на сини и червени, нито едните, нито другите са цвете за мирисане и не трябва да се избират след като падне правителството. Нека не само в София, но и в другите български градове се обединим и бъдем заедно като БЪЛГАРИ независимо от политическите ни пристрастия и да се борим за тази велика държава и за нашите близки.
148
11
 
16
 
! Отговори
ЕС преди 3 години
Провокатора Радеф иска да зарази до смърт българите и да останат само путиньовци.