Граничарите от Бургас искат държавата да ги защити от съда в Турция

Те са обвинени за причиняване на смъртта на турски бракониер
13 юли 2020 16:15, Ния Христова
41
Граничарите от Бургас искат държавата да ги защити от съда в Турция
Снимка: Pixabay
Граничните полицаи, за които Турският наказателен съд поиска да бъдат издирени с червена бюлетина на Интерпол, призоваха отново държавата за помощ, съобщи БНР. Те настояват българската страна да ги защити и случаят окончателно да бъде приключен.
 
Преди 2 години Турция обвини четиримата български гранични полицаи за предизвикване на смъртта на турски бракониер поради непредпазливост.
 
Инцидентът стана през април 2008-а година на границата ни край Резово.
Още по темата
 
"Изключително притеснени сме и се налага да живеем в затвор в собствената си държава", споделиха бившите вече гранични служители Николай Петков и Михаил Цонков
 
"Очакваме държавата да защити нашите гранични полицаи", заяви и Пенчо Цонков бащата на Михаил.
 
От Министерството на правосъдието днес съобщиха, че българските гранични полицаи няма да бъдат предадени на турските власти. Сега зависи от турското министерство на правосъдието дали към Интерпол ще бъде изпратено искане за издирването им. Делото срещу тях в труския наказателен съд в къркларели ще продължи на 2-и февруари.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


41
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
2
 
7
 
! Отговори
Уки преди 3 години
Приятелю,имат право да убиват нарушители на държавна граница.Като си толкова хрисим и правдив ,защо не минеш пеша през Българо турската граница и да видиш дали ще те галят или ще стрелят по теб????
15
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Сигурни Ли Сте че български бракониери няма в турски води.Те как процедират.Дали стрелят на месо като комплексари
14
1
 
7
 
! Отговори
уки преди 3 години
До Анонимен*** турско,си ти!!!Тези хора за защитавали Българска граница.А другите са охранявали протест.Има огромна разлика.
13
7
 
2
 
! Отговори
другата гледна точка преди 3 години
Рибарят Ялчин Еркан загина, след като екипите на българската брегова охрана откриха огън по турска рибарска лодка с мотива, че е нарушил българските териториални води и е бил бракониер. Турските рибари се опитаха да избягат от мястото, след като дебатът се превърна в бой. Междувременно гранична полиция, за която се твърди, че е ранена, започна да стреля по турски рибари.
12
3
 
8
 
! Отговори
Ямболски цървул преди 3 години
Като бивш граничар в казармата,твърдо подкрепям тези смели мъже!
11
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Лош късмет имат, защото по-протурско правителство от сегашното, България не е имала
10
17
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Значи не ви харесва че полицаите бият протестиращи в София , но оправдавате граничари убили човек в морето Що за двоен стандарт ?
9
3
 
9
 
! Отговори
коко преди 3 години
Повечето пишете наизуст.Делото в България отдавна е приключило.Полицаите са оправдани.Борисов и министрите отдавна са потвърдили,че в никакъв случаъ няма да бъдат предадени на Турция.Той отказа екстрадация на два пъти на САЩ,а на Турция няма шанс да ги предадят.
8
8
 
10
 
! Отговори
държавата преди 3 години
Ако не ги защити ще сменим властта. Писна ни на всички! Не може който си иска да си мисли че може да преминава границата ей тъй. Ще стрелят на месо вече! Не предавайте български чеда на турските заптиета! Затова сме ги сложили там да пазят границата от турци!
7
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Държавата това е Тиквата,а той каквото му поиска султан Ердоган веднага дава!
6
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Коя държава?Имаме ли такава?
5
5
 
13
 
! Отговори
МНЕНИЕ преди 3 години
Тези Момчета , защитили Българският Флаг и Територията на Република България , трябва да изчакат . Няма да бъдат Защитени докато има Борисов , ДПС , Пеевски , Доган и Каракачанов .Гешев също , но той има Мандат още близо 6 години .
4
6
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Държавата защитава само истински крадци и убийци от ранга на вожда си!С работа и съвест не можете да впечатлите държавата. Те защитават само когато имаш пълни гардероби с пачки по 500 евро!ЕНИЧАРСКАТА АРМИЯ КОЯТО ПАЗИ ХУНТАТА ОТ НАС Е 4 ПЪТИ ПО-МНОГОБРОЙНА ОТ ТАЗИ КОЯТО НИ ПАЗИ ОТ ТУРЦИЯ! Сами си правете сметка кой е врага на хунтата!
3
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Пускайте ги момчетата ,веее,стига сте ги мъчили!И без това полицаите са хора на турското ДПС
2
5
 
18
 
! Отговори
ДДРОнег преди 3 години
Българскта държава в лицето на мут-рата и сие трябва да защитя адекватно и неадекватно, т.е. ЯРОСТНО нашите граничари !!!Иначе дават лош пример на следващите граничари, които ще се опитват да опазаят нашите граници !!!Ами следващите граничари, като гледат как действа Бългрската защита, може би няма да си мръднат и пръста , а ?!
1
33
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Как така държавата да ги защитава. Те убили ли са човек? Нямат право да убиват никого.